Tanrı Nedir.

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
POyNX8.jpg
[/url] Tanrı,tecavüz edilerek öldürülen bir çocuğun saatlerce acıdan kıvranmasını duymayıp senin saçma sapan dualarını duyacağını sandığın varlıktır..

Müslümanların nightbluesu varsa, ateistlerin de yabanisi var .pp

tablonun adı çocuğunu yiyen satürn'dür bu arada. böyle bilgiler oggyciğinizde bulunmaz. hâlâ mı akıllanmazsınız??

Gercek dinini yasayan insan gayri mesru işlerden tecavüzden fohustan kacar zaten.
İnsanda Nefs vardır onu dizgileyemeyen insandan hersey beklenir bunun Dinle Yaratıcı ile ilgiside yoktur.
Şahıslara nasıl bir kurulusa girmek icin mülakat sınav yapılıyorsa dünyada bir sınav yeridir kotü işlere bulasanların yeri bellidir.Ergec cezasını ceker veya burda veya cehennemde
Parmaklarımız bir degil iyi kotü her zaman olacak Allah akıl vermiş secelim diye dogruyu yanlısı.
Hepimiz aciz yaratıklarız bizlerinde hataları olacak tabi Allah hepimize hidayet versin.

Abd nin doları, eskimolaron poları, yabani için meleke tavus, sevda demirele sorarsan “ne dedin sen”, kiminin alisi-kiminin velisi-berikinin delisi, Tarkan’a sorma onun kafası karışık,
Şaire bakacak olursak “Allah tanrının belasını versin”

Nereden biliyorsun o çocuğun sesini duymadığını?!?

Dünya imtihan dünyası.Allah, her iyilik yapana anında mükafat veya her kötülük yapana anında ceza verecek olsaydı, -ikinci şık bakımından- sizin bu dünyada rahat nefes alıyor olmamanız gerekirdi.

Allah, imtihan sırrı gereği çeşitli zulüm ve zorbalıklara, olumsuzluklara, bizim şer gibi gördüklerimize (hayrı da şerri de yaratan kendisidir) müsaade buyurmuştur.Ta ki hangimizin iyi, hangimizin kötü işler yapacağını (bunu ezeli ilmiyle bildiği halde) bize de göstermek için..

Yoksa her kötülük yapannın tepesine gaypdan bir balyoz inseydi veya her iyilik yapan anında mükafatlandırılsaydı imtihan(sırrı)ın bir anlamı kalmazdı.Herkes ister istemez inanırdı.Dolayısıyla Ebu Cehil gibi kömür ruhlularla, Ebu Bekir gibi elmas ruhlular aynı seviyede kalır ve sırrı teklif (imtihan sırrı) bozulurdu.

Ehl-i Hakk'lara göre Tanrı insanda vücut bulmuştur .

Varlığına inanandan çok inanmayan olduğuna inandığım varlık üstü varlık.

İnançlı biri değilim
Bilmiyorum ne olduğunu
Bir bilgim yok yani

Ben atoist değılem sadece hakikatı söyledim

Ben atoist değılem sadece hakikatı söyledim

Arkadaşım madem inançsız değilsin, böyle münafıkça konular açman niye?
Öyle bir "hakikat" yok! O tamamen senin Cenab-ı Hakk'ı tanımayışından dolayı kendi yorumun. Bu tür ortamlarda böyle saçma sapan konular açarak milletin kafasını karıştırma!

Tabi bunlar değişik işler. Bir toplum mühendisliği kurbanı olduk. Karşı devrimciler, reformist değişimi seçti (bkz: Erbakan "kanlı- kansız" mevzusu). Sadece iç dinamikleri mi etken yoksa ülkeyi bölme amacli dış kaynaklı dizayn mı tam bilmiyorum. Umrumda da değil. Ama kimsenin tadı yok. Bundan sonra olması da zor. Oysa birleştirici bir iç siyaset dili Türkiye'yi çok farklı yerlere taşır. Bizim sikletimiz Sudan Çad Tunus falan değil. Ve tabi hukukun üstünlüğü ve "ileri" olmayan normal demokrasi içeride huzur sağlarken dış sermayeye de güven verirdi. Ama olmadı. Kolay yol secildi; dikta. Tabi bu ülkeye zaman kaybettiriyor. Aslında uygulayan için kolay pratik ve işe yarar bir yontem. Ama sonu hep uçurum. Bunu hepimiz biliyoruz ama işte bir gün daha yasasak kâr sayıyoruz.

Sorun din değil. Sorun dinsizlik de değil. Sorun, sayısal cogunluk ve silah üstünlüğünü elde edenin diğerini sindirmesi. İnsan çok vahşi. Sürüler halinde hareket etmek güven veriyor. Bir lidere sorumluluğu vermek de kolayına gidiyor. Gücü yücelterek gücün koruması altında kalıyor ve gazabından korunuyor.

İnsan riyakar.
İnsan kaypak.
İnsan korkak.
Bencil ve bildiğin siradan hayvan.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri