Tapeleri dinlemek, inanmak ve yaymak haramdır?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
A Haber'e konuk olan İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Demircan, sosyal medyada yer alan dinleme kayıtlarını eleştirerek "Tape depremi yaşıyoruz, bunlar hayatımızı, vatandaşımızı olumsuz etkiliyor... Bu tapeleri dinlemek, inanmak ve yaymak haramdır..." ifadelerini kullandı. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Özel değil genel genel diyorum. Toplumu ilgilendirdiği için dini yönden de bir sakınca yoktur, gerekli kişiler bu adama cevabı verdi.

o işi yapmak suç değil ama dinlemek haram ahuha..

gördüm hoşuma gitti. cok guzeldi cilek... aldım yedim. haram oldu.

Doğruluğu yetkili organlarca kanıtlanmadan yayılması iftira oluyor, tabi ki haram olur. Şu anda kanıtlanmayan bir şey olmadığı için varsayım bunlar.

ama biz böyle birşey yapmadık demiyorlar.. bizi dinlediler diyorlar kardeşim

Kesinlikle öyle. Bende büyük bir yolsuzluk olduğunu düşünüyorum, ama bu benim kişisel görüşüm oluyor. Dini açıdan birini toplum önünde suçlu sayabilmek için kanıt lazım şahit lazım, dine göre söyledim ben.

Bir insanın ayıbını ortaya sermek zaten günahtır , ayıpları ört ki Allahda senin ayıbını örtsün denir.Ama o ayıbı yapanlar zaten ayrı bir günah içinde . Bunu tapeler olarak değilde genel olarak her duydugu kötü şeyi her gördüğü ayıbı sağa sola yayan insanlar için genellersek , evet günahtır ama harammıdır bilemem.

Bir insan devleti yonetiyorsa
Ve halkinin hakkini yiyorsa
Bu ayip kesinlikle desifre edilmelidir
Susmak bu suca bir alet olmaktir.

Ancak tabiki kesin ithamlarda bulunamiyoruz
Biz kesin caldi bu diyemezken
Bahsi gecen parti sempatizanlari nasil kesinlikle calmadi
Diyebiliyorlar anlayabilmis degilim.

Konuya donecek olursak
Tapelerin kaale alinmasi ve incelettirilmesi icin
Bunlari yaymak gerekiyorsa
Bence bi sakinca yoktur

Cunku iddialar cok vahim
1 kisinin 10 kisinin degil
Bir milletin hakki var ortada

olm yavuz hırsız ev sahibini bastırır.utanma ar olacak insanda

Tape olmuşsa haramlıktan cıkar zaten.

ahaber'den sonrasını okumadım :T:

Ara sıra açıp dinliyorum kimin ne mal olduğunu çıkarması açısından güzel..

Geri