Tembellikle Gelen Bilinç Yoksulluğu

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Insanoglu gündelik yasam mücadelesinde,bilincini bilemeye vakit mi ayiramiyor, ya da bunu gereksiz görüp tembellige mi yürüyor?
Teknolojinin hayatimizi kolaylastirdigi bu dönemde,bircok seyi cok basite indirgedik.Bilincimizin yüzde kacini kullaniyoruz?Olan biteni sorgulamadan,tartmadan kabullenmek uyusmus bir varlik göstergesi.
Bilinci madde olarak kanitlayamamis filozoflar.Tamamen sezgisel ve empirik olgularla gelisen bilincimizi, komidinin alt cekmecesine saklamis bulunuyoruz.
Böylelikle aklimiz da sinifta kalacak.
Sezgi sembolik olmayan bir gözlem gerektirir iken,akil ise bu gözlemi sembolik hale getirebilen retorikte gizlidir demistir Spinoza.
Skntili is bilince kulak vermek.Mevcut sistemlere uymuyor.
Tembelligi seve seve kabulleniyoruz.

Canım hocam, tembelleştikçe zihinler kendi olabilme cesaretini de yitiriyor. Bir moda örnekler haline dönüştürülen yaşamalar, sosyal medyanın ürettiği tüketim argümanlarıyla yaratılmaya çalışılan sahte benlik algısı ve bunun talepkarı olan, mutluluğu bunda arayan şovmen insanlar da yaratıyor.
Kendine yabancılaşma o denli hayata sirayet etmiş ki durup düşünmek bir yana o sosyal etki yoksunluğundan uzak kalmamak için kendinden uzak kalmayı normal sayar hale geliniyor.
Ruhuna yabancılaşmayan bireyler özgünlüğünü koruyabilecektir kanımca. Tembellik var olanın dayanılmaz cazibesinin seri imalatı insanları çoğalttıkça isteklerinde de sınır bilmeyen kurmacalar oluşturuyor.Bu kendini aşmak değil, ancak kendinden kaçarak geçici etiketlere hapsolmak, zihni buna inandırarak nefes tüketmek.
İçinde anlam olmayan edimlerin normalleşmesi ancak bu yüzden olabilir. Herkes benzeri olduğu alanın ifadesidir.

Cok haklisiniz hocam.
Uyusuklugun getirdigi bir tembellik.Kolaya kacis ve megalomanik bir tutum.
Asil düsündürücü unsur ise bu kolektif bilincaltina islenir mi?
Evrimsel gelisime yansiyabilir mi?
Ya da bunu konusmak icin cok mu erken?

Tembel insanlar bilinç pilavı yerine, pirinç bilavı yaparlar ve yanında da ekmek yerler. Bu da kilo yapar haliyle.
Tembellikle istenmeyen kilolar ve selülüdler gelir.

ben tembelligi seviyom
aceba benim bilincim yoksulmu

Tembel insanlar bilinç pilavı yerine, pirinç bilavı yaparlar ve yanında da ekmek yerler. Bu da kilo yapar haliyle.
Tembellikle istenmeyen kilolar ve selülüdler gelir.

ben mantiyi bile ekmekle yerim
budami tembelligimdenki

burada tembellik dediğimiz şey aslında seçilmiş bir körlük olabilir değil mi?
insanlık düşünemediği için değil, düşündüğünde rahatsız olacağını bildiği için yüzeyde kalmayı tercih ediyor çünkü bilinç dediğimiz şey sadece farkındalık değil
aynı zamanda yük gördüğünü artık görmezden gelememek, bildiğin şeyle yaşamak zorunda kalmak demek : )
bilinç çok yorucu...........
hatta çoğu zaman huzursuz edici bir şey o yüzden onu gereksiz ilan etmek daha kolay......-dı
insan kendine dürüst oldukça hayat zorlaşır çelişkiler görünür olur kabullenişler sorgulanır eee bu da haliyle çoğu kişi için gereksiz bir iç karmaşa gibi geliyor halbuki asıl mesele tembellik değil, bu iç yüzleşmeden kaçma hali.....teknolojinin sunduğu kolaylıklar da bu kaçışı besliyor işte dikkatimizi dağıtmak hiç bu kadar kolay olmamıştı ki
insan artık düşünmemek için çaba harcamak zorunda bile değil sistem zaten onu yüzeyde tutacak şekilde akıyor : )
belki de bugün yaşadığımız şey bir bilinç eksikliği değil, bilinçten bilinçli bir geri çekiliş.
ve en tehlikelisi de bu insanın kendi karanlığını görmemek için ışığı kapatmayı tercih etmesi.......

Bir tembel olarak böyle soruları bana sorsanız daha yerinde olmaz mı?
Ama şimdi cevaplamak için üşeniyorum. Daha sonra tekrar bi bakarım.

Geri