Tecavüzcülerin Cezası Hadım Olmalı Mı ?

Konu sahibi son olarak 973 gün önce görüldü
Hadım ne demek? Öncelikle buradan başlayalım.

Hadım, herhangi bir erkek canlının erkeklik bezlerini çıkararak veya burarak erkeklik görevini yapamayacak duruma getirmek. Arapça bir kelime olup, Türkçe'de buna iğdiş etmek, burmak, enemek ve hadımlaştırmak denir.

İnsanı hadımlaştırmak, Allah'ın vermiş olduğu bir hakkı ortadan kaldırmak ve onu şahsiyetinden uzaklaştırmaktır. Erkeği, kendi hakkında cari olan ilâhı kanunun dışına itmek ve ona karşı saygısızlıkta bulunmaktır. İnsan haklarına indirilen ağır bir darbe ve insanlık adına bir utançtır.

Konuya dini açıdan yaklaşacak olursak; Hadım İslam dininde kabul görmeyen bir durumdur.
Fakat hukuksal ve psikolojik süreçte din, dil, ırk gözetmeksizin kişilere bir takım cezalar verilmektedir. Tecavüzcüler Hadım Edilmelidir derken de zaten, konunun hukuksal bir boyutta tartışıldığı alenen ortadadır. Bir başka konu ise, insanlığa indirilen ağır bir darbe değil midir kadın, erkek, çocuk, yaşlı, ölü fark etmeksizin tecavüz etmek?

Ülkemizde son yıllarda tecavüz olayları artış göstermektedir. Bebek, çocuk, kadın, erkek, hayvan demeden sürekli birileri bu iğrenç duruma maruz kalmakta. Kimisi öldürülüyor, kimisi intihar ediyor. Sağ kalanlar ise ömür boyu bunun acısını psikolojik ve ruhsal olarak çekiyor. Bir insanın bedenine ve ruhuna yapılan bu saldırının cezası sadece hapis olmamalı. Tecavüz olaylarının artış göstermesinin en büyük sebebi de; Adli Makamların, davalarda vermiş olduğu ve bizler tarafından fazlasıyla "insanlık dışı" bulunan; "Tecavüze uğrayan kadınların karşıdakini tahrik eden kıyafetler giydiklerinden dolayı, bunu suç olarak belirtemeyecekleri" gibi ifadeler ile durumun hafifletici sebepler altında cezada indirime gidilmesidir.

Günümüzde bir çok cinsel suç cezalandırılmıyor, bir kadının tecavüzcüsüyle evlendirilmesi gibi bizler tarafından yadırganan durumlar ortaya çıkıyor. Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde yeni medeni yasada, cinsel suçlara açıklık getirilmeye çalışıldı ama cinsel suçlara karşı verilen cezaların en hafif olduğu ülke yine bizim ülkemiz oldu.

Ayrıca, cezai işlemlerin korkutucu olmaması ve çoğu insanın tecavüz ettikten sonra serbest bırakılması da, insanların gözünde basitleştirilmiştir.

Hadım cezası, hukukun içerisine girdiği zaman; korkutucu bir etkiye de sahip olunacağı aşikardır. Neden mi? En basitinden okullarda "Kınama Cezası"ndan sonra verilen ceza "Uzaklaştırma"dır. Ve bu şekilde öğrencilerin disiplinize olunması sağlanır. Bu durum konuya başlangıç yapmak için küçük bir örnektir.
Bir başka somut örnekte de, İran'da herhangi bir hırsızlık suçu işlendiği zaman, bu suçu işleyen kişinin elinin kesilmesi; hırsızlık oranında ki azalışın da bir simgesi niteliğindedir. Caydırıcı bir sebeptir.

Üniversiteli kızlara, kız çocuklarına, evine kadar takip edip evli kadınlara, yeni doğan bebeklere, erkek çocuklarına ve hayvanlara tecavüz etmek veya tecavüze yeltenmek, "Sapıklık" olarak nitelendirilmektedir.

Tecavüz olayları, sapkınlıkların bastırılamamasından meydana gelen bir durum olduğundan ve bir kişi bir çocuğa dahi tecavüz ederken hiç bir şekilde düşünmüyorsa bu kişinin hadım edilmesi bence gereklidir. Çünkü bu kişiler ileri zamanlarda yine sosyal hayatın içinde olmaya başladıklarında yine kaldıkları yerden devam edeceklerdir.

Şimdi soruyorum;

Tecavüze uğrayan insanların psikolojileri hayatlarının sonuna kadar düzelmez iken, bu eylemi gerçekleştirenlerin de hayatlarının sonuna kadar erkeklik yetisinden uzak yaşaması normal değil midir?

