Tayyibe Merve Çakar

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
isim tam partiye uymuş gibi duruyor…

71CBC880-C197-4B76-99F5-7AF9B1A3A1D4.jpeg
14 Mayıs’taki seçimlere 47 gün kaldı… Partilerdeki milletvekili adaylığı listeleri için kıyasıya bir yarış var.

Farklı farklı siyasi partilerden binlerce aday arasında son günlerde en çok konuşulan isim Zafer Partisi’nden genç bir kadın olarak öne çıkan Tayyibe Merve Çakar.

Merve Hanım’ın “Tayyibe” olan ilk ismi elbette çok ilgi çekti. Özellikle gençlerin internette çok konuştuğunu gördüm.

Hem kendi hem de 14 Mayıs’ta sandığa gidecek vatandaşların merakını gidermek için Tayyibe Merve Hanım’a ulaştım.

Sağ olsun kırmadı, sorularıma içtenlikle cevap verdi.

“Tayyibe” İsminin hikâyesini, Zafer Partisi’ndeki mücadelesini, Ümit Özdağ ile nasıl tanıştığını ve seçildiği takdirde Meclis’te neler yapacağını anlattı.

İşte Tayyibe Merve Çakar ile yaptığımız o röportaj:

Milletvekili adaylığınızı açıklamanız ardından son günlerin en çok konuşulan ismi oldunuz. Tayyibe Merve Çakar kimdir? Nerelidir? Eğitim hayatı nasıl geçmiştir?

Öncelikle bu süreçte şahsıma destek olan herkese şükranlarımı sunuyorum. İsmim Tayyibe Merve Çakar. Hiçbir zaman ismimle ön plana çıkmak istemedim. Düşüncelerimle, milliyetçiliğimle, Türkçülüğümle ön planda olmak istemiştim.

Ben Bulgar Türküyüm. Babamın dedesi Bulgaristan’dan Altınova ilçemizin, Geyikdere Köyü’ne göçmüşler. 1994 Yalova doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Yalova’da tamamladım. Kocaeli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi bölümü mezunuyum. Mezuniyetimden sonra özel sektörde çeşitli firmalarda çalıştım, 2 yıldır ortaklı bir şekilde Kafe&Restoran sektöründe kendi işimizi yapıyoruz.

Zafer Partisi ya da Prof. Dr. Ümit Özdağ ile ne zaman tanıştınız?

Siyaseti pek yakinen takip etmezdim ve ilgimi çekmezdi. Çocukluğumuzdan beri hep aynı isimleri televizyonlarda görür dururduk. Her şey hep aynıydı. Kavga yalan seçim. Erdoğan, Bahçeli, Kılıçdaroğlu… Çok sıradandı siyaset benim için. Ta ki Zafer Partisi ve Ümit Özdağ’ın Atatürk aşkını görene kadar. Ümit Bey’in her genç kadının rahatsız olduğu, göçmen sorununa kararlılıkla değindiğine, gündeme getirdiğine şahit olana kadar. İşte burada başladı benim Zafer Partisi maceram, iyi ki de başladı. Ülkemizde rahatsızlık duyduğum konuları dost meclisinde yakınmak, söylenmek yerine, rahatsızlığımı yüksek sesle herkese duyurma ve bu rahatsızlığı ortadan kaldırma fırsatım var artık benim. Mayıs 2022’de katıldım Zafer Partisine, sırasıyla merkez ilçe sekreteri, merkez ilçe başkanı, üst kurul delegesi oldum. Şimdi de Gazi Meclisimizde temsilci olmak adına bir yola çıktım

Crop giyen Tayyibe Merve olmaz. Ceren olur. Cansu olur. Ama Merve olmaz.

Merve de Merve ama soy isminni hakkını vermiş.

Geri