Hakan
Gümüş Üye
-
-
-
-
-
-
Tecavüzcüsünü öldüren kadının cezası sizce ne olmalıdır?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Tecavüzcüsünü öldürenden ziyade analar tecavüz etmeyen evlatlar yetiştirse ne kadar güzel ve değişik olur biz de öldürmelimi yoksa öldürmemelimi diye böyle konulara yazmasak.
Maalesef evladınızı dilediğiniz gibi düzgün yetiştirseniz de bu tarz eğilimlerini içlerinde yaşadıkları vakit ne yapacaklarını kestiremiyorsunuz. En önemli dönem ergenlik ki bu dönemde fazlasıyla arayışta oluyorlar. Ailenin rolü elbette önemli ama yeterli değil.
Yoo bence gayet yeterli. Bireyin yetişkinlik evresinde ailesi göz kulak olduğu sürece bir sorun olacağını sanmıyorum. Keza buna kendimden yola çıkıyorum. Türkiye standartlarında ayıp, orda konuşulmaz, buna sorulmaz gibi kavramları aileler küçüklükten dikte ettikleri için arayış içindeki ergenler kaynakları dışarıda buluyor. Hal böyle olunca da dürtülerine yenik düşebiliyorlar. Temeli aile bu işin. Anne baba çocuğuna bir kadına nasıl davranılması gerektiğini önce uygulamalı gösterecek daha sonra bu süreçte çocuğunu karşısına alıp bir birey gibi açık açık utanma ayıp kavramı olmadan anlatacak. Bu işin en geniş çözüm yolu bence budur.
Katılıyorum aile çok önemli fakat doğru iletişim kurulduğu vakit sonuçları da doğru oluyor. 7/24 ailenin yanında değil gözardı edemeyeceği bir çevresi de oluyor çocukların ve dışarıdaki davranıslarını gözlemleyemez aile her zaman veya içinde fırtınalar kopar ailesine bahsedemez. Bir yazıda okumuştum mesela adamın biri 58 yaşında evli 3 çocuk sahibiydi oldukça üst kademeli bir yöneticiymiş kendisi ve çevresinde çokça sevilen sayılan biriymiş örnek insan olarak parmakla gösteriliyormuş fakat eşcinselmiş. Bu dürtüye engel olamadığını kimseye konusamadıgını belirtmişti. Kısacası aile doğru frekansı yakaladığı ve anlamaya çalışarak dinlediği halde bazen çocuktan kaynaklanan sebeplerden dolayı da gelecek yıllara sirayet edecek bozukluklar yaşanabilir.