Sizce yeni hidayete gelmiş bir insanın amellerinde sürekliliği sağlayabilmesi için ALLAH korkusu mu yoksa ALLAH rızası mı daha etkili olur ..?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
tam tersine.korkuyorsunuz. o nedenle seviyorsunuz.Allaha olan korkuda sevgiden değil midir ?
tanrının sırf kendisine inanmadı diye sonsuza kadar yakan bir gaddar psikopat olabileceğini düşünemiyorum.lakin şu altını çizdiğim lafın benim hiç anlayamadığım bişeydir.istekli kölelik..ha bir de ben tanrı olsam (haşa) kimsenin sürekli beni övmesini veya bana kulluk etmesini istemezdim.nasıl bir şişmiş egodur bu? ha tabi eğer tapınmamızı istiyorsa ve beni cehennemde sonsuza kadar yakacaksa dediklerini yapmamak son derece ahmaklık olur.kafamı secdeden kaldırmam valla secdeden..ama o zaman sevgimden değildir bu korkumdan ve aczimdendir.ve bunu severek yapmıyorumdur.kimse kimseyi kandırmasın.paygamber değiliz hiç birimiz.Cehennem'i düşünüyormuyum ? Elbette düşünüyorum ama korkum cehennem değil Allaha kulluk edememek korkumun en onemli sebebi
tanrının sırf kendisine inanmadı diye sonsuza kadar yakan bir gaddar psikopat olabileceğini düşünemiyorum.lakin şu altını çizdiğim lafın benim hiç anlayamadığım bişeydir.istekli kölelik..ha bir de ben tanrı olsam (haşa) kimsenin sürekli beni övmesini veya bana kulluk etmesini istemezdim.nasıl bir şişmiş egodur bu? ha tabi eğer tapınmamızı istiyorsa ve beni cehennemde sonsuza kadar yakacaksa dediklerini yapmamak son derece ahmaklık olur.kafamı secdeden kaldırmam valla secdeden..ama o zaman sevgimden değildir bu korkumdan ve aczimdendir.ve bunu severek yapmıyorumdur.kimse kimseyi kandırmasın.paygamber değiliz hiç birimiz.
Kulluk etmek kölelik değildir ... Bu yaptigimiz tamamen korkudan olusmuyor evet korku var ama sevgiyle yapılan daha çok şey var insan secdeye vardığında içinde bir huzur olur ve daha çok secdeye varmak istersin bu da korkudan değil Allaha olan sevginin artmasından olur... ayrıca kimse kendini peygamber ilan edemez ki zaten![]()
yav ne demek kulluk kölelik değil.kölelik etmek de yanlış bişey değil.hepimiz birilerinin kulu kölesiyiz.patronun, müdürün, paranın,padişahın, kocanın,babanın vs..bu yolda ''yaranmak'' için yapmadığımız da yok.ibadeti sorgulayacak değilim.lakin bunu aşkla yapabilme kısmını anlamam.anlayamam.stockholm sendromu gibi bişi bu.bana göre sağlıklı değil.