Teknoloji bağımlılığını sizce nasıl önleyebiliriz ?

Konu sahibi son olarak 981 gün önce görüldü
Teknoloji bağımlılığını sizce nasıl önleyebiliriz ?

Günümüz gençleri olarak ve dünyanın bir çok yerinde var olan bir sorun belkide Teknoloji bağımlılığı , bunları engellemek için nasıl bir çözümler üretebiliriz.

Haftada bir günü tabiatla buluşalım günü ilan edelim ve kol saati dahil, gün boyu hiç bir teknoloji ürünü ile temas etmeyelim.

Eğitimle yazacağım ama 31 ülke içinde 31. olan eğitimcilerden korkuyorum.

Teknoloji bağımlılığını eğitime dönüştürün, gençler oyun oynamayı değil kod yazmayı sevebilirlerse Google gibi bir şirket çıkarabiliriz biz de.

Kriz çıkıp da ithalat durursa önlenecektir. Bu ülkede marsa adam yollanmıyor sonuçta. Tekstilde en iyi olsak da yaptıkları ipliğin flamanı dışarıdan geliyor. Aç kaldıklarında önlenir. Merak etme sen...

Teknoloji bağımlılığı denen şey de sadece sosyal medyadan ibaret.
İnsanla sosyal medyaya bağımlılar çünkü mutsuzlar ve kendilerini sosyal medyada gördükleri insanlarla , akraba ve arkadaşlarıyla kıyaslıyorlar. Kendilerini onlarla kıyaslayarak mutlu etmeye ve onlardan ustun yanlarını ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. İnsan her anının fotograf ve videosunu bir yere yukleme gereksınımı duyuyor ve o anın tadını cıkaramıyorsa mutsuzdur.İnsanların bu bagımlılıgını onlemenın tek yolu onları mutlu etmekten gecıyor.

Dunyanın temel sorunu bu bırazda kıtlesel olarak mutsuz olmak.

Önlenemez ve önlenemeyecek.neden?
Çünkü evinde aydınlatma için kullandığın lamba anahtar priz vs ellerini yıkamak için duş almak için kullandığın çeşme artı onun vanası bile bir teknoloji ürünü..
Hatta bunlar artık eski versiyon teknoloji artık sese duyarlı lamba çeşme ve akıllı teknolojiye yetişmeye çalışıyoruz.teknolojimi ben kod yazan kendi oyununu yaratan ve yapılmış bir programın yada her hangi bir aletin açığını bulan çocuklar görmeyi çok isterim ki görüyorumda..teknoloji bağımlılık değil gereksinimdir
Soruda kasıt sosyal mecralara bağımlılık ise bu mecraları yaratanlar milyonluk adamlar teknolojiyi aleyhlerine kullanarak zengin oldular.üff kafam yine mars

bahsedilen bağımlılık sosyal medya ve bilgisayar oyunu bağımlılığı olmalı.kendinize oyalancak bişeyler bulduğunuzda sosyal medyaya takılma isteği azalacaktır.

insanların temel ihtiyaçları karşılandığı zaman önlenir.

Hersey bu kadar digital olmusken nasıl becerecegiz elimizdeki bu analog hayati....diye kara kara dusunenlerdenim ben.
Az once dunyayi “cep telefonu ile foruma rahatca mesaj yazabilenler ve semsiyesizler guzellestirecek kuzucum” diyodum kendi kendime.

Önlemek istemiyorum.

Geri