Suyun Kandırma Kuvveti

• Kullanıcı Mihri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
🕒 Konu sahibi 9 saat önce aktifti
Bildiğimiz canlı yaşamının en temel bileşenlerinden, en temel unsurlarından, olmazsa olmazlarından biridir su. O yüzden bir yerde hayat arıyorsak, evvela suyun varlığını bulmaya çalışıyoruz.

Nil olmasa Mısır Medeniyeti olmazdı. Mezopotamyayı beşeriyetin bir kültür merkezi yapan nehirleridir. Paris'i, New York'u, Londra'yı cazip kılan nehirler. Alplerin eriyen karı olmasa ne Milano, ne Cenova, ne de Viyana Roma'ya alternatif şehir devletleri olamazlardı. İki yakası bir araya gelse, İstanbul İstanbul olamazdı. Şüphesiz ki Vikingler, kayık yüzdürmeyi evvala İskandinavyanın göletlerinde ölçüp biçerek öğrendiler.

Suyun bir kandırma kuvveti vardır, kıymetli okuyan. Canlıyı yaşamaya kandırır. Canlıyı yüzmeye, uçmaya, kurulu düzene geçmeye ya da göç etmeye ikna eden sudur. Lakin su, kandıran olduğu kadar kandırılandır da. Arazi düz ise göl ya da deniz olur. Arazi eğik ise nehir olur. Hinterlant üzerinden deniz kıyısına yahut deniz kıyısından hinterlanta, eğim nereye ikna ederse o yöne akar. Soğuk olur katılaşır, sıcak olur erir. Daha sıcak olursa buharlaşıp göğe yükselir. Gene soğuk olunca yere iner. Kendi iradesi yoktur suyun, kim ne derse onu yapar. Kısacası, birileri suyu kandırır, o da bizi kandırır.

Son düzenleme:
Güzel anlatmışsın mihri ama en büyük kandırmacayı sona saklamışsın....
Su iradesiz görünür, ama insan onun peşinden medeniyet kuracak kadar iradesizdir. Kandırılan kim, hala emin değilim.

@Mihri şurayı bu şekilde düzeltmen gerekiyor galiba “su kandıran olduğu kadar kandırılandır da” (bu post sen düzeltmeyi yaptığında kendini imha edecektir)

@Mihri şurayı bu şekilde düzeltmen gerekiyor galiba “su kandıran olduğu kadar kandırılandır da” (bu post sen düzeltmeyi yaptığında kendini imha edecektir)

İmhaya gerek yok. İçeriğe hizmet eden hiçbir post'un imhasını istemem. Çok teşekkür ediyorum.

@Morsalkım a sabah dokun uatune kaldirma kuvvetini deneyin .d

• Kahkaha
Tepkiler: RK
Yazıya şarkı koymayı gene unuttum. Yaşlılık işte...

Sol yanımızın ozanından:

• Beğen
Tepkiler: RK
Başlık çok ilgimi çekti;
Suyun KANDIRMA kuvveti Ancak şöyle olabilir: Musluktan su yerine ona benzer bir şey akar ama ona su faturası gönderirsin hahaha.

Kana kana içiyorsun, kandıracak tabi

"Sana susadim.
Kana kana icmek istiyorum."

Sevdicegini de su gibi, hayat gibi görebilirsin.

Cok romantik.

Suyun iradesi nasil olmaz?
Onun iradesi ona muhtacligimiz.
Bizi idare ediyor.

Geri