İlk dönemde amansız yönetime karşı korkusuzca ve ince akıl manevraları ile alınan hamleler eşliğinde zulme karşı pek tabii mukavemetimizi göstermiştik.
İvan Majik Divandelen Efendi;
Arabistanlı Lawrence'ye elini öptürmüş. Hocası Ak Gandalf Şemsettin'den icazetini almış, tahsilini hiç kimsenin bilemeyeceği ulvi mekteplerde başarı ile tamamlamış, beşeri bilimlerde bir deha olarak anılmıştı. İstihbarat ve teyakkuz konusunda gizli eldir.
Sürgün Sefir Favela Paşa;
@Favela paşa, Kadim dostu İvan Efendi'yi her defasında cansiparane bir şekilde savunarak bu yolda nice yasaklamalara maruz kalmış, örselendiği sanılmış, ötekileştirilmeye çalışılmış bir paşadır. Hızlı ve amansız geçen gençlik yıllarının ardından Burdur'a evliliğe adım atarak sade bir hayata geçme kararını vermiştir.
Muallim Rahmaninov Glu Efendi:
Entelektüelitenin amansızca çarpıştığı bu devirde
@glu efendi cahillikten ve forumun vahim durumundan yakınıyordu. Şahsi kulvarında, sessiz bir direnişle mücadelesini nevi şahsına münhasır yöntemlerle ifade ederken İvan efendinin fikirlerinden ve nüktedanlığından etkilenerek yolculuğa dahil olmuştur. Ayrı ve aykırı gibi gözükse de gündeme düşen her konuda fikirlerini paylaşarak mukavemet bilincimizi eğitmen özelliği ile perçinlemektedir.
Teferruata gerek yok, bilen bilir. Başlangıçtan devam eden yolculukta ilk devre (zulmün) karşı mukavemette, kah gülmüş eğlenmişler, kah haksızlığa karşı kendilerince meydan okumuşlar. Nice sahte dosttan ve şakşakçı yalakalar tarafından hedef gösterilip aynı zamanda desteklenirmiş gibi davranışlara maruz kalmışlardı. Nitekim bu tek x'i kalmış canavara boyun eğmemişlerdi. Hep kendi bildiklerini okudular. Okumaya da devam edeceklerdi. Dedim ya zihinlerde cambaz olmak gerekir. Yaşanan türlü felaketlerin hafifliği gerçek acıların yanında elektronik bir üflentiden öteye gidememiştir. Toparlanmak olarak adlandıracaklara o zaman hiç yıkılmadıklarını söylememişlerdi. Toplantıdayız? Eeeeeeeeee minvalindeydi cevapları...
Kimlik ortaya çıkıyor, ortalık karışıyor? Her günün bir şafağı, glu efendi...
devamı sonraki yazımda...