Tavsiye Edeceğiniz Kitaplar

Konu sahibi son olarak 4832 gün önce görüldü
Sadece kendim için değil beğendiğimiz kitapları paylaşalım diye açmıştım konuyu :)

Kırmızıyı Hiç Sevmem
Halil Zenciroğlu

Kırmızıyı Hiç Sevmem, son dönemlerin sosyal olaylarını ilginç bir aşk hikayesi etrafında yansıtan farklı bir roman. Sağcı bir gençle, solcu bir kızın herkesi hayretlere düşüren aşkı, romanın temel konusu. Bu iki farklı görüşü savunan gençlerin şahsında ideolojilerin sorgulanması, birbirini anlayıp anlamaması, tanıyıp tanımaması noktasında yaşanan çatışmaların psikolojisi ise romanın bir başka temel unsuru. Durduğu yerde duramayan, davası için gözü kapalı her istenileni gereğinden fazla yapan, komünizmi temsil ediyor diye kırmızıdan bile nefret eden Levent ve yine kendi davası için eylemlerin içinde olan Suzan... Birbirlerinin düşüncelerine ölesiye düşman olmalarına rağmen, aşk onları birbirine bağlar. Kalpler birleşir ama düşünceler hala farklıdır. Söz düelloları, laf dokundurmalar, psikolojik gerilimler, tahammülsüzlükler, bitmez tükenmez Türkiye'yi kurtarma nutukları... Levent ile Suzan'ın macerası, sizleri de sarsacak.

:cici:

Elif Şafak - Baba ve piç,Aşk

Orhan Kemal - Hanımın Çiftliği serisi

Stephen King - Bir Aşk Hikayesi,Yeşil yol

Etkisinde kaldığım kitaplardı.

o kadar çok ki ..
Iskender Pala'nin kitaplari.
Askin Gözyaslari .
diyelim simdilik .

iskender pala - Şah ve sultan
İskender pala - Ah minel aşk
Mürvet Sarıyıldız - İki cami arasında aşk .

images

En sevdiğim kitap'dır.

Canan Tan - Yüreğim seni çok sevdi
Canan Tan - Piraye
Aret Vartanyan - Gerçekten yaşıyor musun?
Sevginin Son Dileği - Debbie Macomber
Ahmet Ümit - Patasana
Ahmet Ümit - Bab-ı esrar
Khaled Hosseini-uçurtma avcısı tavsiye ederim
Şimdilik bunlar geldi aklıma :o

taht oyunlari - petrol firtinasi

taht oyunlari adli kitap game of thrones dizisinin kitabidir petrol firtinasi ise abd'nin diger ulkeleri ozellikle irak'i nasil somurdugunu anlatiyor siyasi bir kitapdir yani.

images

En sevdiğim kitap'dır.

Doğum günümde bir arkadaşım hediye etmişti. Bir türlü okumak nasip olmadı. Bayramda evime misafir olarak geldiğinde kitabı okumadığımı öğrenince çok sitem etti. Elimdeki bitince başlamak istediğim bir kitap...

bir günde okunup bitirilecek bir kitap olarak emrah serbes'in erken kaybedenler kitabı var mesela.

Kalbimin Kızıl Saçlı Bacısı Piraye - Tuna Serim
Kürk Mantolu Madonna - Sabahattin Ali
Bir Gün - David Nicholls

Doğum günümde bir arkadaşım hediye etmişti. Bir türlü okumak nasip olmadı. Bayramda evime misafir olarak geldiğinde kitabı okumadığımı öğrenince çok sitem etti. Elimdeki bitince başlamak istediğim bir kitap...

Ben bu kitabı askerde disko da iken okumuştum.
Okuduğum kitapların arasın en beğendiğim kitaptır.
Zaten tarih harici pek kitap okumam.
Okuduktan sonra zaten okuduğunuza pişman olmayacağınız bir kitap.

Yeni nesil Yazarlardan, Elif Şafak'ın bütün kitaplarını öneririm.

Canan Tan'ı tavsiye etmem zaman kaybı bana göre.Ergenlerin dolduruşuna gelip paranıza yazık etmeyin diye söylüyorum.Beğeneni çok fakat bilmiyorlarki ; edebiyatta temanın konunun işleyişi,senaryonun tutarlılığı,mantıksal tutarlılıklarda önemlidir.

Dan Brown :Cehennem,Da Vinci' nin şifresi,Melekler ve şeytanlar,Kayıp Sembol
Nermin Bezmen: Sır,Auroranın incileri
Ahmet ümit:Beyoğlu rapsodisi
İskender Pala :Katre-i-Matem

Okuduğum çok var ama etkilendiklerimden bir kaçı..

ataturk ve masonluk kitabini onerebilirim onun disinda sosyalizmin utopyadan gelismesi ile marksizim ve bicimde iyidir..

cesur yeni dunya var o da utopya kitabi. felsefe ile ilgilenenlere tavsiyemdir...

Siyah Kan, Açlık Oyunları (3 seri), Her şey seninle başlar.

Geri