Test Kitabındaki 'Atatürk' Detayı Tepki Çekti: Banknotlarda Atatürk Portresi Yok!

Konu sahibi son olarak 15 gün önce görüldü
KYNauzx.md.jpg

Yardımcı kitap olarak okutulan matematik testlerinde paraların üstünde bulunan Atatürk fotoğrafını kapattılar.

Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e nankörlük bu kez yardımcı ders kitaplarında ortaya çıktı. Çap Yayınları ile Supara Yayınları’nın matematik test kitaplarında, banknotların üzerindeki Atatürk fotoğrafları silindi, yerine TL’nin sembolü konuldu.

“KALBİMİZDEN SİLEMEZSİNİZ!”

‘Netlerikatla’ adlı platformun test kitaplarında da aynı küstahlığın yapılması dikkat çekti. Durumu fark eden vatandaşlar “Atatürk’e olan bu kininiz neden? Atatürk’e ancak bu ülkenin düşmanları düşmanlık yapar. Atatürk’ü yok saymak… Türk parası üzerinde değişiklik yapmak…Her iki hususta suç değil midir? Kağıt üzerinde adını ya da resmini silmeye kalksalar da, milyonların kalbinden sevgisini asla silemezler. Türk milletinin kimyası Atatürk’tür!” sözleriyle duruma tepki yağdırdı. Çap Yayınları ise “Bu durum kesinlikle bilinçli ve kasıtlı değildir. Temsili görsel sonraki baskılarda düzeltilmiştir” savunmasını yaptı.

Söz konusu yayınevinden açıklama geldi;

KYNXOMu.md.jpg

KAYNAK

Olacak iş değil.

böyle yapıp arkalarında duramıyorlar ya ayar oluyorum.
daha önceki basımlarında da türkçe sorularında türkiye'li kelimesini kullanmışlar. bu da mı bilinçli ve kasıtlı değil.

Türkiye'li kelimesinden bu kadar rahatsız olmamalısın plesk düşündüğünün aksine ayrıştırıcı değil birlestici bir kelime

Türkiye'li kelimesinden bu kadar rahatsız olmamalısın plesk düşündüğünün aksine ayrıştırıcı değil birlestici bir kelime
birleştirici üyemiz konuştu. kürt kelimesi yerine kullandığın gün söz ben de rahatsız olmayacağım.

Ya sen daha kürdün K'sine tahammül edemiyorsun 80 milyon insan Türküm desin istiyorsun napcaz biz seninle :(
birincisi vatandaşlık bakımından (üzülerek) türksün. ikincisi kürt kelimesinden, kürtten rahatsızlık duymam. bunların arkasına sığınıp niyetlerini gizlemeye çalışanlarla derdim.

birincisi vatandaşlık bakımından (üzülerek) türksün. ikincisi kürt kelimesinden, kürtten rahatsızlık duymam. bunların arkasına sığınıp niyetlerini gizlemeye çalışanlarla derdim.
Üzülmeyerek söylüyorum ki türk değilim Kürdüm.. Kürt doğdum Kürt öleceğim vatandaşlık kısmına gelecek olursam türkiyeliyim..:) yes

Son düzenleme:
Üzülmeyerek söylüyorum ki türk değilim Kürdüm.. Kürt doğdum Kürt öleceğim vatandaşlık kısmına gelecek olursam türkiyelim..:) yes
dediğime nasıl geldin. türk, türklük görünce türkiyeli oluyorsun bir anda. böyle normalleştirebileceğinizi sanıyorsunuz bazı şeyleri yanılıyorsunuz.
kendi dünyanda, fanusunda bu şekilde mutlu olacaksan ol ama gerçekler öyle değil.

Son zamanlarda ülkeyle ilgili hiç iyi haber yok. Hep olumsuz hep olumsuz ...

Kurucusuna bu kadar düşman ülke yok la. şunu yapan adam küçük pipilidir. Kayla janırı hayal ederek osbir çekip kaylayıs iktim demek kadar salaklık bu

Sanırsın 5 liraya internette shop ile hazırlatıyorlar kitapları.

Geri