Test sınav vs klasik sınav

S
  • Kullanıcı Simurg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Testte hayır olsa ÖSYM baş tacı edilirdi herhalde.
Klasik bence daha avantajlı.
Çünkü hoca ister istemez az soru soruyor dolayısıyla da daha genel sorular soruyor.
İstisnalar vardır elbette

Test sınav tamamen ezberci sisteme yönelik olduğunu düşünüyorum, analiz ve yorumlama yeteneğinin gelişmemesindeki en büyük etken..

Konulara yeterince hakim değilsen klasik sınav dezavantajdır. Test usulü sınavda şans faktörü daha çoktur. Az bir çalışmayla bile testte başarı elde edebilirsin.
Test puanlama güvenirliği açısından daha objektiftir. Klask sınavda puanlayıcıdan kaynaklı yanlı davranma durumları oluşabilir.
Testin kapsam geçerliği klask sınava göre yüksektir.

Test sınavları her zaman daha çok sevilir, klasik ise zor olduğundan ve yoruma dayalı olduğundan pek tercih edilmez. Ben ise test sorularında berbatım, klasik sınavlarda çalışmadan bile yorumlayarak yaparken testte atıyorum hangisi tutarsa diyerekten. Test biraz daha ezbere kaçıyor, bir de kopya çekmesi daha kolay.

Ünide sadece psikoloji hocamız test yapıyordu tek CB gelen dersim de psikoloji idi, yani en düşük notumdu. Klasiklerde ise çok başarılıydım. Tam olarak okumadığım bir makale ya da kitap hakkında azıcık fikirle sayfalar doldururdum. Ya da sorulan sorulara kendi objektifimden soruyla alakasız yanıtlar vererek tam puan aldım. Yorumlama kabiliyetimin bu sayede iyi olduğunu keşfettim çünkü hocalardan çok iyi çalışmış, kitabı iki üç defa okumuş diye övgüler dahi aldım. Çalışmadığımı bilen ve benden çok çalışan ama düşük alan arkadaşlarımdan ise küfürler yedim. Yani klasik candır, test neymiş ya.

Klasik sınavda iyi alırdım hep. Çünkü yazım berbattır çoğu hocam derdi ki bi yerden sonra okumayı bırakıp bu kız bu kadar yazmış deyip puan verdik.
Ama test olunca çakılırdım biraz.
Ama ben hiç çalışmayıp yüksek alanlardandım.
Dersi dinlemem yetiyordu.

Ama işte üniversite sınavında test olması şu an 4 yıllık okumama nedenim olabilir.d

klasik bizim isimiz. ah o eskiden simdiki telefonlar olsaydi keske. ne cevaplar yazardım kagitlara. hey gidi. hocaya not birakmisligim var. cumlenin ogeleri sorusuna kesirli sayilarla cevap verince kinama cezasi vermislerdi. ama ben de onlari kinamistim. insan bilebildigi kadar cevap verebilir. yanlis da olsa cevabi odur yani napabilirsin? test isi bos is. bi ara oyle iyiydi ki derslerim, hoca sinav kagidini veriyordu, hocanin kalemini alip ismimi yazip cikiyordum. son sinava girip 90 alıyordum. ortalama yetmeyince çicek alirdim cikolata alirdim 4-5 kisinin reyizi edasiyla hep beraber kapisini calardim ve kend aramizda hallederdik. bütlere de kaldım. hocanin birini tehdit etmistim. salak hemen korkup gecirmisti sınavdan .d şapşal yhaa .d.d

not: seviye tespit sinavlarinda ismimi fani madida olarak kodlamisligim var. o zamanlar kucuk kagit olarak elimize gelirdi sonuclar. olayi cozunce rehberlik hocasina gonderdiler beni 1 hafta. oglum niye yaptin bunu dedi. kral adamdi hocam unutulur mu o adam :( deyince git bi elini yuzunu yika demisti dhskalsjak

Geri