Tam kapanmada 7 milyon kişinin izin alması

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti

Çalışma izni belgesi alan kişi sayısı 7 milyon 30 bin 446'ya ulaştı.​

İzi almasına gerek olmayan esnaflarıda ekleyince sanırım 10 milyonun üzerinde oluyor.

Nasıl bir saçmalıktır bu, dünya bize kıçıyla gülüyordur.

Bence sigortası olan herkes çıksın, işsizler evde otursun deselerdi hiç uğraşmazlardı.

Çalışma izni belgesi alan kişi sayısı 7 milyon 30 bin 446'ya ulaştı.​

İzi almasına gerek olmayan esnaflarıda ekleyince sanırım 10 milyonun üzerinde oluyor.

Nasıl bir saçmalıktır bu, dünya bize kıçıyla gülüyordur.

Bence sigortası olan herkes çıksın, işsizler evde otursun deselerdi hiç uğraşmazlardı.

Daha komik şeyler de oluyor ama bir kısmı işime geldiği için yazmamayı tercih ediyorum. Önlem alırlar falan, maazallah.

Ne bekleniyordu ki? Vatandaş çalışıp üretip para kazanmak zorunda. Pandeminin başından beri vatandaş da esnaf da bir başına. Bu ülkede Yid projelerine takır takır ödeme yapılırken vatandaşa iban atılıp vatandaştan para istendi. Krediyi yardım diye yutturmaya çalışan yöneticilerin olduğu ülkede kim evde nasıl kalsın? Taş mı kemirecek bunca insan? Gidin İstanbul’un varoşlarındaki tekstil ve saya atölyelerine bakın açık olanlarının çoğunda insanlar sigortasız, güvencesiz bir şekilde iç içe çalışmak zorunda.

Usa ve Uk’in yardım konusunda bu denli bonkör olmasının sebebi vatandaşın fakirleşmesini ve istihdam kaybını önlemek çünkü bu durum ekonomiyi derinden etkiler ve içinden çıkılamaz kriz döngüsüne sokar ama bizim ülkemizde vatandaş bile isteye fakirleştirildi, bile isteye yoksul ve yardıma muhtaç hale getirildi. Pandemiden önce 15 Milyonun üzerinde olan sosyal yardım alan sayısı pandemi sonrası belki de 20-25 Milyon bandına çıkacak. Hangi ekonomi bu yükü kaldırabilir? Yandaşı, eşi dostu düşünenler biraz vergi veren vatandaşını düşünse bugün Türkiye bu denli sefaletin içinde olmazdı ama bunun yerine dış güçler hikayesi anlatılarak, şükür ve kadercilik pompalanarak bu halk uyutuldu. Uyandığımızda da artık geri dönülmez bir noktada olacağız.

Valla buna bende dahilim , ama daha alamadım . Ben seyehat izni alacam pazar günü inş , memlekete gitmem gerek. Bir de 10 gün rapor daha patlatırım , dinlenmem gerek, bu virüs çok yordu beni ;d

Glu bey güzel açıklamış + bu sadece insanları eve kapatmakla önüne geçilecek bir konu değil aşılama gerekli nüfusunun %60 oranından faZla aşılama yapılan ülkelere bir bakın lütfen bu süreci yürütmek kolay değildi evet ama bu işin başındaysanız bunu planlamak programlamak bunların göreviydi.

Glu bey güzel açıklamış + bu sadece insanları eve kapatmakla önüne geçilecek bir konu değil aşılama gerekli nüfusunun %60 oranından faZla aşılama yapılan ülkelere bir bakın lütfen bu süreci yürütmek kolay değildi evet ama bu işin başındaysanız bunu planlamak programlamak bunların göreviydi.
bu konuda da uzmansın değil mi?

sahte belgeler kol geziyor
ara sokaklar çok yoğun ana caddeleri aratmıyor

Bi de izin almasi gerekmeyen bizim gibiler var. hepsi fink fink geziyor. Sehir disina giden tatile giden. 30 milyon kisi muaf diye okumustum ama emin degilim. Yalan soyluyor da olabilirim.

Bi de izin almasi gerekmeyen bizim gibiler var. hepsi fink fink geziyor. Sehir disina giden tatile giden. 30 milyon kisi muaf diye okumustum ama emin degilim. Yalan soyluyor da olabilirim.
Bence hastaneye randevu alıpta gitmeyenden bu süreç boyunca 100 lira kesilsin. Herkes ama herkes hastaneye gidiyorum diye çıkıyor.

Bence hastaneye randevu alıpta gitmeyenden bu süreç boyunca 100 lira kesilsin. Herkes ama herkes hastaneye gidiyorum diye çıkıyor.
Bu konuda dikkat edileceği söylenmişti ama bence bunu kontrol etmek mümkün değil. Sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere kesilen cezalar bile şu an mahkeme kararı ile iptal ediliyor. Senin söylediğin ceza mümkün değil.:)

SiZ ne olacak sanıyordunuz. Bu ülkede tek gerçek kapanma nüfus sayımında oldu.

kainat, evren ve galaksi liderimizin bir bildiği vardır. yoksa da milletine güveniyordur!

Benim milletim işini bilir. (1).png

Pandemide büyük şirket kârları patladı, zengin daha zengin fakir daha fakir oldu,
Güzel bir deneme yaptılar, hiç öyle iflas falan olmadı..
Millet ne tepki verecek dayanma sınırı ne uç noktalarını öğrendiler, sanki sosyal deney - evde tıkılı kalmanın son noktası, bayramda paranız yoksa oturun ...çınızın üstüne falan filan..
Şirketler ne tepki verecek, insanlar ne tepki verecek görüldü
SARS, MERS, Domuz Gribi, Kuş Gribi olmadı - KORONA - 3 ayda bir aşı şartı uluslararası piyasa güzelce oluşturuldu - Aşı için insanlar yalvartıldı nazlana nazlana satıldı..
Ne güzel iş ya - azıcık kafası çalışan atılımcımız selpak mendile don lastiği takıp maske diye sattı..
Hiç bir şey yapamayan da her işte pandemi var bahanesine sarıldı ...
Bahar bitecek kapanma bitmeyecek - gerçi evde oturan falan da yok ama .. eğlensin büyükler.... nasıl olsa berber kapalı

Biz de mal gibi evdeyiz millet harıl harıl dışarda yiyip içipp s.... neyse aman yaaa.
fena sıkıldım

Geri