Phoibos Cetrefilli hale getiren siz degil benim (:
Yazili bir ortamda iletisim kuruyorsak, elimizdeki araclari en iyi sekilde kullanmak zorunda degil miyiz? (bence oyleyiz) Cunku bireyde somutlanan iletisim blokajlari, sadece iletisim blokajlari degil, toplumsal yasama katilma blokaji olarak karsimiza cikabiliyor...
Ornegin ben cok hizli konusurum ve buraya paragraf eksikligi olarak yansimis (sihirli kelime paragraf galiba) elestiriniz kiymetliydi cunku uzun zaman once bir makale okumustum "davranis biliminin siniflama yaparken kullandigi iki parametre ile ilgili...
extraversion / intraversion (yani disa donuk/ice donuk)
Bu makaleye gore, disa donuk insanlar icin, kendini ifade etmek cok onemli bir gereksinimmis. Bu insanlar,kendi dusunce ve argumanlarini duzene koymak icin "ifade etme eylemine muhtaclarmis", hatta disa donuklerin uc noktasindaki kisilerin kendilerini ifade etmedikleri bir noktada, durduk yerde arguman kurabilmeleri mumkun degilmis, yani bir anlamda bu insanlarin duzenli bir sekilde dusunebilmek icin, once konusmalari (ya da yazmalari) gerekiyormus.
ice donukler ise tam tersiymis, kendi kendilerine dusunup tasinirlarmis, bi fikri ya da argumani kurarlarmis, test ederlermis, tekrar dusunurlermis ancak emin olunca ifade ederlermis.
Disa donukler genellikle sabirsiz insanlarmis, genis acili ama yuzeysel dusunurlermis. Herhangi bir konuda derine inmek konusunda isteksiz ve yeteneksizlermis.
Ice donukler ise, sabirlilarmis, dar acili ama derin dusunurlermis.
Disa donukler ice donukleri "yavas" ice donukler disa donukleri "yorucu" bulurlarmis.
Kendimin hangi gruba girdigini anlamaya calisiyordum, bilahare sizi de gozlemlemeyi dusunuyorum (:
hem belki de teknolojinin fonksiyonlarından biri, disa donuk insanların arguman kurma ihtiyaclarini karsilamaktir.... kimbilir ...
Basardim mi? azaltarak birakiyorum... once paragraf sonra kisa cumleler (: