Tekel bayisi cinayetinde, Batuhan Bayındır'ın ailesi, para karşılığı şikâyetini gerçi çekti

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
İstanbul Esenyurt'ta 28 Temmuz'da iki kişinin hayatını kaybettiği tekel bayisi saldırısında yeni bir gelişme yaşandı. Olayda hayatını kaybeden Batuhan Bayındır'ın ailesi para karşılığı şikâyetini gerçi çekti.

İstanbul Esenyurt'ta 28 Temmuz gecesi yaşanan tekel bayisi saldırısı Türkiye'nin gündemini günlerce meşgul etmişti. Güzelyurt Mahallesi'ndeki tekel bayisine gelen 4 kişi, tartıştıkları kişilere kurşun yağdırdı. Olayda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetti, Yusuf Erzen yaralamıştı. Saldırıyla ilgili gözaltına alınan 8 kişiden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Olayla ilgili yeni gelişme yaşandı. tv100'ün haberine göre yaşamını yitiren Batuhan Bayındır'ın ailesi 3 milyon liranın yanı sıra 2 ev, 1 kamyonet ve 1 araba karşılığında şikayetini geri çekti. Aynı teklifin Yunus Emre Erzen'in ailesine de yapıldığı öğrenildi.

Kaynak

1690698834620-esenler.jpg

eskiden cahillik etmisler Allah yardimcilari olsun derdim

zikimin kökü israil filistine yaptigi zulümden sonra kötülük yapana lanet olsun diyorum
lanet olsun yahudi zihniyetlilerine

Videoyu izleyen herkes dehşete düşmüşken, böyle bir olay sonucu yakınını kaybeden birisi o para ile mutlu olabilir mi?
Vicdan azabı çekmeyecekler mi?

"Her şey para değildir" derken anlatılmaya çalışılan tam da bu işte!

Cekse ne olacak ki,iki kisiyi olduren bir kisinin serbest kalacagi anlamina gelmiyordur umarim...

Savunma sırasında ne delil sunulacağını bilemiyorum ancak video görüntüsüne rağmen cezada indirim bile almamaları gerekiyor.

Bırakılmasalar da sonuçta ailenin zihniyeti üzücü ve para uğruna insan böyle bir cinayeti yok sayabilir mi?

Diğer her şey de para ile çıkarma oluyor onu anladıkta cinayette buna nasıl izin verirler?? Cinayeti de hafife alıyolarsa iyice bok yoluna gidiyoruz demek. Parası olan her şeyi yapacak ben öyle anladım

Vahye dayali serri hukumlerle yonetilen bir memleket olsak,bu kisinin alacagi ceza olumdur.Lakin magdurlarin aileleri tazminati kabul ederse kisas cezasi duser.Ve bu raddede diyet odenmesi gerekir.Diyeti katilin ailesi degil,bizzat kendisi odemesi gerekir.

Fakat burada cok ince ve onemli nukteler var.Magdur tarafin en yakinlarinin tamami,kisastan vazgecmelidir.Yani Anne,Baba,Es,Cocuk,Abi,Kardes bunlardan birisinin diyete razi gelmemesi,kisas cezasinin uygulanmasi icin bir nedendir.

Videoyu izlediğimiz ve basında gördüğümüz kadarı ile bu öldürülen kişi, babasını çağırmamak yani onun korumak için direnirken öldürülmedi mi? Babası ve ailesi de şimdi para uğruna davadan mı vazgeçiyor?

Ne olursa olsun, davadan vazgeçilmez.

Tamam da bu yüzyıllardır var olan bir durum, adına kan parası denir. Bu sadece basına yansıyan bir durum, bunun gibi yüz binlerce kere taraflar anlaşma sağlamıştır. Resmi yollarla yapılan şeye de arabuluculuk diyor avukatlar.. şaşırmamak lazım, oyna devam.

Kamu davasına çevrilmez mi aile vazgeçse bile

Akıl alır gibi değil gerçekten. Her gün daha iğrenç ne duyabiliriz/görebiliriz derken dahasını bir şekilde görüyoruz;

çocuk olayını ilk kez duydum
ama kan parası var

Geri