Tatile gitmek lüks mü yoksa ihtiyaç mı?

Konu sahibi son olarak 970 gün önce görüldü
Temmuzu bekliyorum izne ayrılayım hemen Marmaris’e yazlığa gideceğim. Bir buçuk ay kafamı dinleyecem. Her yıl vardı da bu yıl çok daha fazla ihtiyaç hissediyorum.

Yoruldum valla.

Tatil tabi ki de ihtiyaçtır ama maalesef Türkiye'de tatil yapmak lükse girmiş vaziyette. Ellerinden gelse tatilde neymiş diyecekler insanlara tatili çok gören, ekonomi uçuyor diyen bir kitle var. İngiltere'deki temizlik görevlisi gelip burada 5 yıldızlı otelde tatil yapıyorsa senin üst kademe meslekli vatandaşların Avrupa'ya giderken zorlanıyorsa o ülke bitmiştir. Alt sınıfı saymıyorum bile. 15 milyon hane toplam 50 milyon kişi bu ülkede tatil nedir bilmeden yaşıyor. Yazık bu ülkedeki insanlara tatil günlerini bile evlerinde yatarak geçiriyorlar, olmayana şükretmeyi öğrettiler insanlara hepsi de kuzu kuzu kaderine razı yaşıyor.

365 gün çalışıp 14 gün tatil hakkı kazan sonra da vay efendim tatil lüks mü gönül ister 5 yıldızlı otelde konaklamak hayaller Antalya gerçekler ada gezmeleri..

Covid incesi ihtiyac

Covid sonrasi luks

Bayramdan sonra çocukları denizdi havuzdu falandı tatiline götürüp, sonraaa annecime gidicem..Eylüle kadar tatil

Kısa da olsa gerekli. Mekan, hava, yaşantı farklılığı yeniliyor insanı, özgürleştiriyor.

Geri