Tanımadığınız biriyle asansöre bindiğinizde selamlaşır mısınız?

Konu sahibi son olarak 1069 gün önce görüldü
Toplumca biraz da yabaniyiz bu konuda sanırsam. Biraz daha ileri gidin de sıkışmayalım( genellikle hastane asansörlerinde) yahut asansör kalabalıksa bir kişi daha binse, yer yok görmüyor musun diye söylenmeye başlarız daha çok.

Hastane asansörlerinde insanlar kendi derdinde olduğu için pek selamlaşma olmuyor ama başka yerlerdeki asansörlerde genelde selam veriyorum.

Selamlasmazsan her iki taraf icinde bir gerginlik olur, gozleri kacirmak zorunda kalirsin. Ama eger selam verip iceri girersen her iki tarafa da guven duygusu verir psikolojik olarak.

Selamlaşmıyorum ama ilk ben inersem iyi günler iyi akşamlar vs derim muhakkak

de de aferin
bazen kızlara gülümserim

Ustekiyle asansorde kalanlar cevaplasınlar

Nezaket gereği her ortama girdiğimde selam veririm. Bu hem karşı taraf açısından hem benim açımdan gergin ortamın dağılması ve güven duygusunun aşılanması açısından önemlidir...
Mesela Asansöre binen biri selam vermediğinde, gözümde o kişi direk nezaketsiz ve hanzo olarak şekillenir...
Yuh ya derim...
O asansözden inene dek içimden sayarım :)...

Lütfen nazik ve naif olun...
Foruma geldiğinde selam verenlerin asansörde selam vermediğine şahit olmayız umarım...

Hepinize günaydın deyip binersem bizim millet buna alışık değil hiç gerek yok böyle şeylere..

Koskoca insanları görmezden gelmek büyük nezaketsizlik bence. Selamlaşırım.

Geri