Tecavüz vakalarının engellenmesi için sizce ne yapılmalıdır ?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Allah belasını versın ya uc tane yazı yazdım sıldım

hem yazdım yazarken ağladım :(

Ortaya çıkıp da cezası yetersiz olanlar dışında tecavüze uğrayıp susmak zorunda kalan o kadar çok kadın var ki. Bazı suçlar var ki cezasını karşılayabilecek herhangi bir yaptırım yok. Bir insanın bütün dünyasını ,bütün hayatını,hayallerini alıyorsun elinden, travmalarla dolu bir yaşam sürmek zorunda bırakıyorsun ve elini kolunu sallayarak dolanıyorsun ya da tecavüzcüsüyle evlenmek zorunda bırakıyorsun o kadını. Ölüm olsa cezası ölüm bile ödül olur onlara. Öyle bir şey olmalı ki bırakın yapmayı yeltenmeyecek bile böyle bir şeye. Kadınları çekingen yetiştirmeyecek önce bu toplum gerekiyorsa dövüş sanatlarını öğreteceksin ,kendini korumayı, susmamayı,kişisel haklarını öğrenecek. Böyle bir şey başına geldikten sonra o insana verilen ceza bir parça soğutur elbet yürekleri ama önemli olan tecavüzü yaşamadan bir şeylere engel olabilmek.

tecavüzün azaltılması ahlak seviyesinin yükseltimlesiyle doğru orantılıdır. kişisel ve toplumsal ahlakı arttırmanın tek yolu din değildir. dinin ahlakı mı yoksa modern toplum ahlakı mı günlük hayatımıza hakim olacak onun kavgası içerisindeyiz biz hala. dindarlar kendilerini aklaklı ön görüyor ama en çok taciz tecavüz olayları dini değerleri kullanan dernek ve vakıflarda rastlanıyor. kendini modern statüye koyup ahlaksızlığın dibine vuranlar da cabası. ha kesin kökten çözüm istiyorsanız içme suyu şebekesine şap atacaksınız hiç bir erkek ereksiyon olamasın. sizin yemeğinize daha önce hiç şap attılar mı esekherif beyefendi ?

-Cinsel eğitim (bu herkese verilmesi gereken bir eğitim)
-Psikologa gitme zorunluluğu (bu da herkesin yapması gereken bir şey)
-Evlilik ehliyeti (bu da herkesin alması gereken bir şey)
-Caydırıcı cezalar (müebbet gibi. Ayrıca bu kişilerin madenlerde çalıştırılması gerektiğini düşünüyorum)

Şimdilik aklıma bunlar geliyor.

Son düzenleme:
tecavüzün azaltılması ahlak seviyesinin yükseltimlesiyle doğru orantılıdır. kişisel ve toplumsal ahlakı arttırmanın tek yolu din değildir. dinin ahlakı mı yoksa modern toplum ahlakı mı günlük hayatımıza hakim olacak onun kavgası içerisindeyiz biz hala. dindarlar kendilerini aklaklı ön görüyor ama en çok taciz tecavüz olayları dini değerleri kullanan dernek ve vakıflarda rastlanıyor. kendini modern statüye koyup ahlaksızlığın dibine vuranlar da cabası. ha kesin kökten çözüm istiyorsanız içme suyu şebekesine şap atacaksınız hiç bir erkek ereksiyon olamasın. sizin yemeğinize daha önce hiç şap attılar mı esekherif beyefendi ?

Beyefendi böyle konuşmaya devam ederseniz üzülerek ifade etmeliyim ki konu başlığını üzerinizde kullanmak zorunda kalacağım. Önce ahlak beyefendi! Sonra maneviyat. Sonra tabi ki Monica Belluci

Geri