Tantunide en iyi 10 mekan - en iyi tantuni nerede yenir?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Akdeniz Bölgesi
Tantuniyi Mersin dışında çok fazla bilen yoktur. Eğer gerçek tantuniyi en leziz yemek istiyorsanız tercihiniz Mersin olmalıdır. Çünkü, herkes tantuniyi güzel yapamaz. Mersinde bile her yerde yenmez, damak tadı açısından.

Tantuni özel bir sac üzerinde yapılan, Mersin'den çıktığı söylenen kebap çeşidi.

Satırla dogranan ete kırmızı toz biber, sıvı yağ ve soğan konarak sacda pişiriliyor. Lezzet açısından taze lavaş arasında servis edilmesi tercih edilir.

Mersinde doğan tantuni yavaş yavaş Türkiye'nin dört bir yanına yayılmaya başladı. İste en leziz tantunilerin yapıldığı 10 mekan:
1) Yaprak tantuni - Mersin
2) Özkan tantuni - Mersin
3) Göksel tantuni - Mersin
4) Sabit Usta - Mersin
5) Suat Usta - İstanbul
6) Sini - Ankara
7) Tantuni dürümevi - İstanbul
8) Denizhan 2 - Mersin
9) Memoş - Mersin
10) Tantuni 33 - Adana

Göksel tantuni çok iyidir gençler, mekan olarak eski ama hizmeti oldukça hoş.

valla ben buralara hiç gitmedim ama acıbadem de sıla mersin tantuni var:D çok mükemmel tantuni yapıyo. usta da herkese hemşerim diye hitap ediyo. güzel yani:D

Yaprak tantuni pahalı ama harika tantuni yapıyor. Mersin forum avm'nin dibinde hemen acayip leziz.

Ben bi de pozcuda ara sokakta bi mekanda yedim; ama ismini unuttum.

sıla mersin tantuni:D adamların yanında çalışıyomuşum gibi hissettim kendimi şu anda:D

Özellikle lavaş ile harika. Yakında bunu da sahiplenir yabancı ülkeler. :/

hımm valla ben lavaşta olanı pek sevmiyorum ya... ekmek arası olan çok daha güzel bence:D

ya valla ağzımın tadını inan bana çok iyi biliyorum da, şöyle birşey var hani o yağ varya o yağ lavaş ekmek onu ememiyo ahhh ama ekmek arasında varya ahhh:D acıktım mı ben yaa...

eskiden hey gidi tantuni 1 liraydı gece 10 da giderdik 3 tane indirip gelirdik.

şimdi eski tantuniden eser yok. Fiyat desen uçtu gitti.

Ama çok uzak bize. :(

ben gideyim mersine onlar gelsin tersine ortada buluşalım konya mesela (:

illa mersinde ye diyosun yani. o zaman yemeyi veririm ne yapalım (:

Yaprak tantuni'yi çok sevdim ben. Foruma da yakın hem.

Lethe , Yaprak tantuni ama çok pahallı değil mi ki ya? Selim tantuni var bilir misin? istiklal caddesinde onunla pozcu da ki kuşhimato sokağında ki maydonuzu beğeniyorum :D

Geri