Tek dil, tek ırk, tektükçüler.

• Kullanıcı Jose
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
Türk olmayanlar gitse keşke diyorum kendi kendime.. Önce Ermeniler beğenmiyorlarsa terketsinler ama Balyan Ailesi’ni ve yaptıkları Çırağan Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Kuleli Askeri Mektebi, Selimiye Kışlası, Gümüşsuyu Askeri Hastanesi, Malta Köşkü ve Bezmiálem Valide Sultan Camii, Ortaköy Camii, Hamidiye Camii, Pertevniyal Valide Sultan Camii ve daha nice dünyanın hayranlıkla izlediği mimarilerini de alsınlar giderken… Ve Ermeniler giderken kesinlikle Adile Naşit’i götürsünler istiyorum…Onno Tunç’u, usta Ara Güler’i, Ayhan Işık’ı da alsınlar. Cem Karaca da şarkılarını alıp gitmeli ki tam olsun. BİZ den başkası kalmasın…Tiyatronun kurucusu Agop Vartiyan’ı (Güllü Agop) ve ilk opera topluluğunu kuran, ilk operetimiz Dikran Çuhacıyan’ı vs vs vs unutmasınlar. Ermeniler hepsini alıp gitseler keşke diyorum. Bizim bir tanemiz dünyaya bedeldir.. sadece BİZ ler kalalım. Rumlar da gitsin istiyorum. Giderken mutlaka o güzel cumbalı ahşap evleri, hayranlıkla izlediğimiz, hiçbirimizin estetikden anlayabilip köyümüzde falan yapmayı bile denemediği, şehirlilerin ise “Ah bir tane satın alabilsek” diye hayal ettiği Rum taş evlerini ve arnavut kaldırımlarını da götürsünler istiyorum. Koca Mimar Sinan’ı .. Ve Selanik türküsünü, o güzel Rum meyhanelerini ve hep içtiğimiz rakıyı da alıp gitmeliler. Kim neyi varsa alsın da gitsin. Kürtler Yaşar Kemal’i, Ahmed Arif’i, İsmet İnönü’yü, Bülent Ecevit’i, halayları, halk oyunlarını, ağıtlarını, şarkılarını… Deniz Gezmiş’i, Yılmaz Güney’i, Ahmet Kaya’yı, Erol Taş’ı ve Teoman’ı…Ne bileyim işte bütün profesörlerini, öğretmenlerini, kara cahilini vs. alıp da gitmeli. Araplar Battal Gazi’yi, kebaplarını ve tavlalarını.. Bulgarlar şarkılarını türkülerini, “Ayletme beni”yi, “Arda boyları”nı, damat halayını, şarkıcı Ciguli’yi ve akıtmalarını, börek çöreklerini, tatlı bozalarını…taklitleri yapılan komik aksanlarını, Naim Süleymanoğlu’nu ve Sabahattin Ali’yi…alıp da gitmeli. Çerkesler de terketmeli burayı…Ama terkederken Yeşilçam’dan Türkan Şoray’ı, Türk edebiyatının içinden ise Ömer Seyfettin’i çekip alsınlar istiyorum. Nazım Hikmet Ran ve isterlerse Çerkes Etem’i de götürsünler giderken… Lazlar fıkralarını, takalarını, horonu, hamsiyi, muhlamayı ve Topal Osman’ı hatta Kazım Koyuncu’yu…Süryaniler ise kaburga dolmalarını, içli köftelerini, şaraplarını, Coskun Sabah’ı ve Anılar şarkısını da alabilmeli giderken mesela… Romanlar çingeneler toplasın sazlarını, çadırlarını, Neşet Ertaş’ı ve türkülerini de götürsünler istiyorum giderken. Aynı ırkımız, dilimiz ve dinimizle bir tek BİZ kalalım istiyorum. Sonra birbirimize bakalım uzuun uzun… Ve soralım istiyorum. BİZ kimiz? diye.

V. Doğan Kayıkçı

Onlar değilde, Türkleri bütün ırklara düşman sanıp alttan alttan aklı sıra Türk Irkına laf sokmaya çalışan basma kalıp sığ beyinler gitse yeter.

Yazının amacı ne anlamadım. Kürtler, Lazlar onlar bunlar çekip gitse dımdızlak kalırsınız mı demiş yazar arkadaş. Vay be biz ne boş bir milletmişiz de bizi var eden diğer ırklarmış.

Yazının amacı ne anlamadım. Kürtler, Lazlar onlar bunlar çekip gitse dımdızlak kalırsınız mı demiş yazar arkadaş. Vay be biz ne boş bir milletmişiz de bizi var eden diğer ırklarmış.

