'Teğmen Çelebi' olarak bilinen Mehmet Ali Çelebi AKP'ye mi geçiyor?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Dusmanimin dusmani dostumdur.

Devlet Bahceli ve Erdogan kadar birbirine agir hakaret eden liderler Cumhuriyet tarihimizde varmi?

Akp - Ulusalcilar arasinda ittifak var Metin Feyzioğlu’ndan sonra anlamaniz gerekirdi halbuki.

Bugun muhalefetin muhafeleti diye bisey uyduruldu resmen. Muharrem Ince ve Umit Ozdag’in bile yaptigi nedir?

Perincek denen adam defalarca Erdogan bizim cizgimize geldi demedimi? Fikirlerimiz iktidarda demedimi? Bunun neyine sasiriyorsunuz.
Şöyle bir yazım gördüm, bana oldukça tutarlı geliyor;

chp'den memleket partisine, bağımsız vekillikten akp'ye.

omurgasız bir politikacı tüm bu partilerde rahatça sırıtmadan yer alabiliyorsa, sorun ondan çok, düzen partilerinin birbirleriyle olan benzeşmesiyle daha çok alakalı.

ismail küçükkaya’ya ulaşın, iyidir umarım.

Feto, hdpkk destekçileri ve CHP'liler linçliyorsa doğru karar

Alalala yav
Sanki yeni bi icatmis gibi lanse etmeyin su olayi..
90 lardan beri var

Alalala yav
Sanki yeni bi icatmis gibi lanse etmeyin su olayi..
90 lardan beri var
90’lardan beri olması sence meşru mu? Bu kadar büyük yankı uyandırmadı hiçbiri. Çünkü hem hapse atıp, ardından hapisten çıkıp kendisini hapse atan partiye geçen milletvekili olmadı. Sadece kendisi de değil. Bulunduğu cenaha yönelik ölümüne bir tavırla saldıran partiye geçen biri. Ölümüne diyorum çünkü birçok üst düzey asker-askeri bürokrat çeşitli hastalıklardan ölene kadar “tahliye” edilmedi. Öldükten sonra tahliye(!) edildi. Devran dönmeseydi, iktidar ve cemaatin “devleti nasıl bölüşeceğiz” kavgası olmasaydı hala içeride olacaktı belki de.

İdeolojik bağlamda şaşırmıyorum. Çünkü ulusalcılık tam olarak böyle bir şey.

90’lardan beri olması sence meşru mu? Bu kadar büyük yankı uyandırmadı hiçbiri. Çünkü hem hapse atıp, ardından hapisten çıkıp kendisini hapse atan partiye geçen milletvekili olmadı. Sadece kendisi de değil. Bulunduğu cenaha yönelik ölümüne bir tavırla saldıran partiye geçen biri. Ölümüne diyorum çünkü birçok üst düzey asker-askeri bürokrat çeşitli hastalıklardan ölene kadar “tahliye” edilmedi. Öldükten sonra tahliye(!) edildi. Devran dönmeseydi, iktidar ve cemaatin “devleti nasıl bölüşeceğiz” kavgası olmasaydı hala içeride olacaktı belki de.

İdeolojik bağlamda şaşırmıyorum. Çünkü ulusalcılık tam olarak böyle bir şey.
Mesruluktan kastin ne No Pasaran beycigim?
Demokrasiyi baska yerde övüp,baska yerde yermek su an senin yaptigin.
Belki gecisi etik gelmiyor olabilir,onu anlarim.
90 larda sol sag parti degisimi yapan siyasetcilerin nedenleri cok mu etikti?
30 sene öncesinden söz ediyor isek,devletin hali bugün kadar radikal degildi.
Sesler o zaman yükselecekti..bu sürec yasanmazdi belki.
Duygusal yaklasmak verimsiz.

Mesruluktan kastin ne No Pasaran beycigim?
Demokrasiyi baska yerde övüp,baska yerde yermek su an senin yaptigin.
Belki gecisi etik gelmiyor olabilir,onu anlarim.
90 larda sol sag parti degisimi yapan siyasetcilerin nedenleri cok mu etikti?
30 sene öncesinden söz ediyor isek,devletin hali bugün kadar radikal degildi.
Sesler o zaman yükselecekti..bu sürec yasanmazdi belki.
Duygusal yaklasmak verimsiz.
Meşruluktan kastım şu; kendisi tutuklu general-kumpasa uğramış askerler vs kontenjanından girdi belki CHP’ye, bilmiyorum. Ama şu var ki bu adama bilinçli (kişiye) yada bilinçsiz(partiye) şekilde oy veren seçmenler belli kaygılar ile oy verdi. O kaygılar karşılığında girdi meclise. Ve o kaygıların merkezindeki aktörlerden biri olmayı tercih etti. Doğrudur, vekil olarak konuşur ancak kendisine oy verenler nezdinde meşruluğu zayıf kalacaktır. Türkiye’nin virüsü olan ulusalcı tayfanın bulunduğu çukurda kalacaktır her daim. Ama sorun sadece geçmesi de değil. AKP’nin önümüzdeki süreçte bu tayfaya gerçekten ihtiyacı var ve Çelebisi, Soner Yalçın’ı, perinçek’i, Feyzioğlusu hep beraber önümüzdeki seçimde AKP lehine rol alıyorlar ve alacaklar.

Türkiye siyasi tarihinde daha ağırları var, kabul ediyorum. Örneğin;

Meşruluktan kastım şu; kendisi tutuklu general-kumpasa uğramış askerler vs kontenjanından girdi belki CHP’ye, bilmiyorum. Ama şu var ki bu adama bilinçli (kişiye) yada bilinçsiz(partiye) şekilde oy veren seçmenler belli kaygılar ile oy verdi. O kaygılar karşılığında girdi meclise. Ve o kaygıların merkezindeki aktörlerden biri olmayı tercih etti. Doğrudur, vekil olarak konuşur ancak kendisine oy verenler nezdinde meşruluğu zayıf kalacaktır. Türkiye’nin virüsü olan ulusalcı tayfanın bulunduğu çukurda kalacaktır her daim. Ama sorun sadece geçmesi de değil. AKP’nin önümüzdeki süreçte bu tayfaya gerçekten ihtiyacı var ve Çelebisi, Soner Yalçın’ı, perinçek’i, Feyzioğlusu hep beraber önümüzdeki seçimde AKP lehine rol alıyorlar ve alacaklar.

Türkiye siyasi tarihinde daha ağırları var, kabul ediyorum. Örneğin;

Elbetde,secmene göre ya da söyle diyeyim,etiksel anlamda mesru olmayabilir.Bunu yukarda belirttim.
Ama mevcut siyaseti sistemin kendine göre bir lisani var.Ve o lisana göre hazirliyorlar "metinleri".
Valla ulusalcilikla mi ilgisi var pek emin degilim.
Ama liberal kesimin isine yaradigi kesin.Bundan mütevellit pek de ulusalci gibi durmuyorlar.

Geri