#TarikatlarKapatılsın

Konu sahibi son olarak 75 gün önce görüldü
Atatürk devrimleri uygulansın
Tarikatlar kapatılsın.

Devletimiz ve milletim bir oh desin.
Yeter artık, Türkiye bu kamburu sürekli taşımak zorunda değil

"Efendiler, biz tekke ve zaviyeleri din düşmanı olduğumuz için değil;
bilakis, bu tip yapılar din ve devlet düşmanı olduğu,
Selçuklu ve Osmanlı'yı bu yüzden batırdığı için yasakladık."
Mustafa Kemal Atatürk

Tarikatlara müthiş finansal destek sağlanıyor, mevcut hükümetin desteklediği ortada. Bu yüzden kapatmak veya yok etmek şimdilik mümkün değil. Sayıları korkunç derecede fazla maalesef.

Tarikatlar kapatılsın demek bence demokrasi ile ilintisi olmayan saçma bir şey.
Ateist dernekleri Müslüman gençleri zehirliyor gibi saçma bir bakış açısı.
Ülkenin kuruluşu gibi daha tam sağlam bir alt yapın olmadığı dönemlerde mantıklı olabilir ama artık devletin tüm tarikatları bir kaç saatte lağvedecek kadar gücü olduğu için bu tutum özgürlükçü tarafımızı zedeler.

İnternet özgürlüğümüze bile karışıyorlar zaten bi bu kalmıştı.

Torokotlor kopotolson domok bonco domokroso olo olontoso olmoyon soçmo bor şoy.

Saçı sakalı kes de hava alsın biraz gafan.

"Tarikatlar ve tekkeler kapatılsın" sadece Aleviler için geçerli. Devlet hala Cem evini resmi olarak tanımamakta direniyor.

Alevi tekkeleri de hurafe yuvası
Alayı kapatılsın
Dostum öyle alayı kapatılsın demekle kapatılmıyor. Ben de kapatılması taraftarıyım ama tesbiti doğru yapmakta fayda var, tekkeler ve tarikatların kapatılması konusunda ne yazikki devlet tek taraflı uyguluyor kanunu ve bu kanun malesef sadece Alevi inancı için geçerli.

Tarikatlar sadece kendilerine hizmet eder ve kendi dışında herkesi düşman beller.

Yav bırakın kim nerede badelenmek istiyorsa badelensin. Belki badelene badelene akılları başlarına gelir bilemiyorum... Hatta şeyhlerin işi kolaylaşsın diye her semte bir badeleme kabini koyalım hem halka da hizmet olur.

Yav bırakın kim nerede badelenmek istiyorsa badelensin. Belki badelene badelene akılları başlarına gelir bilemiyorum... Hatta şeyhlerin işi kolaylaşsın diye her semte bir badeleme kabini koyalım hem halka da hizmet olur.
Bir yönden haklısın ama arada masum çocuklar var ve olan genelde onlara oluyor.

Ay kendimi parmaklıyorum artık sinirden.

Kim kapatacak?
Hem neden kapatsın, bu kadar amaca hizmet eden STK başka nerede bulunur? Bilakis açıktan destek veriliyor.

Bu arada din Allah ile kul arasında falan değildir. Resmen hayatın ta kendisidir. Ben wc ye girerken önce sağ ayak mı sol ayak mıydı diye düşünürken gecikip kiloduma kaçırıyorum bazen

Geri