BirDevrinSonu
Üye
-
-
-
-
-
Mübarek bir kumandan olduğu Efendimiz (sav)'in hadisiyle sabit olan İstanbul fatihi koca Sultan Muhammed Han'a bir açıkgöz dilenci gelip elini açar:
- Allah için yardım edin kardeşinize! der.
Koca Fatih şöyle bir bakar dilenciye. Sormadan edemez:
- Nereden kardeşin oluyormuşum, söyler misin?
Dilencinin cevabı çoktan hazır:
- Hepimiz Âdem Aleyhisselam'ın evladı değil miyiz? Babamız anamız aynı değil midir?
Fatih başını sallar:
- Doğru söyledin der, aksini iddia etmek mümkün değildir.
Hemen elini kaftanının cebine sokar, çıkardığı bir altını dilenciye uzatır. Dilenci verileni az bularak söylenir:
- Ben senin kardeşin olayım da bunca servetin sahibi olan sen, kardeşini bir altınla savasın, olur mu?
Fatih bu defa anlayacağı dilden cevap verir:
- Sen der verilene şükrederek uzaklaş buradan. Yoksa Âdem'den olan diğer kardeşlerin de gelecek olursa eminim sana bu kadarı da düşmez.
- Allah için yardım edin kardeşinize! der.
Koca Fatih şöyle bir bakar dilenciye. Sormadan edemez:
- Nereden kardeşin oluyormuşum, söyler misin?
Dilencinin cevabı çoktan hazır:
- Hepimiz Âdem Aleyhisselam'ın evladı değil miyiz? Babamız anamız aynı değil midir?
Fatih başını sallar:
- Doğru söyledin der, aksini iddia etmek mümkün değildir.
Hemen elini kaftanının cebine sokar, çıkardığı bir altını dilenciye uzatır. Dilenci verileni az bularak söylenir:
- Ben senin kardeşin olayım da bunca servetin sahibi olan sen, kardeşini bir altınla savasın, olur mu?
Fatih bu defa anlayacağı dilden cevap verir:
- Sen der verilene şükrederek uzaklaş buradan. Yoksa Âdem'den olan diğer kardeşlerin de gelecek olursa eminim sana bu kadarı da düşmez.