TC Kimlik numarasını nasıl ezberlendiği, zeka tipini gösteriyor.

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Yine marjinal olucam diye salllayan sallayana

En iyi super zeka oldugumu gosteren secenek hangisiyse onu aliyim ben heueuueh

Ezberci zihniyet eleştirisine eleştirim var. Öğrenmenin tümü ezberdir.

Hematokrit normal aralığı ezberdir. Kranial sinirlerin siralamasi ezber. Ama tıp ezber değildir.

Hadi tıbba ezber dedin. Calculüs ezberdir. Fizik formülleri ezber. Kimya piyuu ezber kralı. Mühendislik ezberdir dersen ayıp edersin. Her alanda bu böyle. Fantazi olarak TC yi tek tek rakamları ile ezberledim diyen de farklı falan değildir. Yalan söylüyordur.

Kendi T.C numaranız haricinde de anne-baba-kardeş-çocuk v.s bilmeniz gerekebiliyor ve herkes kendine en kolay gelen yöntem ile ezberleyebilir.

annemin ve kardeşimin tc kimlik numaralarını ezbere biliyorum çünkü şovsa onu da en iyi ben yaparım... kendiminkini 2-2-3-2-2, anneminkini 3-3-2-3, kardeşiminkini 3-3-3-2 şeklinde ezberledim. hepsini farklı zekayla ezberleyecek kadar ŞOVCUYUM. zeka tipim de şovcu. ikna mısın plesk? darısı akşam icardimizin başına...

annemin ve kardeşimin tc kimlik numaralarını ezbere biliyorum çünkü şovsa onu da en iyi ben yaparım... kendiminkini 2-2-3-2-2, anneminkini 3-3-2-3, kardeşiminkini 3-3-3-2 şeklinde ezberledim. hepsini farklı zekayla ezberleyecek kadar ŞOVCUYUM. zeka tipim de şovcu. ikna mısın plesk? darısı akşam icardimizin başına...
biliyoruz şov sevdiğini, dayanamıyorsun : )

1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1
Kendiminki böyle.
Aillemden bir kaç kişininki de kullana kullana ezberledim ama farklı şekillerde.

Ezberden ziyade sürekli kullanımdan ötürü tekrar stratejisinden kaynaklı. Bir süre sonra mekanikleşiyorsun. Şey gibi sürekli telefondan mesaj yazarken bir süre sonra klavyeye bakmadan doğru harflere basabilmek gibi…
Abartılacak bir şey yok.

Doktorcugum..doga bilimleri kafasi ile ezberciligi savunmak mantikli.
Ama beseri bilimlerde bir isine yaramiyor.
Türkiye nin bulundugu siyasi cikmaz, ezberci egitimin bir sonucudur.
"Gleichschaltung" güdüsü ile, demografik,sosyal/kültürel cürümelere yol aldi Türkiye.
Bunu yapmaya kimin hakki var?

Geri