Tanrı; Neden kadınların kapanmasını istemek için insanın kumaşı icat etmesini bekledi?

Konu sahibi son olarak 974 gün önce görüldü
örtünmek çok eskiye dayanıyor dersen kaynak göster ocean derim...... çünkü ne -antik- mısırlılarda, ne yunanlarda hatta ne de mayalarda görselleştirilmiş kaynaklar içerisinde türbanlı kadın yok....... örtünme fikri islam ile başlamış bence...... hz. yusufu izleyenler bilir..... züleyha islamı seçmeden önce örtünmüyor, ne zaman seçiyor o zaman örtünmeye başlıyor.......

örtünmek çok eskiye dayanıyor dersen kaynak göster ocean derim...... çünkü ne -antik- mısırlılarda, ne yunanlarda hatta ne de mayalarda görselleştirilmiş kaynaklar içerisinde türbanlı kadın yok....... örtünme fikri islam ile başlamış bence...... hz. yusufu izleyenler bilir..... züleyha islamı seçmeden önce örtünmüyor, ne zaman seçiyor o zaman örtünmeye başlıyor.......

azizim, örtünmek tarihte yazılı olarak ilk defa asur imparatorluğu'nun geleneklerinden ortaya çıkıyor. o da yaklaşık 4 bin yıl öncesine tekabül ediyor yani islamiyet inancı yerinde yeller estiği dönem, hatta babil imparatoru hammurabi'nin kanunlarında kadının sosyal statüsü ilk kez yazılı yasa haline getirildiği bile yazılı olarak bulunmaktadır. taş sütunlara yazılan bu yazıtlarda kadının örtünmesi ile ilgili madde de yer almaktadır.

örtünme geleneği zaten mısır ve yunanlılardan gelmiyor, mezopotomya coğrafyasından yayılıyor, sonradan araplara geçiyor. mısırda olay biraz daha farklı orada ise erkek piramit işçilerinin güneş ışınlarından korunmak için beyaz kumaş ile örtündüğü görünüyor, kadınlarla özel bir ilişkisi yok.

buyur azizim 28 adet yerli yabancı farklı tarihi kaynağın ve kitabın derlenmiş halini görebilirsin yazı biraz uzundur ama dünyada tarihi ortak görüşün ve yazılı kanıtların ortaya koyduğu belgelerdir. çok da öğretici ve güzel bilgiler içerir baştan sonra okumanı tavsiye ederim.

okumaya üşenirsen kaynakta daha özet anlatımlı video da var.

Son düzenleme:
madem kumaş çoktan bulunmuş tanrı neden 9 bin yıl önce örtünün dememiş?

Bunun net cevabini vermek icin her dini,hatta ozu bilinmeyenleri dahi incelemek gerekir.Ben sadece "Esya insandan sonra yaratilmistir" gibi bir yanilgiyi duzeltmek istedim.Kumas,araba,ucak,ates vedahi insanin emrine musahhar olan,her nevi levazimat birer bulustur.Ve buluslari icat eden insandir.Insan ise elinde olan malzemeyi isleyerek,teknoloji denilen mefhumla hemhal olur.Misal kumdan cam,topraktan comlek uretmesi gibi.

Boyle konular yararli konular.Tebrik ederim @Minyonita bana 10 sarki hediye etmis kadar oldun. : )

şey çok garip ama
yıl olmuş 2023 kumaş icat edileli binlerce yıl olmuş himba kabilesi hala inat ediyor. dinsiz herifler

1681719737067.png

kapanmayı sizden öğrenecek değiliz.

1e80f347-3973-4965-a568-eaf7e7abfcfb.jpg

• Üzgün
Tepkiler: ne
O nasıl bir görseldir hangi duyguyu hissedeyim bilemedim ama güldüm Sjsjsj

Geri