şimdi eğri oturup doğru konuşalım. akıllı telefon kullanmayan yok gibi bir şey artık. teknolojik açıdan bakarsan faydası çok. ne gibi? her şey elinizin altında oluyor. faturalarınızı kolay ödeyebiliyorsunuz, her türlü bilgiye ulaşabiliyorsunuz tabii doğruluğu tartışılır o da ayrı bir konu... mesela kendi açımdan bakıyorum, daha doğrusu babam açısından. sağlık bilgilerini girerek bir de takip etme özelliğinden ötürü nerede napıyor görebiliyorsunuz. başına bir şey gelse en azından insanların ilk bakacağı şey cebindeki telefon. özel bir hasta olduğundan ötürü de faydasını görüyoruz mesela. en azından mantıklı bir kullanım sebebi var. küçük bir örnekle fayda kısmını bu şekilde geçmiş olayım.
düşünceler farklılık gösterdiği için tabi kullanım şekilleri değişebiliyor. benim en huylandığım kullanım şekli, kulağında 2 kulaklık son ses müzik dinleyenler. yolda, kaldırımda vb. yürüyorlar ama çevreden birhaberler. bir araç yaklaşsa, biri seslense, birisi çaktırmadan yanaşsa (zarar verme amaçlı) tamamen son ses müziğe odaklı olduğu için tamamen çevreden kopmuş durumda. bu bana göre yersiz ve tehlikeli. gelelim sosyal ağlara, hepimizin hayatında yeri var. kullanış amacı bambaşka şekillerde. kimisi şekil peşinde, kimisi karı kız ortam peşinde ki genelde bu tür kullanım en yüksek tercih edilen şekilde. resimler, videolar, arkadaşlık siteleri, sevgili bulma bilmem neleri hepimiz bunları biliyoruz. sapkınlığa, cinsel açlığa artık ne derseniz deyin bu tür davranışlar toplumlarda olduğu sürece her şekilde her türlü insan bunu bir şekilde kullanıcak. ister akıllı telefonlar olsun ister başka bir teknoloji.