Tavşan Eti Yemek Günah mı, Tavşan Eti Haram mı ?

Konu sahibi son olarak 2613 gün önce görüldü
tavşan eti haram mı
tavşan eti yemek günah mı
tavşan eti yemek neden günah
tavşan eti yemek neden haram

Tavşan eti haram mı bilgisi olan var mı bu konuda :dusun:

Kuzenim besleyip yiyordu. Haram değil diye biliyorum. Sadece domuz etinin haram olduğunu biliyorum. Tavşan avına çıkan amcalar bey abiler de biliyorum; günah olmaması gerek.
Tavşan eti haram mı sorunsalı şuradan kaynaklanıyor sanırım:"Hz. Muhammed tavşan eti yemezmiş. Sanırım o yemedi diye haram gibi algılanmış; ama tavşan eti helaldir.

Davşan eti ben de yemem kapkara bişi oluyo hele bir de çorbasını yapardı annem nimete denmez ama ıyk. :honk:

Haram değildir ama tadını çok severim :p

Evde beslenen kokuyor ama dağda olan gezen tavsanin eti kokmuyor.Evde beslenen yenmez .p

Bunu birileri yemiyordu günah diye aleviler miydi acaba unuttum o kısmı..

Dedem vuruyodu köye gittiğimizde, etinin tadı güzel. Bak şimdi duygulandım o zamanlarım aklıma gelince . :)

Allah aşkına ; koyun,kuzu,keçi,dana,öküz,tavuk,horoz,hindi bunları yiyin neyinize yetmiyor :T:
Tavşanı yeseniz ne olur yemeseniz ne olur ? Benim yamyam amcam kirpi yiyordu :o
Haram bilin,günah bilin de dokunmayın tavşanlara.

Tavşanlar adet oluyor diye yanlış bir bilgiye sahip çoğu insanımız, o yüzden yemiyorlar sanırım ama yenmesi haram değil diye biliyorum :cici:

küçükken yemiştimm pek hatırlamıorum tadını

Yiyeli bir ay oldu. Tavşan leş yemediği için helaldir. Peygamber efendimizin de yediği aktarılmıştır.

Hazret-i Enes anlatır: Avladığımız tavşanı Ebu Talha’ya getirdim. O da tavşanı keskin bir taşla kesti. (Şu budu Resulullah’a götür) dedi. Hemen götürdüm. Resulullah onu yedi. (Buhari, Müslim, Ebu Davud, Tirmizi, Nesai)

Geri