Tahin Soslu Kek

• Kullanıcı Gül
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yemek Tarifleri
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Tahin Soslu Kek için

tahin-soslu-kek-6bf6aad4-9bdb-4655-a350-e6c0b910c6f5.jpgMalzemeler​

• 3 adet orta boy yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tahin
  • 2.5 su bardağı un
  • Kabartma tozu
  • Şekerli vanilin
Üzeri için:
  • 1 su bardağı tahin
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Yarım çay bardağı oda sıcaklığında su

Tahin Soslu Kek

Nasıl Yapılır​

1. Şeker ve yumurtaları bir kaba alıp 5 dakika çırpın. Vanilyayı ekleyip bir süre daha çırpılmaya devam edin. Süt, yağ ve tahin ekleyin. Bir tur daha karıştırıldıktan sonra un ve kabartma tozu ilave edin.
  2. Tüm malzemeler tamamen karıştırıldıktan sonra hamuru tereyağ ile yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dk pişirilir.
  3. Kek pişerken bir su bardağı tahin, 2 yemek kaşığı bal ve suyu ayrı bir kapta iyice karıştırın. Bal miktarını damak zevkinize göre arttırabilir ya da azaltabilirsiniz. Akışkan bir tahin sosu elde edin.
  4. Fırından çıkan ve 15 dk bekleyen kekin üzerine tahin sos dökün ve dövülmüş ceviz ile süsleyin. Afiyet olsun

Tahinli herşeye varim

Tahinli lahana sarma veya tahinli kabak tatlısı dışında, tahinin ağır bir tat verdiğini düşünüyorum ve bir de tahinli çörek fena sayılmaz.

Tahinli lahana sarma veya tahinli kabak tatlısı dışında, tahinin ağır bir tat verdiğini düşünüyorum ve bir de tahinli çörek fena sayılmaz.
Tahini süt ile birazcık açarsan hiç ağır olmuyor, ben de senin gibi düşünüyordum denedikten sonra bayıldım gerçekten enfes bi tat..

Geri