"Tek çocuk cinayettir." sözüne katılıyor musunuz?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Psikologların daimi deyimidir:"Tek çocuk cinayettir."

Sizce de öyle midir?

Değildir kendi adıma tek çocuk düşünüyorum :) Herşeyiyle dört dörtlük yetiştireceğim bütün ilgimi onda toplayacağım sadece bi tane çocuğum olsun istiyorum.

O kadar iddiali bir söze katılıyor olmak biraz acımasızlık benim için, kişinin kendi fikri sonuçta saygı duyulması gerekir.Ama birden fazla çocuk daha iyidir diye düşünenlerdenim.Çocugun sonraki yaşamında da kardeş sevgisi, kardeş ilişkisi gibi şeyleri ögrenmesi gerekir.Kalabalık aile sevenlerdenim yani ::)

Kendim tek çoçuğum ve mutluyum her açıdan.. Nerede çokluk orda kavga tek iyidir..

tek çocuğun olumsuz yanları olduğunu düşünüyorum ama cinayettir demek de ne abartı öyle ya :T:
yetiştirmeyle alakalı.

tek cocuk bencillik olabilir ama bu tabir fazlasiyla agir.
iki tane cocugum olmasini isterim.
kardeslik cok guzeldir bu duyguyu cocuklarimda yasamali.
iki kiz kardesim var ve acayip mutluyum onlarla beraberken.

Cinayet lafı ağır kaçmış.
Ama ilerde çocuğun yalnız kalmaması için, kardeşlik duygusunu bilmesi için, paylaşmayı arkadaşlığı dostluğu öğrenmesi için kardeş şart bana göre de. Arkadaşla kardeş aynı değildir, ne olursa olsun hep farklıdır yeri.

Cinayettir derken mecazi zaten. Ne kadar olumsuz yanı olabileceği noktasına dikkat çekmek için söylenmiştir. Katılıyorum ben bu söze. Sosyal gelişim açısından en azından 2 tane olmalı; 5-10 tane yapalım demiyorum. Bilinçli bir ebeveyn olup az çocuk psikolojisine kafa yorarsak 2 tanesine de aynı itinayı gösterebiliriz. Hele çalışan bir anne babaya da sahipse iyice yalnız kalıyor.
Gelişim bir bütündür ilkesinden hareket edersek de bu diğer gelişim alanlarını da menfi yönde etkileyecektir.

Sanırım bu sözle kastetmek istedikleri ; ikinci ve hatta üçüncü çocukları doğurma ihtimaline bile izin vermeyen ebeveynlerin insan nüfusuna yaptıkları kansız kıyım olsa gerek .. Lakin yine de ağır bir itham ..

Tek çocuk iyidir.
Amerika da İngiltere de tek çocuk sahini aileler hayattan göçünce mal varlıkları o ailenin tek çocuğuna kalıyor.
Bizim ülkede ise annesi , babası öldüğünde kardeşler mal varlığı yüzünden bir birlerine girip öldürüyorlar bir birlerini...
Asıl çok çocuk cinayettir ! :)

Tek çocuk taraftarı değilim açıkcası,o yüzden 6 çocuk candır bea :D

Annem hep der ki çok çocuk çok problem :honk:
Amcama göre ise şimdiki çiftlere tek çocuk bile fazla ellerinden gelse yarım yapacaklar(mış) :honk:

kim çıkarttıysa katılmıyorum.

Bu ne ebleh bir sözdür, bunun tartışması bile olmaz.​

Iyide cokkk cocuk yapmak degil , ona bakip egitim vermek mesele
Iki cocuk yapip bakamadiktan sonra guzelce egitemedikten sonra niye yapayimki
Bir cocugua gucum yeterse bir , ikiye yeterse iki
Ayrica katilmiyorum tek cocuk cinayet degildir, anne baba guzel ilgilenip etrafinda olursa hissetmez bile.

Cinayet olduğumu düşünmüyorum.
Öyle isem eğer tek güzel cinayetim.

Geri