Telefon ve sosyal medya, arkadaş ve aileler arasındaki ilişkiyi bozuyor

X
  • Kullanıcı X
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma

Merhaba arkadaşlar ;

2. Hafta'nın Tartışma Konusu ; Telefon ve sosyal medya arkadaş ve aileler arasındaki ilişkiyi bozmuştur. Buna katılıyor musunuz?

Ozellikle yeni nesil telefonlarin hayatimiza girmesiyle aile yapimizdan sosyal cevremize kadar butun hersey degismis vaziyettedir

Bu minvalde ozellikle akilli telefonlarin artmasiyla hayatimiza giren sosyal medya ile sizce nereye dogru bir savrulus gerceklestirmekteyiz ulke insanlari olarak?

Bu konu hakkindaki goruslerinizi saygi ve sevgi cercevesinde TCK'ya gore suc sayilacak yazilar yazmadan paylasmanizi rica ediyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Telefon ve internetin insanlar tarafından çok kullanılmasının nedeni sosyal ihtiyaçlarının tatminini bu araçlarla sağlamaya çalışmalarıdır. Günümüz insanlarının duygusal tatmin bulduğu, sıcak bir ortama ihtiyacı vardır. Bu nedenle bireyin duygusal tatmininin sağlandığı, sağlıklı bir aile yapısı önemini arttırmıştır. Buna ulaşamadığı noktada telefon ve internet vasıtasıyla ulaştığı sosyal medya sayesinde bu ihtiyacını karşılamaktadır.

Aileler arasında ki bağ diğer hiç bir iki canlı arasında ki bağ gibi olamaz. Çünkü aile de fiziksel ve duygusal bağ vardır yani insanın temel oluşumu diyebileceğimiz iki şey. Sosyal medya ve telefon hayatın en önemli parçası diyebiliriz, herkes eskiler den dem vuruyor buna katılmıyorum, arz talep meselesi bu döngü, o zamanlar da imkanlar elverişli olsaydı o zamanlar da günümüzde ki durum oluşmuş olacaktı. İnsan değişken canlıdır, hem fiziksel hemde zihinsel olarak. Diğer tüm canlılar gibi bulunduğu ortama ve doğaya uyum sağlamak zorundadır. Daha fazla insana ulaşmak için sosyal medya şart, çok güzel toplumsal dayanışma örnekleri görüyoruz sosyal medya sayesinde, iletişimin her türlüsü insanlar için bir şans, dumanla haberleşmenin ilk mucidinin aldığı haz çok güzeldir mesela :) tüm bu güzelliklere rağmen karşılıklı oturup güzel bir çay eşliğinde iletişim kurmanın keyfi başka (böyle durumlarda bile telefon elde) bugün burada hiç tanımadan veya bir bağ olmadan bizi bir araya getiren şey de sosyal medya ve telefon, ayrıca kendi adıma en güzel arkadaşlık ve dostluklari sosyal medya sayesinde yakaladım buradan w00t emr3 ve She ye sevgiler gönderiyorum.

Bu konudan bende cok muzdaribim, hicte memnun degilim kisa vadede duzelebileceginide kesinlikle dusunmuyorum.

Bakın biz de zamanın bağımlılığının üzerinden tanıştık. Yer değiştiriyor gibi geliyor bana artık. Önceden mIRC idi, ona ulaşabilen idi. Şimdi herkes herşeye ulaşabiliyor. O yüzden de biraz topluca yazışma platformları geride kaldı. Yazılımcılar için güzel bişey tabii bu özellikle Mobil oyun yazan kişi(ler) firma(lar) için. Ben o açıdan baktığım ve sürekli sadece teknolojiyle ilgilendiğim için o bağımlıların başında geliyorum :D. Diyebilecek bişeyim yok. Ne kadar zararlı uzun vadede göreceğiz. Ama inanın insan bi süre sonra bıkıyor. Herkes bıkar başka şeyler arar zamanla diye düşünüyorum. Çocukluktan başlatmamak en doğrusu eğer çocuğunuzu yazılımcı yapmak istemiyorsanız. Çocuğum yazılım öğrensin diyorsanız o zaman küçüklükten sadece dersleri açın onlara. Çok güzel çocuklar için kod projeleri var haberiniz olsun. Ama onun dışında çocuğun yaratıcılığını hayatının her yerini etkileyecek dönemini oyun oynatarak geçirtmeyin. Onun dışında ergen de olsan gençte olsan bi yerde bıkıyorsun teknolojiyi 'abuse' etmekten.

yalnızlığın dibine vurmuş, ancak yükselen yalnızlığı kadar azalan farkındalığının farkına varamayan milyonların yeni hastalığı. başkası olmaya çalışan, benliğini kaybeden ve kendini insanlara beğendirmek için şekilden şekile giren insanlar kitlesini bu kadar çıplak ve net bir şekilde görebiliyorkan katılmamak mümkün mü. ha bir de şunları yapmayın lütfen, aşk yaşamayın, vatan kurtarmayın, din/inanç anlatmayın çok komik oluyor. yüzyüze iken beceremediğiniz şeyleri bu mecraya taşıyınca hepten elinize yüzünüze bulaştırıyorsunuz.

Katılmıyorum,

'Teknoloji hakkında gerçek bilgi sahibi olmadığımız ve teknoloji den korktuğumuz için Düşüncelerimiz Aile ilişkiyi bozmuştur.''

Kalabalık içinde yalnızliğa gömülmek.Umuyorum düzelir,ama iyiyden iyiye eriyoruz.

şimdi eğri oturup doğru konuşalım. akıllı telefon kullanmayan yok gibi bir şey artık. teknolojik açıdan bakarsan faydası çok. ne gibi? her şey elinizin altında oluyor. faturalarınızı kolay ödeyebiliyorsunuz, her türlü bilgiye ulaşabiliyorsunuz tabii doğruluğu tartışılır o da ayrı bir konu... mesela kendi açımdan bakıyorum, daha doğrusu babam açısından. sağlık bilgilerini girerek bir de takip etme özelliğinden ötürü nerede napıyor görebiliyorsunuz. başına bir şey gelse en azından insanların ilk bakacağı şey cebindeki telefon. özel bir hasta olduğundan ötürü de faydasını görüyoruz mesela. en azından mantıklı bir kullanım sebebi var. küçük bir örnekle fayda kısmını bu şekilde geçmiş olayım.

düşünceler farklılık gösterdiği için tabi kullanım şekilleri değişebiliyor. benim en huylandığım kullanım şekli, kulağında 2 kulaklık son ses müzik dinleyenler. yolda, kaldırımda vb. yürüyorlar ama çevreden birhaberler. bir araç yaklaşsa, biri seslense, birisi çaktırmadan yanaşsa (zarar verme amaçlı) tamamen son ses müziğe odaklı olduğu için tamamen çevreden kopmuş durumda. bu bana göre yersiz ve tehlikeli. gelelim sosyal ağlara, hepimizin hayatında yeri var. kullanış amacı bambaşka şekillerde. kimisi şekil peşinde, kimisi karı kız ortam peşinde ki genelde bu tür kullanım en yüksek tercih edilen şekilde. resimler, videolar, arkadaşlık siteleri, sevgili bulma bilmem neleri hepimiz bunları biliyoruz. sapkınlığa, cinsel açlığa artık ne derseniz deyin bu tür davranışlar toplumlarda olduğu sürece her şekilde her türlü insan bunu bir şekilde kullanıcak. ister akıllı telefonlar olsun ister başka bir teknoloji.

Geri