Teletext

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Biraz da nostalji :d 90's jenerasyonun gözleri yaşlı.
Teletextli televizyonu olanlar için birnevi internet görevi görüyordu. her kanalın farklı farklı teletext teması vardı. bazıları sürekli bozuluyordu. bazı kanallarda çocuklara uygun sayfalar bulunuyordu. örneğin bilmeceler veya tekerlemeler gibi. bazılarındaysa yetişkin içerikler mevcuttu :p tabi ben girmezdim o kanallara uslu bi çocuk olduğum için. bi kaç kanalda bazı favori sayfalarım vardı. sürekli girer okurdum. bazı kanalların spor servisi iyiydi. genelde fikstür ve puan durumunu oradan kontrol ederdim. bazı kanallarda mektup arkadaşlığı gibi şeyler vardı. insanların birbirine gönderdiği mektupları okuyabiliyordunuz.

teletextle ilgili hatırladığım en güzel anım; 2000-2001 sezonu Gs- real madrid maçının olduğu gün. o zamanlar iç saha maçları şifreli kanaldaydı ve ailede tek gs'li ben olduğum için üyeliğimiz yoktu haliyle. kim 10 yaşındaki bi çocuğun tuttuğu takım sürekli şampiyonlar liginde oynuyor diye kanal alır ki? her neyse maçı televizyon kanallarının sağ üst köşesindeki skorlardan takip ediyordum. real madridin skoru 0-2 yaptığını görünce hüsranla uyumaya gitmiştim. ama uyumadan önce çocuk aklımla acayip bi dua ettim. kısacası allahım sabah uyandığımda skor 3-2 olsun nolur :( demiştim. sabah uyanıp okula gitmeden önce yaptığım ilk iş tv'yi açıp teletexte girmek oldu ve skoru 3-2 gördüm. gözlerime inanamadım. haliyle diğer kanalların teletextlerine baktım manyak gibi. anlayacağınız bütün hakkımı o gün kullanmışım o günlerden sonra gün yüzü görmedim ag

dur şuraya görsel iliştireyim

Ben de bir anımı iliştireyim.
İlkokulda hoca haberleri izlememizi söyleyip ertesi gün sırayla bir haber anlatmamızı isterdi, gündeme dair sorular sorardı. Benimde o yaşlarda haliyle en sevmediğim olaydı haber izlemek. Yatmadan önce teletexti açıp şöyle bir göz gezdirirdim. Haberleri kısa bir şekilde gösterirdi. Hemen bir kağıda not edip sabah okula gidene kadar ezberlerdim şakır şakır dökülürdüm sınıfta... Biz o takdirleri bileğimizin hakkıyla aldık, hey gidi...

Zenginlik hayalleri kurarak yıllarca sayısal loto sonuçlarına baktığımızı da ekleyeyim. Hiç kazanmadım, hala fakirim...

Son düzenleme:
şirkette 22 yaşında bi çalışma arkadaşım var. teletexti biliyor musun dedim yoo dedi yine ilginç antika bir şeyden bahsedeceğimi tahmin ederek gözlerinin içi güldü. yaşlandık anasını satim

• Beğenmedim
Tepkiler: ne
Ya neden bilmiyorum ama bu teletext bir bizim televizonda var saniyodum cocukken. Babam mac sonuclarina bakardi cokca

Yayın akışına bakmak dışında başka özelliği olduğunu bilmiyordum teletextin oysa 90ların 2. Yarısından bir bireyim yani ahshshs

Sms atiliyordu, sarki isteniliyordu bildigin chat yapiliyordu :ddd
Bunu dedin de aklima Duguntv diye bir kanal geldi. Altyazilarda insanlar mesajlasiyordu veya kendini tanitip numaralarini birakiyordu. Bircok evlenen tanisan bulusan cikmis o sekilde :d

Bunu dedin de aklima Duguntv diye bir kanal geldi. Altyazilarda insanlar mesajlasiyordu veya kendini tanitip numaralarini birakiyordu. Bircok evlenen tanisan bulusan cikmis o sekilde :d
Neler var ya :d bizim zamanimizda radyodan gondermeli istek parcasi vardi .p

Neler var ya :d bizim zamanimizda radyodan gondermeli istek parcasi vardi .p
Guzel dinleyicilerimize merhaba.. Tolga bey Ipek hanima bir istek parca calinmasi talebinde bulundu.. Biricik askima seni cok seviyorum canim Ipek demis. Ozaman simdi calalim sarkiyi.. Orhan Olmez'den Seni seviyorum parcasi Ipek hanima gelsin

Teletex bile benim yaşlılığımda çıkan birşey. Düşünün yani :(

ben buna küçükken tereteks diyordum. insanın cahil abisi olmasın
teretekstten baksana beşiktaşın puanı kaçmış diyordu. okuma yazma öğrenince utandım onun adına

• Beğenmedim
Tepkiler: ne
Almanya da ismi Videotext.

bunun global versiyonlarında erotik olanları vardı.. 900lü hatların reklamı ve pixel art görseli gibi..
1617197143842.png

biz de yoktu :(

Geri