tanımadığın insana güvenmek

Konu sahibi son olarak 2613 gün önce görüldü
ülkemizde maalesef kolay kolay yapamadığımız şey. birbirimizden korkar hale geldik. yurt dışında genelde insanlar oda kiralayarak hiç tanımadığı bir aile ile ya da hiç tanımadığı insanlarla yaşıyorlar. aynı evi paylaşıp, ortak mutfak, ortak banyo kullanıyorlar ve gece herkes odasına çekilip yatıyor. işin daha ilginç yanı odaları kilitlemek için anahtar bile yok. ama insanlar sorgusuz sualsiz acaba kimdir, nedir, neyin nesidir diye hiç araştırmadan hatta internet sitelerinde ev bularak gidip başkalarıyla yaşıyorlar. bu nasıl bir güvendir türkiye'de neden yok diye çok düşündürmüştür beni.

çevresindeki insanlar tarafından kazık yemiş insanlar tarafından söylenmiş bir sözdür.

Tanımadığın insana değil hislerine güvenirsin. Yani en azından bende öyle oluyor. Bazen çok saçmalıyorum, nasıl yapabildin bunu gibi tepkilerle karşılaşabiliyorum.. Sadece hislerime güveniyorum..

Bazen karşıdan aldığın bir duygu vardır.Onu her insanda yakalayamazsın.O zamanda ne kadar tanıdığının bir önemi yoktur.

Kaybedecek bir şeyi olmayan insanın züğürt tesellisi..

En çok yaptığım şey. Güvenilecek insanı seçebiliyorum sanırım zira hiç yarı yolda bırakılmadım bu konuda.

Bende hic öyle bisi yok cok guvenirim herkese

Nasıl güvenelim ki. Babaların annelerin bile evlatlarına yaptıklarına bi bakın çocukların aynı şekikde anne babalarına dünyanın çivisi çıkmış

Markette parasız alışveriş yapmak kadar zor bir durum :)

Geri