Tecavüzcüsünü öldüren kadının cezası sizce ne olmalıdır?

• Kullanıcı Hakan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Akıl Küpü
Konu sahibi son olarak 88 gün önce görüldü

• Nefsi müdafaa kapsamında olmalıdır, ceza almamalıdır.

Kullanılan: 5 62.5%
  • Hapse atılmalı ve 3-5 sene yatmalıdır.

Kullanılan: 1 12.5%
  • Hapise atılmalı ve 5-10 sene yatmalıdır.

Kullanılan: 0 0.0%
  • Cinayetin hakkı müebbettir.

Kullanılan: 2 25.0%
  • İlgilenmiyorum / Fikrim yok.

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    8

MadaLya TakıLmaLı , Herkeze Örnek oLsun diye GösteriLmeLidir.

Anayasa Mahkemesi Başkanının dediği gibi “Adalet herkese her konuda eşit davranılmasını gerektirmez. Tersine, farklı durumdakilere eşit muamele bazen adaletsizliğe yol açabilir.” diyerekten tecavüz gibi suçlarda kendini savunma amaçlı yapılan öldürme yaralama suçlarında beraat kararı vermek doğru olacak ancak bizim toplumumuzun bu suistimal etme olasılığı da çok fazla. Dışarıda laf atanı bile vururlar artık. :)

Baş tacı yapılacak bir kadın!!

Ceza almasin kamu hizmetinde calissin ceza olarak

bence kızılay meydanına heykeli yapılabilir

Tecavüzcüsünü öldürenden ziyade analar tecavüz etmeyen evlatlar yetiştirse ne kadar güzel ve değişik olur biz de öldürmelimi yoksa öldürmemelimi diye böyle konulara yazmasak.

Tecavüzcüsünü öldürenden ziyade analar tecavüz etmeyen evlatlar yetiştirse ne kadar güzel ve değişik olur biz de öldürmelimi yoksa öldürmemelimi diye böyle konulara yazmasak.

Maalesef evladınızı dilediğiniz gibi düzgün yetiştirseniz de bu tarz eğilimlerini içlerinde yaşadıkları vakit ne yapacaklarını kestiremiyorsunuz. En önemli dönem ergenlik ki bu dönemde fazlasıyla arayışta oluyorlar. Ailenin rolü elbette önemli ama yeterli değil.

Maalesef evladınızı dilediğiniz gibi düzgün yetiştirseniz de bu tarz eğilimlerini içlerinde yaşadıkları vakit ne yapacaklarını kestiremiyorsunuz. En önemli dönem ergenlik ki bu dönemde fazlasıyla arayışta oluyorlar. Ailenin rolü elbette önemli ama yeterli değil.

Yoo bence gayet yeterli. Bireyin yetişkinlik evresinde ailesi göz kulak olduğu sürece bir sorun olacağını sanmıyorum. Keza buna kendimden yola çıkıyorum. Türkiye standartlarında ayıp, orda konuşulmaz, buna sorulmaz gibi kavramları aileler küçüklükten dikte ettikleri için arayış içindeki ergenler kaynakları dışarıda buluyor. Hal böyle olunca da dürtülerine yenik düşebiliyorlar. Temeli aile bu işin. Anne baba çocuğuna bir kadına nasıl davranılması gerektiğini önce uygulamalı gösterecek daha sonra bu süreçte çocuğunu karşısına alıp bir birey gibi açık açık utanma ayıp kavramı olmadan anlatacak. Bu işin en geniş çözüm yolu bence budur.

Yoo bence gayet yeterli. Bireyin yetişkinlik evresinde ailesi göz kulak olduğu sürece bir sorun olacağını sanmıyorum. Keza buna kendimden yola çıkıyorum. Türkiye standartlarında ayıp, orda konuşulmaz, buna sorulmaz gibi kavramları aileler küçüklükten dikte ettikleri için arayış içindeki ergenler kaynakları dışarıda buluyor. Hal böyle olunca da dürtülerine yenik düşebiliyorlar. Temeli aile bu işin. Anne baba çocuğuna bir kadına nasıl davranılması gerektiğini önce uygulamalı gösterecek daha sonra bu süreçte çocuğunu karşısına alıp bir birey gibi açık açık utanma ayıp kavramı olmadan anlatacak. Bu işin en geniş çözüm yolu bence budur.

