Teras İzolasyon

Konu sahibi son olarak 2625 gün önce görüldü
teras-izolasyonu.png

Teras İzolasyonu

Teras izolasyon uygulaması terasın imalatı (yapısı) ile orantılıdır. Terasların yapısına göre izolasyon uygulamaları ve malzemeleri değişkenlik gösterir.​
Teras imalatı 2 çeşittir.

• Gezilebilir teraslar
  • Gezilmeyen teraslar
Bu 2 teras da kendi içlerinde; ters teras çatı sistemi, düz teras çatı sistemi olarak farklılık gösterir.​
GEZİLMEYEN TERAS İMALATI​
a-) Eğimli betonarme
b-) Su izolasyon malzemesi (Poliüretan izolasyon)
c-) Geotekstil keçe (ayırıcı katman olarak)
d-) Isı yalıtım levhası (Exprime köpük)
e-) Geotekstil keçe (ayırıcı katman olarak)
f-) Yıkanmış ve topaklanmış Ø 16/32 dane çapında çakıl​
GEZİLEBİLEN TERAS İMALATI​
a-) Tabliye betonu
b-) Su izolasyon malzemesi (Poliüretan izolasyon)
c-) Geotekstil keçe (Ayırıcı katman olarak)
d-) Eğim şapı
e-) Talebe göre eğim şapının üzerine fayans, seramik vs. uygulama​
Poliüretan sprey köpük uygulaması ısı-su ve ses yalıtımını gerçekleştirir, kırılma, çatlama yapmaz tüm renkler mevcut olup, 10 yıl Mavi Damla garantisi kapsamındadır. Kiremit altı ve kiremit üstü sprey köpük izolasyon uygulamamız mevcuttur.​
Yukarıda nitelendirdiğimiz teras çeşitlerinde su yalıtımı-izolasyonu olarak genelde ucuz olduğundan dolayı bitüm membran ürünler kullanılmakta ve su sızıntı problemleri devam etmektedir.​
Şirketimiz izolasyon konusunda uzman bir kuruluş olup, tüm yenilikleri ve teknolojiyi takip ederek teras izolasyonunda başarılı ve sorunsuz uygulamalara imza atmıştır.​
Teras izolasyonlarında kullanılacak izolasyon-yalıtım malzemesinin öncelikle ek yeri olmamasına dikkat edilmelidir. Diğer önemli hususta izolasyon-yalıtım malzemesinin yüzeye yapışma mukavemeti ve dinamik-statik hareketlenmelerden etkilenmeyecek kadar elastik olması gerekmektedir.​
Firmamızın önerdiği ve uyguladığı poliüretan izolasyon malzemesi tüm bu vasıfları taşıyan doğru teknik ve düzgün bir uygulama detayıyla uygulama yapılan terasta su sızıntısı problemi tamamen ortadan kalkan bir ortam oluşturur.​
Ayrıca terasın estetiği, görselliği ön plana çıkar ve extra bir kaplama uygulamasına ( fayans-seramik) gerek kalmaz.​

Geri