Tefsîr ve hadîsten din öğrenilmez. Çünkü anlıyamazsınız…

Konu sahibi son olarak 2797 gün önce görüldü
Tefsîr ve hadîsten din öğrenilmez. Çünkü anlıyamazsınız…
Ahmet Mekkî Efendi “rahmetullahi
teâlâ aleyh” hazretlerine, gençler;
Efendim, dînimizi tefsîrden ve
hadîslerden öğrenebilir miyiz?
diye sordular.
Büyük zât cevâbında;
Hayır tefsîr ve hadîsten din öğrenilmez.
Çünkü anlıyamazsınız ve yanlış anlayıp, sapıtabilirsiniz… Ehl-i sünnetin âlimleri, tefsîr’den ve hadîs’lerden anladıklarını,
bizim gibi, din câhillerine, açık ve kolay öğretmek için binlerce İLMİHAL kitâpları yazmışlardır, buyurdu.
NOT;
İkinci binin müceddidi İmam-ı Rabbani kuddise sirruh hazretleri islam alimlerinin ve evliyanın en büyüklerinden olduğu halde 500 sene önce hakîm Abdülvehhaba yazdığı mektubunda buyuruyor ki: Kur'an-ı kerimden ve hadis-i şeriflerden sizin ve bizim anladıklarımızın hiç kıymeti yoktur. Ehl-i sünnet alimleri ne anlamışlar ve yazmışlarsa ona uymakla mükellefiz.
Çünkü Ehl-i sünnetin usulü hep kendinden önceki alimlere uymaktır. Öncekilerden nakildir. Bu zincir geriye doğru Eshaba ve Resul aleyhisselama gider. İslamiyyet bugüne kadar bozulmadan bu usul sayesinde gelmiştir. Kendi akıllarına uyanlar sapıtmışlardır.

Kuranı kerimden bizim anladıklarımızın onemi yoktur demek Allahın o kadar değer verdiği insanı aşağılamaktır bence. Allah açık açık emirlerini kuranda belirtmiş bunları anlamak için de akıl vermiş bana. İhtiyac duyarsam tabi ki daha iyi bilgiye sahip olduğunu dusundugum kişilerden yardım alırım fakat alimler olmadan hiçbir şey anlayamazsınız duşuncesine karşıyım. Kuranı kerimi ve alimler dışındaki herkesi onemsiz kılmaktır bu.Bu soylemler insanları Kurandan uzaklaştırıyor.

Size těěfsir ederim ne demek öğrenilmez?

Yüri be Miüe.

İnsanların anlama ve mantık yürütebilme kabiliyetleri farklıdır. Bir genelleme yapmak yanlış olur.

onlar nasıl ögrenmısler onların sapık olmadıkları ne malum

Efendim, dînimizi tefsîrden ve
hadîslerden öğrenebilir miyiz?
diye sordular.
Büyük zât cevâbında;
Hayır tefsîr ve hadîsten din öğrenilmez.
Çünkü anlıyamazsınız ve yanlış anlayıp, sapıtabilirsiniz

Kendi içiniz de çatışmanızı seyredip gülüyormudur yukarıdan, asıl ben onu merak ediyorum.
Hani "yolladık ama herkesin anlayacağı şekil de yazssaydik keske" mi diyorlar.
Gerçi insan eliyle yazılan bir şey de, benim ki mümin latifesi işte...

Geri