ForseTi ve Maria Puder ile konuştuktan sonra forum içinde "hepimizin" söyleyecek bir şeylerinin olduğunu düşündüğüm ve temenni ettiğim konuları kolektif, sürdürülebilir ve anlayışlı bir tartışma ortamı oluşturabileceğimiz inancıyla bu konuyu açıyorum. Aşağıya birkaç link bırakacağım, bunlar sevdiğim saydığım ve çoğu konuda çok benzer düşündüğüm bir hocamın 2 farklı platformda farklı tarihlerde yazdığı yazıları içeriyor. Amacım "hadi hocamı tartışalım" değil, daha ziyade bahsettiği şeyleri kendi perspektifimiz doğrultusunda konuşup gerçekten bahsedilen "halkın ortak iradesi" gibi bir şeyi oluşturup oluşturamayacağımızı test etmek. Tabii ki bunlar temel kaynak yada tartışmaya çizilen bir çerçeve değil, başlangıcı yapmak açısından benim ortaya atacağım şeyler. Bir orijin belirlemiş olabilmek gayesiyle yapacağım bu paylaşımların devamında dileyen konu ile ilgili yada argümanı açısından önemli bulduğu bilgi, belge, video, makale, köşe yazısı gibi materyallerle konunun içeriğini güçlendirebilir; ki umarım yapılır.
Yüzde '55' ile '45' - Radikal 2 Haberleri - Radikal
http://www.radikal.com.tr/radikal2/nazilerin-iktidara-yukselisi-1183790/
Gezi'de ne oldu? Kim, ne anladı? - Radikal 2 Haberleri - Radikal
Alttaki 4 yazı Diken'den 'Gezi Yazı Dizisi' dahilindedir.
1. ?Gezi? her birimize dedi ki: Alıştığınız ne varsa, sonuna geldiniz? (I) - Diken
2. Gezi, ?gelecekten? haber verdi? (2) - Diken
3. AKP?liler ?Gezici mi? oldu? (3) - Diken
4. Neden Nicole Kidman?a değil de, komşu çocuğuna âşık oluruz? (4) - Diken
Yazıda alenen belirtilmemekle birlikte ülkemizdeki cılız temsil sistemi ve güdük demokrasinin zararlı getirilerini görebileceğimiz bir yazı olduğunu düşünüyorum:
10 Ekim, Cenazesine Sövülenler Garı? - Diken
Yüzde '55' ile '45' - Radikal 2 Haberleri - Radikal
http://www.radikal.com.tr/radikal2/nazilerin-iktidara-yukselisi-1183790/
Gezi'de ne oldu? Kim, ne anladı? - Radikal 2 Haberleri - Radikal
Alttaki 4 yazı Diken'den 'Gezi Yazı Dizisi' dahilindedir.
1. ?Gezi? her birimize dedi ki: Alıştığınız ne varsa, sonuna geldiniz? (I) - Diken
2. Gezi, ?gelecekten? haber verdi? (2) - Diken
3. AKP?liler ?Gezici mi? oldu? (3) - Diken
4. Neden Nicole Kidman?a değil de, komşu çocuğuna âşık oluruz? (4) - Diken
Yazıda alenen belirtilmemekle birlikte ülkemizdeki cılız temsil sistemi ve güdük demokrasinin zararlı getirilerini görebileceğimiz bir yazı olduğunu düşünüyorum:
10 Ekim, Cenazesine Sövülenler Garı? - Diken