Tarihi bir olaya müdahale etme şansın olsaydı ve tarih senin müdahalenle değişecek olsaydı, hangi olayı seçerdin?

Konu sahibi son olarak 974 gün önce görüldü
Tarihi bir olaya müdahale etme şansın olsaydı ve tarih senin müdahalenle değişecek olsaydı, hangi olayı seçerdin?

Tarih baştan sona yanlışlarla dolu ve hangisini değiştirebiliriz ki?

Yine de bir şansım olsa Giordano Bruno'nun uğradığı haksızlığı ve idamını önlemek isterdim.

“Ne gördüğüm hakikati gizlemekten hoşlanırım, ne de bunu açıkça ifade etmekten korkarım. Aydınlık ve karanlık arasındaki, bilim ve cehalet arasındaki savaşa her yerde katıldım. Bundan dolayı her yerde zorlukla karşılaştım ve cehaletin babaları olan resmi akademisyenlerin yanı sıra kalın kafalı çoğunluğun öfkesinde hedef olarak yaşadım.”

Giordano Bruno

Tarihle aram yok.
Biraz cahil olduğum bir saha.

Waterloo da Napolyonun yenmesini saglardim
Takiyüddün e sans verirdim
Sezarin kafayi yememesi icin yardimci olurdum
Iskenderi zehirletmezdim
Atilla ya alman hanim almamasini saglardim
Hitlere yatistirma politikasini uygulatmazdim
Timuru cine dogru yol almasi icin diretirdim

Ama iste...olan olmus torba dolmus

gecmiste yasanmis seylere mudahale edersen, boku baska sekilde mutlaka cikacaktir. o an dogru gelse bile, belki sonucu daha kotu gelisecek gelecek icin. bu yuzden hic zaman makinelerine bulasmadan, oldugu gibi birakin. yasanan yasandi ve olan oldu diye dusunuyom :emoji_writing_hand:

herhangi bir müdahalenin “koskocaman” bir butterfly effect yaşatacağını düşündüğümden ben de “bırakın kalsın” diyorum

Dinozorları göktaşı için uyarırdım.

"lan olm burda durmayın mal gibi, kaçın mağaralara saklanın, başınıza taş yağacak."

Sonracima maatbayi getir osmanliya felan
Abd de prohibisyon yasasini cikarttirmazdim

Ya ben bunlari niye yaziyorum?
Cünki yazdigim olaylarin etkisi,cok büyük felaketlere yol acti..birdaha mi olsun?

Sonra tarih tekerrür ediyora takilip kalirsiniz

@Süreyya, maatbanin yaygınlaşması herkesin okuma yazma öğrenmesi iyi olmadı .anarşist ruhlu insani okutursan bomba yapmayı öğrenir
Anarsist okumasin diye, devletci insanda mi okumasin?
Anarsist dedigin icin karsiligi olarak devletci kelimesini kullandim canim pomak abi.
Üstelik bana öpücüklü emoji atmissin..gözümden kacmadi

her şey olması gerektiği gibi oldu.

Paris denen hırboya 2 tane tokat çekerdim.
Helen ve Paris yüzünden kız kavgası ta bugünlere kadar geldi.

Kardeşim tamam çok güzel hatun da, evli lan bir kere. Her güzel de bizim olamaz yani, böyle bir dünya yok, biz de sevdik kardeşim, otur kıçının üstüne 2 duble rakı iç geçer elbet.

Hahahxsh,1402'de Timur filler ile gelirken Beyazid'i uyarmaya giderdim.
Olm ne diye durduk yere adamın karısına laf ediyorsun,zaten dünyayı kasıp kavuruyor herif o yıllarda. Adam delikanlı gibi sana gelip zarar vermeden geçmek istiyor,sen de adama heriflik yapıyorsun,tarihe de böyle geçmiş oldun.

Geri