Tartisma esnasinda erkeklerin luzumsuz noktalara odaklanmasi

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
rahatsiz oldugun durumu anlatiyosun. kendisinin hatasini anlatmaya calisiyosun. probleme odaklanmasi yerine ufak tefek luzumsuz detaylara takiliyor. "o oyle degildi birkere. o gun siyah kazak giyinmistim, mavi degil" gibi. cok guzel bir taktik uygulamasi bu. sinirden gulesi gelir insanin. soruya soruyla cevap verildigi an.. anlattigin seye degil de luzumsuz detaylari duzeltmeye calistigi an aslinda hal ve tavirlariyla coktan "haklisin ama basim belaya girsin istemiyorum" demeye calisiyordur.

"o oyle degil. ben ordan gecerken sakiz almistim, seker degil"

la havle..
C1wgmsTXgAIEPkq.jpg

Çok normal bilim dahi erkek ve kadın kafa yapısının farklı çalıştığını kadınların detaycı olduğunu erkeklerin sadece konu başlığına önem verdiğini ortaya koydu zaten :d

Sıçtım nasıl sıvarım içgüdüsünden o

Ulan ben konuyu tanışma esnasında okudum ya, özür dilerim arkadaşlar.. aklım hep başka şeyde ahahha.

Tartışma anında böyle göz göze gelip dudak dudağa sonlanan sahneler çok çekici değil mi ya..
Ama filmler de izliyoruz sadece :)
Karşıda bulunan kişinin karakterine göre tartışma yapmazsan hayat sana zehir olur.

bu durum sadece erkekler için geçerli değil, karşınızdaki insan sizi tam olarak dinlemiyor tartışma esnasında.
siz durum izahı yaparken o kafasında haklı nasıl çıkarımın derdinde olduğundan, anlatmak istediğiniz asıl olayı kaçırıyor ve bu durum onu aklında kalan küçük ve gereksiz detayları dile getirmeye itiyor.
siz de onun aslında detaylarda boğulduğunu düşünüyorsunuz, hayır, dinlemiyor sizi.
bu toplumun genel sorunu bana kalırsa, tam olarak dinlememek, dinlediğine kulak verip anlamamak ve ben haklıyım noktasında takılı kalmak.

eğer bu durum daimi ise (cinsiyet fark etmeksizin) manipülatif bir ilişki ya da iletişim içerisinde olduğunuzu anlayabilirsiniz. tartışmada, konu odak noktasından sürekli farklı noktalara kayıyor ve siz her konuşmanın sonunda "ne oldu ya şimdi, e hani bir problemi konuşuyorduk, ben bir yerde hata yapıyorum" şeklinde bir suçluluk duygusuyla iç içe buluyorsanız kendinizi, büyük ihtimalle manipüle ediliyorsunuz. böyle bir iletişim içerisinde bulunmuştum, çok yorucu, silkelenip kendinize gelin. daimi olarak odağınız kayıyorsa, masum değil o iletişim. giderek toksikleşir.

Konuyu dağitmaya calışan insan modelidir.
Kadınıda yapabilir erkeğide kadının modellediği teoriler daha komplikedir. Past tense kullanır, back to the future'dır herşeyin bedeli vardır falandır.
Erkeğinki basit ve düz yöntemdir o bir çatala bile odaklanabilir. Saçınımı kestirdin? Bu göz farı yenimi lens zannettim gözlerini vb

Oysa odaklanması gereken memelerdir.

bu bi sihir….ben de denedim işe yarıyo….
ben böyle bir ilişki icnde bulunmuştum. sonra silkelendim kendime geldim.
dedim hanimefendi memelerinizi gözümün önünden alır mısınız dikkatimi dagitiyorlar.
sonra seviyeli bir tartışmamiz olmustu.
denendi, onaylandı.

Bence yanlış biliyorsun @Thalassa , sıkıştırdığın alandan kaçmaya çalışıyor garibim.
Köşeye almışsın, bir boksör misali sağlı sollu girişiyorsun; gong sesi çalmadan nakavt kaçınılmaz.. O ne yapıyor? Saldırıdan kurtulmak için atladığın detayı yakalıyor ve o detay üzerinden tartışmanın seyrini değiştirip nakavt olmaktan kurtuluyor, yumruklarının hızını yavaşlatıyor; gard alıyor ve hatta bir sağ kroşe fırsatı kolluyor.
Zekice.

Bunu daha cok kadinlar yapiyor ya.

Bunu genelde bayanlar yapiyordu

Ne ara erkekler de yapmaya baslamis

Geri