Soru Teknolojinin zararlı etkilerinden kendinizi nasıl koruyorsunuz?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Teknolojik gelişmeler fayda sağladığı kadar birçok alanda insanları savunmasız bıraktı ve yerine göre olumsuz durumlara da sebep olabiliyor.
Kendinizi ve yakın çevrenizi bu tip olumsuzluklardan korumak adına ne gibi önlemler alıyorsunuz?​

ben artik takip bile edemiyorum her seyi, hatta cikan her yeni seyde: "nope. bunu ogrenmeyecegim." kafasina giriyorum. galiba biraz takip edememek, biraz habersiz kalmak ve bundan dolayi kullanmamak/kullanamamak da teknolojinin zararindan bir nevi koruyabiliyor insani. cunku bulasmiyorsun. haberdar degilsin. basic'lerden ayrilmiyoruz diyelim, ki bunun da zarari olabilir. bu dunyada her sey zarar olabiliyor yav. onlem de alsan, zarara ugratmak isteyen ugratir.

Güvenli internet kullanımına ilave olarak sosyalleşme adına interneti alternatif kabul etmiyor, sosyal medya platformlarından uzak duruyorum.
Alışveriş için de interneti pek tercih etmiyor ve mağazadan teslim seçeneği olmadığı sürece bir şey satın almıyorum.

Güvenli internet kullanımına ilave olarak sosyalleşme adına interneti alternatif kabul etmiyor, sosyal medya platformlarından uzak duruyorum.
Alışveriş için de interneti pek tercih etmiyor ve mağazadan teslim seçeneği olmadığı sürece bir şey satın almıyorum.
online alisverisi hayatimdan cikarsaydim var ya. bilmem ne halde olurdum :' ben aksine, magazalari gezmeyi sevmiyorum artik. begendigim seyleri/urunleri bulamiyorum bu sekilde ve avm'lerde enerjim dusuyor cokca gezerken. bu yonden internet benim icin bir +++++

Teknolojinin zarari olmaz,teknolojiyi faydasiz kullanan ve kotu amacli kullanan insan vardir.İlgimi ceken gelisme ve teknolojik yongalari,butcemin yettigince satin aliyorum.

online alisverisi hayatimdan cikarsaydim var ya. bilmem ne halde olurdum :' ben aksine, magazalari gezmeyi sevmiyorum artik. begendigim seyleri/urunleri bulamiyorum bu sekilde ve avm'lerde enerjim dusuyor cokca gezerken. bu yonden internet benim icin bir +++++
Online alışverişte çok defa sorun yaşadım ve gereksiz zaman kaybı oldu. Bildiğim mağazadan almak çok daha rahat ve güvenli geliyor çünkü sonrasında ne sorun yaşarsan yaşa kısa sürede çözebiliyorsun.

Mağaza gezmeyi ben de çok sevmesem de belli bir günü ayırıp o gün alacaklarımı listeliyorum. Sabah erken saatlerde sakin oluyor ve öğlene kadar da tamamlıyorum. :)

Korunmaya ihtiyaç duymuyorum,çünkü zararlı yönlerine ilgili bir hareket/davranış sergilemiyorum.Böylelikle de kötü yanlarını bende alışkanlık yapmıyor.

Geri