Katılıyorum aile çok önemli fakat doğru iletişim kurulduğu vakit sonuçları da doğru oluyor. 7/24 ailenin yanında değil gözardı edemeyeceği bir çevresi de oluyor çocukların ve dışarıdaki davranıslarını gözlemleyemez aile her zaman veya içinde fırtınalar kopar ailesine bahsedemez. Bir yazıda okumuştum mesela adamın biri 58 yaşında evli 3 çocuk sahibiydi oldukça üst kademeli bir yöneticiymiş kendisi ve çevresinde çokça sevilen sayılan biriymiş örnek insan olarak parmakla gösteriliyormuş fakat eşcinselmiş. Bu dürtüye engel olamadığını kimseye konusamadıgını belirtmişti. Kısacası aile doğru frekansı yakaladığı ve anlamaya çalışarak dinlediği halde bazen çocuktan kaynaklanan sebeplerden dolayı da gelecek yıllara sirayet edecek bozukluklar yaşanabilir.

Katılıyorum aile çok önemli fakat doğru iletişim kurulduğu vakit sonuçları da doğru oluyor. 7/24 ailenin yanında değil gözardı edemeyeceği bir çevresi de oluyor çocukların ve dışarıdaki davranıslarını gözlemleyemez aile her zaman veya içinde fırtınalar kopar ailesine bahsedemez. Bir yazıda okumuştum mesela adamın biri 58 yaşında evli 3 çocuk sahibiydi oldukça üst kademeli bir yöneticiymiş kendisi ve çevresinde çokça sevilen sayılan biriymiş örnek insan olarak parmakla gösteriliyormuş fakat eşcinselmiş. Bu dürtüye engel olamadığını kimseye konusamadıgını belirtmişti. Kısacası aile doğru frekansı yakaladığı ve anlamaya çalışarak dinlediği halde bazen çocuktan kaynaklanan sebeplerden dolayı da gelecek yıllara sirayet edecek bozukluklar yaşanabilir.

Doğrudur ama şu cidden yok hani aile dışarıda çocuğunu takip edemez. Hani ben şu an evli değilim ama 5 yaşında bir yeğenim var ve ablam annemden öğrendiği gibi onu öyle bir takip ediyor ki. Sonradan anneminde aynı bu şekilde beni halen takip ettiğini fark ettim. Hissettirmeden çok olayları başımdan savuşturmuş zamanında. Dediğiniz gibi işte aile utanma sıkılma korkusu olmadan çocuğuyla konuşacak. En ufağından çocuk masturbasyon yapmanın aslında ne demek olduğunu prono sitelerinden yada kızlarsoruyor gibi abuk sabuk insanların bulunduğu siteden değilde abiden abi yoksa babadan ilk kaynaktan öğrenmeli. O işlemi yaptıktan sonra misal ne kadar kalori kaybına girdiğini bilmeli gibi. İşte bunu aşmamız lazım. Kaldı ki zamanlada aşılıyor bu yani bizim zamanımızdaki gibi değil. 5 yaşındaki yeğenim gelipte bana dayıcım ben umutu öpebilir miyim demesi bana göre bir örnek. Tabi sonradan umutu sıkıştırmam da ailenin arkadan kontrol etmesi diyebiliriz .p

Hukuk sistemimiz tamamen bir kişiye bağlı olduğundan maalesef ki kanunlar olduğu gibi uygulanamamaktadır.

Kendisine tecavüz eden, ya da taciz eden bir insanı, kadın erkek fark etmeden öldürmek kanunen cezalandırılması gereken bir durumdur. Vicdanen ise, mağdur kişinin sonuna kadar haklı olduğu düşünülmektedir.

Bence uygulanması gereken en güzel çözüm öldürmek değil, hadım etmektir. Bu durum altında kalan, kadın ya da erkeğe " Neden bunu yaptın, bu suçtur" diye yaklaşmak saçmalıktır. Fiziksel olmanın yanı sıra daha da etkili kısmı psikolojiktir.

Nefsi müdafaa ama cezada alması gerekir bilemedim :dusun:

O kadar alkışlanacak bir durum değil, ne olursa olsun bir cana kıymış da..
Ancak meşru müdafaa kabul edilebilir. Mümkün olduğu kadar az ceza almalıdır.

Taciz edene daha çok ceza veriliyor bu ülkede

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ceza almalı ve 3-5 sene içeride yatmalıdır.

Net Olarak Yapilmasi Gereken Tek Sey Sahip Cikilmali.
Yoslasmis Toplumda O... Gozu Ile Bakilip Hayati Mahvedilmesin Yeter Ki.

Geri