Teneke kutuda satılan yiyecek ve içecekler sağlığa zararlı mı

Konu sahibi son olarak 2613 gün önce görüldü
Teneke Kutuda satılan içecekler sağlığa zararlı mı, Teneke Kutuda satılan yiyecekler sağlığa zararlı, Teneke Kutuda satılan yiyecekler içecekler sağlığa zararlı, Teneke Kutu satılan gıda maddeleri zararlı mı

ama tatları çok güzel oluyor açıkta satılan köftenin kokusu bile bir başka

Eğer zararlı olsa ben şu an yaşamıyordum haftanın 4 günü konserve tüketiyorum..

Dışarıda satılan ürünler kadar zararlı olacağını sanmıyorum..

Teneke besinlere karışan bir madendir. Teneke kutulardan yapılan konserveler açıldıktan sonra besinlerin teneke yoğunluğunun arttığı yapılan araştırmalarla kanıtlanmış. bu tür yiyeceklerden 500 gram kadar yenmesi yaklaşık 200 mg teneke alımına sebebiyet vermektedir. Bu durum alışkanlık haline getirilirse kronik teneke alımı sonucu çinkonun emilimi azalmaktadır. Tenekenin dozu daha da artarsa demir, magnezyum gibi minerallerin de emilimi azalmaktadır.

Ama yine de siz bilirsiniz tabi :dyg:

Tecrübelerime istinaden söylüyorum - Gıdalar söz konusu olduğunda ciddi bir haşır neşirliğim vardır -
Kapağını açtığınız da ilk günkü tazeliğine çok yakın bir lezzet elde edersiniz..
Ama kapağını bir keç açtığınızda tüketmeniz için fazla zamanınız olmaz.

bırakın tenekeyi şimdi bal yiyin bal

Valla seranin sarmasindan zararli bile olsa vazgecmem diye buyuk konusmimde yazayim yinede eheh

Endrüstsiyel ortamda işleniyorsa mutlaka kanserojen etkileri olacaktır. Günümüz şartlarında bu kaçınılmaz bir durum. Kendi yiyeceklerini üreten aile bireyleri cam kavanozları tercih etsinler.

Pek çok şeyin detayına inersek, eninde sonunda bir zararını buluruz zaten.
Önemli olan faydasının zararından gözle görülür oranda fazla olması bana göre.

Geri