Tartışmayı biliyor muyuz ?

Konu sahibi son olarak 1662 gün önce görüldü
Sizce tartışmayı biliyor muyuz? Doğru tartışma nasıl olmalıdır ?

doğrusu fikir beyan edilir, karşı tarafın fikirlerine de saygı gösterilir. Eksiliğini doldurursun, bilgilerini paylaşırsın.

ama biz tartışmayı benim fikrim doğrudur kabulleneceksin şeklinde yaptığımız için bilmiyoruz bu yüzden.

Tabiki hayır. Her konu hakkında bilgi sahibiyiz ve her şeyin en doğrusunu kendimiz biliyoruz. Kendi doğrumuzu kabul ettirene kadar uğraşıyoruz ama herkesin düşüncesi sonunda aynı kalıyor ve kırıyoruz sadece. Eğer bir tartışma bana bir şey katmıyorsa ve kısır bir şekilde devam ediyorsa gereksizdir, yormaktan başka bir şeye yaramaz. Hele de konu siyaset ve dinse. Bazı şeylere körü körüne bağlılık ve sabit fikir olduğu sürece de tartışmalar gereksizdir.

Tartışmak biraz zor bir iştir , konu hakkında bilgi sahibi olmak gerekir öncelikle.Bide eleştirilmeye tahammülü olmayan bir toplum olduğumuz için karşıt görüş çıktığında pençelerimizi çıkarmadan dinlemek lazım , yani özetle tartışmak sabırlı ve hoşgörülü insanların işidir.Bunları yapamayan insanlar için kuru gürültüden başka bir şey değil bence

Avrupa'ya nazaran maalesef bu konuda zayıfız.
Sabır az..
Anlayış yok..
Söz hakkı vermek yok.
Bmyle işte..

kışkırtıcı tartışma başlangıcı olarak hep "bak tatlım" ile başlarım ben.

Geri