Tanrı

Konu sahibi son olarak 3306 gün önce görüldü
Yalnızlık duyan insanların hayali arkadaşaları tanışdığı veya özlem duyduğu insanların hayali olur.

Merhaba yeni üye hayirli gunler..

Yalnızlık duyan insanların hayali arkadaşaları tanışdığı veya özlem duyduğu insanların hayali olur.

Ölüm karşısında insan bunların hiçbirini düşünmez, ölüm karşısında insanoğlu yalnızdır her zaman ve bunu kabul edemez. İkinci bir dünyanın hayaline dalar tabiki kendince kusursuz bir tanrının kendisine sunduğu bir yeri hayal eder. Masal gibidir....

ona agnostisizm mi deniyormuş? biz de yıllardır ferhunde diyorduk mal gibi ya. şu an çok büyük sevap işledin kardeşim. teşekkür ediyorum sana ve tüm sevenlere. peki tanrının varlığını sorgulamayıp, dinleri reddetmeye ne diyorsunuz?

Depresyonda yoksulların sığındığı yüce varlıktır.
Zenginler psikologa sığınır.

ona agnostisizm mi deniyormuş? biz de yıllardır ferhunde diyorduk mal gibi ya. şu an çok büyük sevap işledin kardeşim. teşekkür ediyorum sana ve tüm sevenlere. peki tanrının varlığını sorgulamayıp, dinleri reddetmeye ne diyorsunuz?

Sorgulamadan birşeye inanlar sadece yobazlaşmış, çeşitli dinlere mensup olan insanlardır. Birşeyleri reddeten insanlar muhakkak yeterli delil ile bu kararı verecek konuma ve araştırmaya sahip olmuştur.

Sen hayatında birşeyleri reddetmiyormusun? Ama sen müslüman birine benziyorsun ne kadar dinini tanıyorsun? Peki sorgulamak dinlerde var mı? Evet bende sana soruyorum neden tanrının varlığını sorgulamıyorsun?

Kehf 54: Hakikaten biz bu Kur'an'da insanlar için her türlü misali sayıp dökmüşüzdür. Fakat tartışmaya en çok düşkün varlık insandır.

Bakara 108: Yoksa siz de (ey müslümanlar), daha önce Musa'ya sorulduğu gibi peygamberinize sorular sormak mı istiyorsunuz? Kim imanı küfre değişirse, şüphesiz dosdoğru yoldan sapmış olur.

(Doğrudan iman et kurcalama)

ben çok müslüman birine benziyorum. beni hep müslüman birine benzetirler zaten. burada müslüman var mı dediklerinde ilk beni gösterirler. afedersin abdestsizim, eve gidince okuyacağım ayetleri.

çok komik bir espri çok üst düzey bi espri bu, bazı espriler yapıyolar Eugene bu kadar komik değil hahahaha, ben buna şimdi gülüyorum ya yarın gülemicem diye üzüleceğim. Genel olarak esprilere baktığında çok üst düzel bir espri kalıyo bu ahahahaha, ulan biraz az komik yap da gülmekten altıma etmeyeyim, sen bu espriyi bir uçak kirala arkasına koy yedi dümen duysun bu espriyi, lan gülemekten öldüm yemin ediyom ya, çıkalım dağların başına hep beraber halay çekerek bu espriye gülelim, bu esprinin kalitesi ülke olarak önümü de açar ülke olarak kalkınırız, sen bu espriyi yap afrikadaki çocuklar açlıktan ölmesin

moruk ikidir alıntı yapıyorsun, sözlükte yasssak yapma. yöneticilerden papara yiyeceksin haybeye. ikna oldum bu arada, ateistim artık. tanrı yoktur arkadaşlar. teşekkürler.

Sorgulamak nedir ? Araştırmak nedir ? Tartışmak nedir ? Kavga nedir ? Sohbet nedir ? Fikir nedir ? Düşünce nedir ? Akıl nedir ? Zekâ nedir ? Neden bunların hepsinin farklı isimleri var ? Bunları hep araştırmak lâzım.

Kanıt arıyorsan bunu hayatta ara. Kendin yaşamadığın bir şeyi anlayamazsın ve değerlendiremezsin. Allah'ın sözünün tercümesi de kul sözü olur. Hatasız kul olmaz. Önünde uzun bir yol var. Önce hayatı yorumlamaya ve sorgulamaya çalış, sonra Allah'ın sözünü.

Merhaba, herseyi bilebiliyor muyuz?

Böyle hassas konularda laylaylom yapmayın çarpılırsınız benden demesi

Insanlarin hayallerine niye karisiyoz?

Tarihte En Eski Kaynak
teŋri "gök, gökyüzü, gök tanrısı" [ (MÖ) ]
teŋri "aynı anlamda" [ Orhun Yazıtları (735) : üze kök teŋri asra yağız yér kılındukda [yukarıda mavi gök aşağıda kara yer yaratıldığında] ]
tanrıça "ilahe" [ TDK, Türkçe Sözlük, 2. Baskı (1955) ]

MÖ 4. yy'a ait Çince bir metinde zikredilmiştir. Kayda geçen en eski Türkçe sözcüklerden biridir. Başka bir dilden alıntı ihtimali güçlüdür; ancak Eski Türkçe teŋ (denklik? ufuk?) bağlantısı da düşünülmeye değer. Karş Arapça ḳadīr (tanrının bir adı) < ḳadr (denklik, değer). || Yeni Türkçe tanrıça, Sırpça králitsa modeline göre üretilmiş bir türevdir. Karş. imparatoriçe, çariçe.

Geri