teknolojinin gelişmesi insanlara zarar veriyor mudur? insanlık açısından iyi midir?

Konu sahibi son olarak 1291 gün önce görüldü
teknolojinin gelişmesi insanlara zarar veriyor mudur? insanlık açısından iyi midir?

Ne yönde kullanıldığı önemlidir.
Zira patlayıcı maddeyi tünel, bina inşası vs. için de kullanabilirsiniz, insan öldürmek, yakıp-yıkmak için de.

Ne yönde kullanıldığı önemlidir.
Zira patlayıcı maddeyi tünel, bina inşası vs. için de kullanabilirsiniz, insan öldürmek, yakıp-yıkmak için de.

yani bilgisayarlar notebooklarda iphoneler, insanların birleştirici reel hayatını koparıp dağıtmıyor mudur? ne kadar iyi teknoloji, o kadar asosyalleşip tek tip insan ruhu yapısı yapmadır diye dusunuyorum bazen.

Zarar veriyor sahsimca
Evde oturup muhabbet etmeyi unutuyoruz gittikce

Bazı insanlar, evet teknoloji faydalı dese de, bana göre faydalı falan değil.
Yararlı olduğunu düşünsek bile, bu mümkün değil. Bizler bunu doğru kullanmıyoruz çünkü.
Gene bana göre, en önemlisi insanların beynini uyuşturuyor ve tembelleştiriyor.
Ben, mektup yazmayı seviyorum. Haberleri internetten değil, gazete okuyarak bilgilenmeyi seviyorum. Emek vererek, çaba göstererek bir şeyler yapmayı seviyorum. Ve maalesef teknoloji, toplumu asosyalliğe itti. Düşünsenize her şey parmağınızın ucunda.
Sanırım, ben bu zamanın insanı değilim. :)

insanlar arası iletişimi koparıp atıyor bu bir gerçek. sağlık alanı hariç zararlı buluyorum teknolojiyi.

bazı konularda destekliyorum
mesela ;
1. sağlık konusunda
2. Cep telefonu : eskiden ev telefonu vardı, zar zor biyerleri arardık, Cep telefonu çok iyi amma velakin sadece konuşmak açısından diğerlerini uygulamalarını desteklemiyorum

gerisine katılmıyorum desteklemiyorum

Bazı insanlar, evet teknoloji faydalı dese de, bana göre faydalı falan değil.
Yararlı olduğunu düşünsek bile, bu mümkün değil. Bizler bunu doğru kullanmıyoruz çünkü.
Gene bana göre, en önemlisi insanların beynini uyuşturuyor ve tembelleştiriyor.
Ben, mektup yazmayı seviyorum. Haberleri internetten değil, gazete okuyarak bilgilenmeyi seviyorum. Emek vererek, çaba göstererek bir şeyler yapmayı seviyorum. Ve maalesef teknoloji, toplumu asosyalliğe itti. Düşünsenize her şey parmağınızın ucunda.
Sanırım, ben bu zamanın insanı değilim. :)

sanırım olması gerektiği gibi açıkladınız, insanların beyinlerini uyuşturmak amacıyla yapılıyor olmasın bu tüm devasa teknolojiler..

bazı konularda destekliyorum
mesela ;
1. sağlık konusunda
2. Cep telefonu : eskiden ev telefonu vardı, zar zor biyerleri arardık, Cep telefonu çok iyi amma velakin sadece konuşmak açısından diğerlerini uygulamalarını desteklemiyorum

gerisine katılmıyorum desteklemiyorum

renkdaşım sağlık konusunda olumsuz sonuclarıda var elbette. bunlarıda bilmek gerekir birde şey cep telefonları geliştikçe aileler arası gorusmeler koptu bence. mesala ne akraba gezmesi kaldı ne aile gezmesi kaldı.

Telefona , televizyona ,tabletlere , pclere bakmaktan gözlerim bozuldu al sana bir zarar örneği.
Onun dışında sohbet etmeyi unuttuk.Eskiden sofralar kurulurdu bol sohbetler geçerdi o masalarda şimdi mi herkes kendi odasinda bende dahil.

Bunlar en bariz yaşadiklarimiz gördüklerimiz. Tabiki teknolojinin getirdiği faydalari görmezden gelemeyiz ama bu asosyelleştiğimiz gercegini değistirmiyor​

kişiye göre fark eden bir durum bence, kimileri abartıyor ve sosyal hayatla ilişkisini kesebiliyor, doğru amaçlar için kullanıldığında tabi ki faydalı bir araçtır teknoloji.

Yararlı yönleri olduğunu inkar etmemek lazım mesela bir arkadaşımız sağlık açısından iyi demiş katılıyorum.
Ancak bir çok iş sektöründe gelişen teknoloji sıkıntılara neden oluyor. Sermayesi iyi, gelişen teknolojiye ayak uydurabilenler varlığını devam ettirirken daha düşük bütçeyle iş yapmaya çalışanlar genelde yok oluyor. Mesela bazı meslekler var ki teknolojinin ilerlemesi ile ciddi zararlar gördü, insan gücü gerektiren yerlerde makineler devreye girdi ve insanlar işsiz kaldı. Yada yıllarca tecrübe gerektiren meslekler daha basit şekillerde yapılmaya başlandı.
İnsan ilişkilerinde sıkıntılara sebep olduğunu düşünüyorum. Tam olarak ayarını tutturamadığımızda çevremizle bağımızı koparabiliyor. Birde ilişkilerde tartışmalara sebep olabiliyor.
Mesela eskiden insanlar uzak bir yere gittiğinde ayda yılda bir bitane mektup yazarlarmış yinede birbirlerini beklerlermiş şimdi iki saat ulaşamayınca telefona niye bakmadın neredeydin niye kapalıydı mesajıma cevap vermedin gibi bir sürü soru çıkabiliyor.
Zor yerden sordun , idareli kullanmak lazım abartınca herşey zarar.

Eşittir zararı ve faydası. Teknoloji sayesinde insanlık bazı şeylere çözüm bulabildiği gibi teknoloji sayesinde de bazı sorunlarla karşılaşabiliyor. Neyi nerde nasıl kullanacağımızı bilirsek sıkıntı olmaz diye düşünüyorum

Geri