"Tamamen duygusal"

Konu sahibi son olarak 2658 gün önce görüldü
Son zamanlarda dikkat ediyorum da ikili insan ilişkileri her geçen gün daha basitleşiyor. Kadın veya erkeğin hem cinslerine yada karşı cinse karşı aldığı tavır, duygusallıktan çok çıkar ilişkisine doğru bir yol alıyor. Bu konuyu arkadaşlarımla konuştuğumda da herkesten aynı tepkiyi alıyorum. Çözüm konusu tabi yine bizde ama bunu değiştirmek için kimsenin bir çaba içinde olduğunu düşünmüyorum. Eskiden büyüklerimiz derler ki biz varlıktan çok insana değer veririz. Bizim dostluklarımızın herhangi bir değeri yok önemli olan saygı ve sevgi…
Günümüze geldiğimizde ise nerede o günler biz hangi zamanda yaşıyoruz acaba diye hem kendimi hemde çevremdeki arkadaşlarımı sorguluyorum. Bu bir özeleştiriden çok tüm insanlığın en büyük sorunu diye düşünüyorum. Belki de son zamanlarda artan savaşların din,dil ırk ayrımcılığının had safa da olduğu bir dünya düzeni içerisindeyiz. En büyük etken bu sanırım. İnsanlığın git gide değersizleştiği bir sistem.
Olayın psikolojik boyutu almış başını zaten gitmiş. Oda ayrı bir tartışma konusu ancak sorunun ana temeli insanoğlunun doyumsuzluğu. En net tanım bu sanırım.
Acaba senin araban, evin var mı? Aylık gelirin ne kadar? Gibi sorularla insanları tanımaktan ne zaman vazgeçeceğiz bilen var mı? Yoksa ben hayal dünyasında mı yaşıyorum ? sizce ?

Sistemin insani duyarsız bencil ve robotlastirdigi bir zamanda hassas kişilerin çektiği acı tam olarak bu.

Geri