Kleptomanlarin ellerini mi keselim?
Bu islere cozum bu sekilde gelmez. Adalet saglikli bir organi keserek saglanmaz.

Hadım etsen ne olur ki, daha da azarlar.Şeyi dursa eli ayağı durmaz.

Daha sert fiziki cezalar getirilebilir.

İdam olmalı. Ama adalete güven yok. Bu arapseverler eşek tacizcileri, Türk'e iftira atarlar idam için. Önce bağımsızlık kazanılacak. Sonra tecavüzcüler zaten kaçacak yer arar

İdam neden olmamalı , tecavüz edicek ruh hastası zaten ölücem diğip yapıcaktır zaten kafayı kaybetmiş kaybetcek nesi var ki insanlığı zaten gitmiş , tecritedip tecavüzcülerin olduğu bir adaya bırakıcaksın ancak adada hastalık olucak piskolojik çöküntüyle yavaş yavaş kendiliğinden ölücek.

Caydırıcı bir ceza olmaz ölüm bu tarz insanlar da...

Hukuk baskadir, adalet baska.
Idam olmali tabiiki. Hem de herkesin gozu onunde yapacaksin. Bak bakalim bir baskasi daha ayni seyi yapabiliyor mu bir daha.

Bazı Amerikan eyaletlerinde, ilk kez suç işleyen çocuklar için "şok ceza evleri" var. tekrar suça karışma oranını azalttığı söylenmişti. bizde de böyle özel ceza evleri kurulabilir.

cık atmak yok
arkasına dikin
gerisini o halleder

İdam olmalı fakat adalete güvenimiz tırım tırın tırıs. Tecavüz eden bir insan hadım edilince ahlaklı bireye dönüşmüyor derim hep. Topluma kazandırılamaz kişiler bunlar. Tecavüz edemeyince gasp eder, öldürür ve vesaire. Bu yüzden sahici ölmeliler. Ama nasıl? Mais comment?

100 kişi arasında oylansın, sonra asılsın. (Kurşuna da dizilebilir)

elbette HAYIR! taciz libidal bir suc degil siddettir once bunu idrak etmek lazim
bu sekilde bir cozum ilkel bir sacmaliktan baska degil, iyi o zaman dusunce suclularini da lobotomi yapalim bu mantikla
kaldi ki kisirlastirdiginizda testesteron seviyesi normale donup topluma mi kazandirilacak zannediliyor anlamiyorum
modern hukukta boyle cezalar olmaz, totaliter rejimlerde uygulanir bu tur cezalar
devlet insanin maddi manevi gelisimi icin gerekli sartlari hazirlamakla mükelleftir
taciz dusundugunuz gibi libidal bir suc degil, psikolojiktir
sucu ve sucluyu ortaya cikaran kosullari yok etmektir devletin gorevi, organlari degil
boyle bir seyin savunmasi olabilir mi yahu

Aslında çok doğru bir nokta modern hukukta böyle cezalar olmaz. Bunlar ilkel suçlar. Ve ilkel yargı sistemlerinde ağır iskenceli cezalar olmasına rağmen gene suç işlenmeye devam etmiştir. Cezayı arttırmak suçu önleyememeyi kabullenmenin sessiz ve utanç verici bir yoludur. Kültürel karmaşaların yarattığı esnetilmiş değerlerim sosyal olarak bu suçları virüs gibi yaydığı gerçeği net olarak görülmesi gerekmektedir. Toplum en temel yapı taşlarının bile siyasi rant malzemesi olması, demokratik hakların monarşik partiler tarafından lutfedilir hale gelmesi, duyarlılığın bile kutuplaşma sebebi olmasını sağlamış. Bir suça bile ortak tepki verilmemesini doğurmuştur. Bence.

Amerika Birleşik Devletleri'nin bazı eyaletleri çok ilkel. İdam cezası var. Üstelik Fantazi olsun diye elektrik verilen sandalye ye oturtuyorlar. Veya Gaz oadına oturtuyorlar. Bir de İğne ile zehir verilerek idam şekli var. Her Eyaletin kendi Fantazisi var. Biz çok şükür deli raporu veriyoruz ve "Delidir, ne yapsa yeridir" diyerek sorunu bilgisellikle çözüyoruz. Tecavüz ve Tecavüz var. Cinayet ve Cinayet var. Her kuşu karga olarak tanımlamamalı. Suç seviyesinin ağırlığına göre İdama kadar gitsin. Diğer suçlar içinde yine aynısını talep ediyorum. Hep At gözlüğünden bakmayalım olaylara.

Geri