[TEŞEKKÜRLER] Radyo Terapisi #7 | Vintage Parçalar, Retro Ruh

Konu sahibi son olarak 41 gün önce görüldü
Sibel Alaş - Bende Hüküm Sür istiyorum ben de osi mümkünse

Tayfun da çalar mıydınız acabası. :emoji_cry: Spotify de dinlerimm

70ler özgürlüğün kıvılcımının atıldığı yıllar bence. Daha öncesine bakıldığında 60lar 50ler 40lar vs insanlar daha resmi bir hayat tarzı sürüyorlardı. Kıyafetleri, müzikleri, toplumun birbiriyle iletişimi falan daha belirli bir düzeydeydi. Ama 70ler 80ler ve 90lar adım adım özgürleşilen bir hayat tarzı tercih ettiler insanlar. Yani takım elbise tarzı giyim bırakıldı ispanyol paça ve renkli rahat kıyafetler, pop müziğin yaygınlaşması falan. 90lar zaten televizyon çağı. İnsanların zincirlerini kırıp rahat rahat takıldığı, sokaklarda yaşadığı dönemler.

2000lerde güzeldi şimdi, tuşlu telefonlar, vcd filmler, mp3 çalar. 2010 sonrasında teknoloji ve mobil çağa girdik :D

2010 sonrası sosyal medya, dokunmatik telefonlar, yapay zeka.

Ben de fıstık paketini sadece Ronaldinho'lu Barca maçlarında çıkarırdım zuladan, bir de Jose-Leavemealone yayınlarında çıkarıyorum artık.

Gamer da istek istese ya, bizim için

Ben de ablamın kayıtlarını mahvediyormuşum. tüm kayıtlarda gıcıklığına şarkı söylermişim…..

89 doğumluyum, kaset satın alıp şarkı dinleme dönemlerini yaşadım ama daha önce insanlar plak falan alıyormuş 70lerde. Biz nasıl bir sanatçının gidip kasetini aldıysak herkes gidip plak alıyormuş. Pikap ve gramafon dönemleri. Günümüzde ise müzik dinleme denilince ilk akla gelen Spotify. Z kuşağı ne kadar şanslı bir nesil de, farkında değil.

Geri