Tanrı Hakkında Paradoksal Konuşmak Makale İçin Yardıma İhtiyacım Var

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Tanrı Hakkında Paradoksal Konuşmak

hakkında makale yazmam gerekiyor ama ben dertliyim :(
yazamıyorum. Sadece Metin Yasa 'nın İbni Arabi karl Barth örneği var . Ben bunun gibi başka bir makale yazmam gerekiyor .
Makale yazabilenler , yazmak isteyenler , makale için yardımcı olabilecekler.

Arkadaşlar bu konu hakkında her türlü yardımınıza ihtiyacım var .

Makale yazmada hiç iyi değilim gerçekten..
Yazmada yeteneğim olsa seve seve yardımcı olurdum..

Makale yazmada hiç iyi değilim gerçekten..
Yazmada yeteneğim olsa seve seve yardımcı olurdum..

koskoca forumda yok mu bi felsefeci ya da edebiyatçı :s

tşkler yinede @mephistopheles acık yureklılıkle söylemen bile cok güzel bir hareket

500 lira gibi rakamlara makale yazdım bir dönem.

Sana yardım etmem.

Felsefi tarzında düşüncelerimizide yazsak kabul eder misin makale tarzında değil ama eleştiri gibi bi şey Mavi?

500 lira gibi rakamlara makale yazdım bir dönem.

Sana yardım etmem.

Canın sağolsun :) maddi acıdan o kadar imkanım olsa öğrenci olmazdım :D

Makale yazmak zor iş hemde felsefe :(

aslında Din küntürü ile alakalı daha cok düşünce yazısı

Felsefi tarzında düşüncelerimizide yazsak kabul eder misin makale tarzında değil ama eleştiri gibi bi şey @Mavi?

@mephistopheles yazmış olduğunuz her cümlenin bana ne kadar yardımcı olacağını tahmin bile edemezsin :)

Metin Yasa nın Tanrı Hakkında Paradoksal konuşma konu bu googleye yaz ztn direk hocanın makalesi çıkıyor ordan konu hakkında fikir sahıbı olabılırsın

Canım ben yardımcı olmak isterim de saat olmuş 1 nasıl kafamı toplayıp yazayım :S
Erkenden söyleseydin ya.

Ne zamana lazım?

şimdi anladığım paradoksal düşünce ve tanrı kavramlarını birleştirerek ilerleyecek değil mi? bu düşünce şekli ile tanrıyı yorumlamak hakkında olucak ve doğal olacak öylemi bi kaç gün müsaade edersen ve ben birine ulaşabilirsem yardımcı olurum

Paradoksal derken çelişki mi ortaya koymamız isteniyor?

Zira eğer böyleyse konu epey genişçe örneklendirilebilecek bir konu.

Basit bir örnek verirseniz demek istediğiniz daha net anlaşılabilir. Zira çok geniş bir konu gibi algılıyorum.

Uygun vaktim olursa eğer birşeyler yazıp ekleyebilirim.

Tanrı hakkında paradoksal("görünürde" doğru olan ama çelişkiler barındıran?) yazmak için belli başlı konular üzerinden hareket etmek gerekir. Çünkü çelişkiler oldukça fazla. Tanrı konusunda "Görünürde doğru olan" demek de doğru bir ifade değil aslında. "Doğru kabul edilen" demek daha tutarlı olur.

Mesela felsefi olarak noncognitivizm(kavranamamazlık) olabilir, kader konusu olabilir, tanrının varlığının doğa ile ilişkisi materyalist felsefe ekseninde ele alınabilir, Lavoisier Yasası örnek verilebilir vs vs.

Paradoksalın anlamı şudur kardeşlerim; bir döngü içerisinde süreklilik arz eden, çözümsüz, sonucu olmayan ifadelerdir.

Yani, öyle bir cümle kuracaksın ki hem Tanrı var diyecek hem de Tanrı yok diyecek.

Bunu cümleden kurtarıp makale olarak ele aldığını düşündüğünde ne yapman gerektiğini anlamış olursun.

Edit: Tanrı ile ilgili herhangi bir konu ele alınabilir anladığım kadarıyla. Tanrı'nın herhangi kabul gören yönüyle ilgili olabileceğini düşünüyorum.

Paradoksalın anlamı şudur kardeşlerim; bir döngü içerisinde süreklilik arz eden, çözümsüz, sonucu olmayan ifadelerdir.

Yani, öyle bir cümle kuracaksın ki hem Tanrı var diyecek hem de Tanrı yok diyecek.

Bunu cümleden kurtarıp makale olarak ele aldığını düşündüğünde ne yapman gerektiğini anlamış olursun.

Edit: Tanrı ile ilgili herhangi bir konu ele alınabilir anladığım kadarıyla. Tanrı'nın herhangi kabul gören yönüyle ilgili olabileceğini düşünüyorum.

:kiki:,

Bu sözlerine para istemiyorsun değil mi bedavadan bilgi/paylaşım yani :cici:

Bu makaleyi de para karşılığı yazacağımı belirtmedim. "Makale yazabilen var mı?" sorusuna cevaben yazmıştım para karşılığı makale yazdığımı.

Mavi'ye hiçbir şartta yazmam.

Ukala Sözler cnm bi hafta süresi var

Hacı Metin Yasa nın makalesi bu konu ile ilgili ztn hoca o makalesinin özetini istiyor bir nevi ama kendi düsünlecelerimizle tabi

ßaşak konu ilgili istediğin kadar kişiye ulaş zamanımız var cnm

Hacı İbni Arabi karl Barth örneği var konu hakkında yazıları var örnek benımde kaynaklarım onlar ztn başka yok

Misal- Tanrı yıkamayacağı bir duvar yaparbilir mi?

Geri