Tanınmış bütün düşünürlerin,felsefecilerin Erkek olması.!

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Nietzsche
Tolstoy
Dostoyevski
Emil cioran
Franz Kafka
Karl marx
Darwin
Niceleri saymakla bitmiyor..herşeyde olduğu gibi kadınlar hep erkeklerden geriden geliyor!

Düşünce tarihinin erkek egemen olmasının gösterdiği şey karşı cinsin bu konudaki yeteneksizliği değil, iki cinsiyete eşit şartların sunulmadığıdır. 20. yüzyılın ünlü kadın filozoflarından biri olan Hannah Arendt, her insanın felsefi düşünme yetisine sahip olduğunu söyler.

Geçmiş yüzyıllarda kadınlar düşüncelerini yazıya dökmek ve sistematik biçimde düzenlemek için erkeklerin sahip olduğu vakit ve olanaklardan yoksundular. Dahası kadınların yazılı belgelerine erkeklerinkinden daha az önem gösterildiği için kaynaklar kayboldu. Orijinal metinler ender olarak korunmuş ya da kasıtlı olarak tahrip edilmişlerdir. Bugün tarihteki kadın filozoflara ilişkin bilgilerimiz genellikle ikincil kaynaklara dayanır. Yaptıkları bilimsel ve felsefi çalışmaların içeriğine ilişkin ise elimizde maalesef pek fazla veri yok.

Diğer yandan tarihte pek çok kadın, filozof veya yazar olmayı hayal dahi etmemiş olabilir. Çünkü biz genellikle hayallerimizin uçsuz bucaksız olduğunu zannederiz ama bu bir yanılgı. Bunu şu yüzden söylüyorum, hayalleriniz düşüncelerinizden beslenir. Düşünebildiğiniz şeyleri hayal edersiniz. Ya da başka bir açıdan yaklaşırsak, hayal edemediğiniz şeyi yapamazsınız. Yani hayallerimizin bile görünmez sınırları var. Ve çoğu zaman sadece bizim bireysel olarak belirlemediğimiz sınırlar bunlar. Filozof, yazar, bilim insanı olmayı hayal eden kadınların aşması gereken büyük engeller vardı. Bu engelleri aşanlar dahi ürettiklerini dolayıma sokmakta zorlandı, dolayıma giren çalışmaların büyük bir kısmını da tarih sildi. Çünkü mesele sadece düşünmek de değil, aynı zamanda düşündüğünü aktarabilmek.

Yaaaaa cümleleri değişseydim okuduğumda ciddili takdir etmiştim :(((( ne güzel özgün bir düşünce diye :(((
Kandırdın beni :(((

Büyük düşünürlerin, mucitlerin başarılı olmasındaki en büyük faktörü cinsiyetle açıklayamayız. Öyle olsa şu an siz erkeklerin de bir kuramı, bir icadı olurdu. Demek ki cinsiyet üstü bir şeyler etken.

Hypatia,Felsefe ve cebir ilmine merak sarmis,en azindan ilgili kisilerin,ozellikle kadinlarin hayatini okumasini salik veririm.Agora adli bir filmde Hypatia’nin hayati oldukca guzel islenmis.

Kadinlar her alan da var.

Şaşırttı böyle düşünmesi

Ben de bir şeyler düşünüyorum. Beni eklemeyi unutmuş @Yabani .
Tamam, kadınlar da düşünür ama belki ev işlerinden ve çocuk bakımından fazla vakitleri olmuyordur. Bir de onlar bizden farklı düşünür. Biz dünya ve insanlığın geleceği hakkında düşünürken, onlar daha gerçekçi şeyler düşünüyor. Bu nedenle de ciddiye alınmıyorlar.

"Hipatia" var haci filozof , matematikci ve astronomdur. Efsanedir.
"Marie curie" var sonra radyasyona kafa atan kadin.
Ikisininde olumu kotu bir sekil de olmustur.
Hipatia donemin otoritesi tarafindan oldurulup ceseti sokaklar da gezdirilmis.
Marie ablam bilim icin kendisini feda etmis. Her baba yigidin harci degil radyasyona ciplak el ile dokunmak.
Tarlaya sirtinda bebesi ile giden kadinlar da hemen hemen ayni cileyi yasamistir. Sirtlarindan sopa karinlarindan sipa eksik edilmedigi donemlerde

"Hipatia" var haci filozof , matematikci ve astronomdur. Efsanedir.
"Marie curie" var sonra radyasyona kafa atan kadin.
Ikisininde olumu kotu bir sekil de olmustur.
Hipatia donemin otoritesi tarafindan oldurulup ceseti sokaklar da gezdirilmis.
Marie ablam bilim icin kendisini feda etmis. Her baba yigidin harci degil radyasyona ciplak el ile dokunmak.
Tarlaya sirtinda bebesi ile giden kadinlar da hemen hemen ayni cileyi yasamistir. Sirtlarindan sopa karinlarindan sipa eksik edilmedigi donemlerde

Ustad Hipatia,belki de kadin filozoflar icin de en tepede olanidir.Bu saydiginiz vasiflari haricin de kadin o donem bilim ve felsefenin besi olan cografya da,Dunya’nin en buyuk kutuphanesinin belki de tek yetkilisiydi,bunu hazmedeyenler tarafindan kadin olduruluyor.Ahirin de kutuphane ve kitaplar yakiliyor.Bu vaka yasanmasa belki de bilim gunumuze daha fazla isik tutacakti.

Ustad Hipatia,belki de kadin filozoflar icin de en tepede olanidir.Bu saydiginiz vasiflari haricin de kadin o donem bilim ve felsefenin besi olan cografya da,Dunya’nin en buyuk kutuphanesinin belki de tek yetkilisiydi,bunu hazmedeyenler tarafindan kadin olduruluyor.Ahirin de kutuphane ve kitaplar yakiliyor.Bu vaka yasanmasa belki de bilim gunumuze daha fazla isik tutacakti.
Evet dostum nirvana kendisi. Ancak hikayesi hazin maalesef.

Geri