Kültür zenginliğine dikkat çekilmiş bence.
belki de yanılıyorumdur (:

Onlar değilde, Türkleri bütün ırklara düşman sanıp alttan alttan aklı sıra Türk Irkına laf sokmaya çalışan basma kalıp sığ beyinler gitse yeter.

Bütün ırklara düşman olan Türk'lerde gitsin mi?

Bütün ırklara düşman olan Türk göster, önce ben taşlayayım.

Bu oldu mu şimdi?
İnsan görmek istediğini görür görmek istemediğini görmez. Göremez. Sen odanın penceresini bir cepheye açıyorsun.
Ayrıca kimseyi taşlamana gerek yok. Elin değil kalbin taşlasın. Kov mesela onlarıda. Yapabilir misin? Yoksa biraz düşünür müsün?

Bu oldu mu şimdi?
İnsan görmek istediğini görür görmek istemediğini görmez. Göremez. Sen odanın penceresini bir cepheye açıyorsun.
Ayrıca kimseyi taşlamana gerek yok. Elin değil kalbin taşlasın. Kov mesela onlarıda. Yapabilir misin? Yoksa biraz düşünür müsün?

Abicim sen ya beni anlamadın yada yanlış anlıyorsun.

Abicim sen ya beni anlamadın yada yanlış anlıyorsun.

Her ne kadar Türk ırkını bütün ırklara düşman gören varsa, bir o kadarda Türk ırkı dışındakileri düşman gören olduğunu benden çok daha iyi bilirsin. Öyle bir şey söyledin ki yazdıklarına cevap yazdığıma utandım.
Yada şöyle diyeyim. Sen bana Türk ırkını tüm ırklara düşman gibi gören insanları göster. Gösterebilir misin burda?
Hadi?

Bütün ırklara düşman olan Türk göster, önce ben taşlayayım.

''Ermeni dölü'' sözcüğünü hakaret olarak kullanan birey ermeni ırkına dostmudur ?
veya ''En iyi Kürt ölü Kürttür'' diyen birey Kürt ırkına dostmudur yahu (:
Genelleme yapılmamış zaten konuda verdiğim örnekleri söylemekten çekinmeyen ''arsızlar'a'' ithamda bulunarak yazılmış, farklı ırkların kültürel zenginliği doğurduğunu bulunulan toprak parçasına değerler kattığını belirten bir yazı var ortada.

Her ne kadar Türk ırkını bütün ırklara düşman gören varsa, bir o kadarda Türk ırkı dışındakileri düşman gören olduğunu benden çok daha iyi bilirsin. Öyle bir şey söyledin ki yazdıklarına cevap yazdığıma utandım.
Yada şöyle diyeyim. Sen bana Türk ırkını tüm ırklara düşman gibi gören insanları göster. Gösterebilir misin burda?
Hadi?

Dostum ben bir Türküm şimdi. Ben neden sınırımı ihlal edip açıkça pkk savunuculuğu yapan bir Rus devletine düşman olmayayım. Yada ısrarla Ermeni soykırımından söz edip bizi barbarlıkla suçlayan bir Ermeni devletine düşman olmayayım. Yada eline geçen her fırsatta Türk bayrağına yada Türklüğe hakaret eden Yunan ve Rum devletine yada ırkına neden düşman olmayayım. Yada ben neden Barbados halkına veya ırkına düşman değilim. Aynı şekilde Madagaskar? Türk ırkını tüm ırklara karşı düşman gibi gösteren çok insan var. Bir kere Türküm deyince faşist damgası yiyorsun bu memlekette ötesi var mı? Türk olarak komşularımızın hepsi ile sorunluyuz diye Türk ırkını tüm ırklara karşı düşman sanan kesim var. Yani konu uzayıp gider. İnsan hangi ırktan olursa olsun. Beni Türk olduğum için yargılayan ve önyargılı olan insanlar var abi. Daha nasıl cevap vereyim ben sana. Serzenişim sana değil yanlış anlama, alınma da. Lakin sen benim anlatmak istediğim şeyi anlamadın.

''Ermeni dölü'' sözcüğünü hakaret olarak kullanan birey ermeni ırkına dostmudur ?
veya ''En iyi Kürt ölü Kürttür'' diyen birey Kürt ırkına dostmudur yahu (:
Genelleme yapılmamış zaten konuda verdiğim örnekleri söylemekten çekinmeyen ''arsızlar'a'' ithamda bulunarak yazılmış, farklı ırkların kültürel zenginliği doğurduğunu bulunulan toprak parçasına değerler kattığını belirten bir yazı var ortada.

