Taksim

M
  • Kullanıcı Maria puder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
yaptim oldu.

Bir cok farkli kulturden insani bir arada gorebildigimiz sokaklarinda sanatcilarin bulundugu
bunyesinde cihangir gibi tarihI bir semti barindiran..
istanbul un en guzel meydanidir.
bagdat caddesi ile kiyaslayanlar var ve kesinlikle elma ile armut kadar alakasizdir.
taksim fakirdir ve herkesi kucaklar.

Gezi parki olaylarinin da semboludur ayni zamanda..

yazının alıntı olduğunu belirtseydik keşke :) https://eksisozluk.com/entry/14644818

maalesef bir çok galeyana gelmiş gencin , ne için polise karşı çıktıklarını bilmeksizin sırf arkadaşım gidiyor bende gideyim diye kendi aralarında , eylem yapıyoruz dedikleri yer.

istanbul'un en güzel semtlerinden biri ve gezi direnişinin sembolü elbette ki. bi de aylak adam'da yusuf atılgan'a şu cümleyi kurduran semt: "taksim demişler buraya, yollar ayrılıyor diyedir."

2 sene once bir ramazan gununde gittigim yer. Merakimdan gittim pek ilginc bi yonunu goremedim.

Eylemlerin başlangıç noktası,hareketli meydan.

Ben oraya İstanbul'un başkenti derim.. Anılar derim susarım..

İstanbul'da doğup büyüdüğüm halde en fazla 5 kere gittiğim benim için pek bir gösterişi olmayan bir yer

Bende çok ayrı bir yeri var taksimin. Gezi Parkı olayları olsun, takılmak olsun gerçekten aradığınız her şeyi bulabiliyorsunuz. O yüzden; I Love You
love.gif
Taksim

dün deli gibi gezip içtiğim dünden sonra özellikle çok daha güzel anılarımın olduğu tam bana göredir. kültürdür.
eğlencedir.
güzeldir.
fakir ama samimidir:p

devletin halk üzerine uyguladığı baskıların, ölümlerine sebebiyet veren işçi direnişlerinin yeridir.

An itibari ile #eteginigiytaksimegel eylemine ev sahipliği yapan mekandir. :p

Geri