Telefonların Dinlenmesi Hakkında

🕒 Konu sahibi 15 saat önce aktifti
Google'ın, son zamanlarda telefonlardaki dahili mikrofonlarla alakalı yeni bir yazılım geliştirdiği, bu yazılım sayesinde insanların ihtiyaçlarına yönelik kelimeleri filtreleyerek adsense lere destek çıkıp nokta atışı reklam kampanyası yürütmek ile adı anılıyor.

Ev internetimin taahhütü bittiği için normalinden 2 kat fazla fatura geldi. Evde söverek eşimin telefonundan Superonline i aradım. (İnternet eşimin üzerine) kısa bir telefon konuşmasından sonra aboneliğimi iptal ettirmek istediğimi sözlü olarak beyan edip kapadım. Altını çizmek istediğim nokta hiçbir şekilde kendi telefonumdan bir işlem yapmadım

sonrasında kendi telefonumdan instagrama girdim. Karşıma cikan ilk reklam internet servis sağlayıcısi reklamı. Keza ikinci reklam da öyle. Aradan zaman geçtikten sonra sözlüğe girdim. Ve yine iss reklamı. Tam konu hakkında konuşurken TV de TTNet reklamı çıkınca bir tirsmadim değil. Tabii TV de ki reklamın konumuzla alakası yok.

Çok önceden de işyerinde arkadaşlarla hastane polikliniklerinin haftasonlari kapalı olmasıyla alakalı bir konu konuştuk. İş çıkışı telefonuma özel bir hastaneden mesaj geldi. Mesajda "xx hastanesi haftasonlari da açık olan poliklinikleriyle hizmetinizde" diye.

Bence dinleniyoruz.

Hatta izleniyoruz. Whatsapp'ın ön ve arka kameradan görüntü aldığı bilinen bir şey. Bu teknoloji çağında dataları işlemek ve kullanılır hale getirmek önem arz ediyor. Telefonlar bu dataları toplamak için en ideal araçlar. Uygulama indirirken istenen izinler de buna bir örnek. Bununla birlikte internet sitelerinin çerez izinleri de benzer bir örnek. Kullanıcı deneyimlerine yönelik farklı haber ve reklamların çıkması artık sıradan bir hadise. Tavsiyem Facebook'un sahip olduğu uygulamalardan uzak durmak. Whatsapp, Instagram ve Facebook piyasanın en çok kişisel veri toplayan uygulamalardan. Ha bunların muadilleri masum mu? Hayır onlar da bu işi yapıyorlar açıklamaları da kullanıcıya daha özelleştirilmiş bir internet deneyimi sunmak.

bu hususta cep telefonlarından daha tehlikeli olan bir şey varsa o da kariyer (?) platformları........ işsizlik sorunu gibi büyük dertleri olan ülkelerde bir iş umuduyla bütün bilgilerini vermeye hevesli olan insanlar için bu platformlar birer veri vampiri..... üstelik bu veriler saf, doğruluğu büyük oranda yüksek değerli veriler...... başvurduğu işten geri dönüt alan var mı hiç buralardan....... işletmeler zahmet edip cvlere bile bakmıyor........ ancak görüntülemeleri için izin verdiğiniz bütün geçmişiniz onların veritabanlarına ekleniyor....... hem de yüzlercesi...... tebrikler........ çalışmayı hayal ettiğiniz işletmenin çalışanı olamadınız ancak bir müşterisi oldunuz........

kanka konu dışı olacak ama kablonet öneririm çok başarılılar google was here

Tekno gelişim insan hayatını tehdit eder hale geldi.soyunma kabinlerinde ki askılıklardan bile şüphe edin.o an kullanmadiginiz telefonun kamarasindan..ben iyice psikopata bağladım damacanalar dan bile işkilleniyorum

Klavye bile klavye değil casus yazılım. (bkz: Gboard).

Evet bu bir gerçek. Yapay zekalar kurulan cümlelere göre reklamlar öneriyor.

Ben kullanmıyorum ama yakın bir arkadaşım Huawei marka bir hoparlör kullanıyor. Adıyla seslenip (aynı Siri gibi) istediği her şeyi açtırıp, okutuyor yada şarkı gibi basit şeyler başlatıyor. O hoparlörler de kapalıyken bile dinleme özelliğine sahipler. E hal böyleyken yani ortada böyle bir teknoloji varken telefonların bundan geri kalacağını düşünmek biraz fazla iyimser bir bakış olur. Haluk hocanın bir videoda yapılan araştırmaya göre mahallemizdeki marketlere gelen ürünleri bile bu şekilde belirlediklerini anlatıyordu. Videonun ana başlığı aklıma gelmedi, hatırlarsam buraya bırakırım. Neticede dünyanın gıda sektörü 2 firmada toplanıyor, böyle bir ağ kurmaları ütopik bir şey olmasa gerek.

Yurtdışında KVKK(Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) çok önemli bir alan oldu ve büyük firmalar-facebook vs- inanılmaz miktarlarda tazminatlar ödüyor bu kanun nedeniyle. Bizde de bir süredir gündemde. İnceleyin derim.

Ben kendi basimdan gecen bir olayi anlatayim. Bir arkadasimla birgun oturuyoruz, cay iciyorduk neyse.. Konu operatörlere geldi, bende Vodafone’u ovdum buna biraz. Memnun olduğumu Turkcell’den gectigimi daha iyi hizmet aldigimi felan soyledim, tavsiye ettim.

Neyse daha sonra biz ayrildik bindim arabama gidiyorum, VODAFONE’dan aradilar. Ortada hicbir sebeb yokken benim tarifeme indirim yaptilar ve ekstra internet verdiler. Bunu bizzat yasamis biri olarak sasirmiyorum artik bu dinleme mevzularina.

Ben kendi basimdan gecen bir olayi anlatayim. Bir arkadasimla birgun oturuyoruz, cay iciyorduk neyse.. Konu operatörlere geldi, bende Vodafone’u ovdum buna biraz. Memnun olduğumu Turkcell’den gectigimi daha iyi hizmet aldigimi felan soyledim, tavsiye ettim.

Neyse daha sonra biz ayrildik bindim arabama gidiyorum, VODAFONE’dan aradilar. Ortada hicbir sebeb yokken benim tarifeme indirim yaptilar ve ekstra internet verdiler. Bunu bizzat yasamis biri olarak sasirmiyorum artik bu dinleme mevzularina.

Yan masada vodafone ceosu falan vardı herhalde hesapları da kitleseydin

Geri