Tartisma konularinin gerekliligi, faydalari, zararlari

🕒 Konu sahibi 13 saat önce aktifti
Ben kaynak sözcü olunca haberi okumuyorum

okuması güzel oluyor kendi fikirleri olduğu sürece, sağdan soldan alıntılar işin içine girince zevki kalmıyor.

Gunumuzde tartisma kavramini hala laf sokma ve kendine bile ilginc gelen uc bes kelimeyle farkli cumleler kurma hazzini yasamakla bagdastiran insanlarimiz pardon uzaylilarimiz var. Tartisma demek bir konu uzerindeki farklı fikir ve gorusleri belirtmek, paylasmak demektir. Once tartismanin adabını, uslubunu ogrenin, çetrefilli cumleleriniz arasından ne demek istediginizi once bir kendiniz idrak edin. Sonra gelip burada konusun lutfen. Sonra akıllı insan işiyle boş insan kişiyle uğraşır diyince gücünüze gidiyo, ben de üzülüyorum.

Kota koyulmalı. Tartışma konularına girecek üyeler ekrana gelen ön test sonucuna göre konuya alınmalı. O zaman çok daha faydalı olur. Ama şu an için de fena değil. Nadiren de olsa yeni şeyler öğreniyorum.

Önce kaynağa bakarım kaynak mı diye sonra kaynak sözcüymüş derim, içi boş hiçbir yorumsal değeri olmayan yorumumu ortaya sallamış olurum

Bir kaç abes kişi var.Bunları hâkim karşısına çıkıp küfür eden mâhkumlara benzetiyorum.
Fakat görüyorum ki burada da mâhkumlar var ve karşılarında ki hâkimlerin hareketleri onlarla hiç de alâkadar olmadığı halde, ciğerlerine neşter gibi saplanıyor,azap çerçevesine hapsediyor ve başlarının üstünde ip varmış gibi kudurtuyor.Bu yüzden tartışmaya başlamadan önce ağızlardan akan salyaları kontrol edip bu kuduzlara ıslah çalışması yapılması lazım!Kuduran insanlara söylenecek en güzel söz sukünettir.!

Valla bence bu forumda ki bazı kisilerin (savunduklari seyi duzgun uslup ile yapamayanlarin) önce tartısma nasil yapılır onu tartismasi lazim onun dışında. Tartısma bak tartısma diyorum ! Her zaman faydalidir insan bisey ogrenebilir bisey ogretebilir . ama her sey gibi buda dozunda olmalı ve fikri savunurken karsıt bi fikri savunaninda insan oldugunu unutmadan insanca tartisabilmeli biseyler ogrenip ogretebilmelidir.

kimle neyi nerde tartisacaksin?
herkes yok ben tartismasini biliyorum fikir beyan ediyorum diyor ama her alintinin ince detayinda, bir asagilma hissi bir hakaret etme arzusu. Ha birde hemen bir sey bulan kargalar gibi birbirni cagirip bir kisinin ustune yuklenme seyleri falan fistan.
Insan gibi cevap almayi bile cekemeyen sondada isin icinden cikmayinca " sabit fikirlilik, yok dogru duzgun bilmiyorsunuz bile, size anlatamayacagim sanirim" diyerek hadi by kib demek istemeler.
Artik forumlardaki tartismalari gereksiz buluyorum. Tartismayi bilenlerin sayisinida cok cokk az goruyorum. Tartisma konularindada fark edersiniz bol bol yasini almis ergen karakterliler mevcut diyerek fikrimi beyan eder konudan ayrilirim.

"Tartışma gerekli midir" diye tartışmak aptallıktır.

At gözlüğünü takmış , düşünceleri sadece kendinden ibaret olan ve cahil biriyle tartışırsanız size zarar verir. Ama her düşünceye saygı gösteren , neyin ne olduğunu bilen,her açıdan bakan insanla tartışırsanız yararlı olur.
Demem o ki, cahille uzak durun susun.

TÜM FORUMSAL AZALARI, BİRLEŞİN.

tenor.gif

Bilgi akışı paylaşım yoksa çöp.

Geri