''Barbar'' sözcüğü bir dostluk nidası mıdır?
Türkler faşisttir kelimesi yada. Ermenileri savunduğumuz kadar kendi ırkımızı savunamıyoruz.
Yazıyı yazan kişi olaya neden Türk kelimesi ile başlamış ta, Kürt kelimesi ile başlamamış mesela. Bütün olayların sorumlusu Türkler olarak gösteriliyor tepkim ona. En iyi kürt ölü kürttür diyen bağnaz kadar türkler katliamcı şerefsizdir diyen bir ton kürt var. Onlardan neden hiç bir konuda bahsedilmiyor? Yani bu ikiyüzlülüğün sebebi ne? Benim tepkim buna anladın mı? Kürdüm ölene kadar cümlesi eleştirilmiyor, eleştirilmemeli de, lakin ''Türk'üm'' cümlesinde zoruna giden ne insanların?

Dostum ben bir Türküm şimdi. Ben neden sınırımı ihlal edip açıkça pkk savunuculuğu yapan bir Rus devletine düşman olmayayım. Yada ısrarla Ermeni soykırımından söz edip bizi barbarlıkla suçlayan bir Ermeni devletine düşman olmayayım. Yada eline geçen her fırsatta Türk bayrağına yada Türklüğe hakaret eden Yunan ve Rum devletine yada ırkına neden düşman olmayayım. Yada ben neden Barbados halkına veya ırkına düşman değilim. Aynı şekilde Madagaskar? Türk ırkını tüm ırklara karşı düşman gibi gösteren çok insan var. Bir kere Türküm deyince faşist damgası yiyorsun bu memlekette ötesi var mı? Türk olarak komşularımızın hepsi ile sorunluyuz diye Türk ırkını tüm ırklara karşı düşman sanan kesim var. Yani konu uzayıp gider. İnsan hangi ırktan olursa olsun. Beni Türk olduğum için yargılayan ve önyargılı olan insanlar var abi. Daha nasıl cevap vereyim ben sana. Serzenişim sana değil yanlış anlama, alınma da. Lakin sen benim anlatmak istediğim şeyi anlamadın.

Dostum. Eğer mevzu sana düşmana düşman olmaksa bu senin en doğal hakkındır. Kendi milletini diğer milletlere göre daha çok sevebilirsin sana kimse birşey diyemez. Lakin burda sen "Türk ırkını, diğer ırklara düşman olarak görenleri kovmak isterken, buna bir ekleme yaptım. Şimdi senin evinin kapısından bir hırsızın girdiğini düşün. O hırsızın bağlı olduğu devlete veya milletin hepsine mi düşman olman gerekiyor. Honduras demiştin sanırım. Honduras ile bağlantılı uyuşturucu şebekelerinden dolayı sen Honduras halkının tamamını kendine düşman sayabilir misin? Türk olmak faşizm değildir. Asıl faşizm kendinen olmayana duyulan nefrettir. Şimdi bir pkk veya Rus her neyse onlar sana zarar verdiği için o millet ile düşman olabilir misin?
Tersini ele alalım o halde. Türk olupta Kürt veya herhangi birine düşman olan bir insanın düşmanlığından dolayı bütün Türklerin aynı kefeye koyulmasına müsade eder misin?

''Barbar'' sözcüğü bir dostluk nidası mıdır?
Türkler faşisttir kelimesi yada. Ermenileri savunduğumuz kadar kendi ırkımızı savunamıyoruz.
Yazıyı yazan kişi olaya neden Türk kelimesi ile başlamış ta, Kürt kelimesi ile başlamamış mesela. Bütün olayların sorumlusu Türkler olarak gösteriliyor tepkim ona. En iyi kürt ölü kürttür diyen bağnaz kadar türkler katliamcı şerefsizdir diyen bir ton kürt var. Onlardan neden hiç bir konuda bahsedilmiyor? Yani bu ikiyüzlülüğün sebebi ne? Benim tepkim buna anladın mı? Kürdüm ölene kadar cümlesi eleştirilmiyor, eleştirilmemeli de, lakin ''Türk'üm'' cümlesinde zoruna giden ne insanların?

ehh be güzel kardeşim işte aynı durumdan muzdaribiz.
Bir insan Türküm veya Kürdüm dediğinde diğer bir insan neden kasılır?
Veya bir Kürt çocuklar ölmesin dediğinde '' vayy bak heleee devlet çocuk öldürüyor demek istiyor''
Bir Fransız çocuklar ölmesin dediğinde '' helal lan adam imanlıymış ha'' diye tezatlıklar oluyor ki toplumumuzda ?
Kürt ırkının zerre kadar Türk ırkından üstünlüğü yok aynı şekilde Türk ırkının Kürt ırkından zerre kadar üstünlüğü yok ve bu iki ırkın diğer ırklardan zerre kadar üstünlüğü yok.
İnsanları yargılarken ırklarını bir tarafa bırakalım yahu ırk milyonlarca insanı kapsıyor bir insanın hatasıyla milyonları hedef almak baya aptallık oluyor.

Geri