Maria Puder
Platin Üye
-
-
-
-
-
Bilenler bilir bilmeyenler bilmez yemek yapmayi aşırı aşırı çok seviyorum . Benim için bir hobi bir zevk hatta terapi yöntemi diyebilriim.
Evlendikten sonra bu iş biraz daha hobi olmaktan ciksada yine de keyif alıyorum.
Serbetli tatlidan hoşlanmayan ben size sutlac tarifi vermeye geldim
)))
Mavi özellikle senin için tabii :p
Fazla pirinçli sevenler 1.5 su bardagi Pirinç kullanabilir ama ben pek tavsiye etmiyorum .( lapa olur:/)
1 bardaktan az pirinçleri yıkayıp üstünu geçecek kadar sıcak su koyup ocağa koyup kaynamaya bırakıyoruz.
Pirinçler haslandiktan sonra yani 15 dk sonra 1 lt sütü üstüne bosaltiyoruz.
Hafifçe karıştırıp altı kısık ateşte kaynamaya birakirken bir kenarda
1 bardak sut
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker karıştırıyoruz ve kaynamakta olan tencerenin içine yavaşça döküyoruz karıştırarak bu şekilde 10 dk daha kaynattiktan sonra altını kapatıp kaplara doldurup üstüne tarçın ve fındık döküyoruz.
Fırına vermek isterseniz de fırın tepsisine dizip tepsinin yarısına kadar su doldurun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dk bekleyin tarçın fındık ilavesini soguduktan sonra yapın
Buyrun;
Afiyet olsun.
Evlendikten sonra bu iş biraz daha hobi olmaktan ciksada yine de keyif alıyorum.
Serbetli tatlidan hoşlanmayan ben size sutlac tarifi vermeye geldim
Mavi özellikle senin için tabii :p
Fazla pirinçli sevenler 1.5 su bardagi Pirinç kullanabilir ama ben pek tavsiye etmiyorum .( lapa olur:/)
1 bardaktan az pirinçleri yıkayıp üstünu geçecek kadar sıcak su koyup ocağa koyup kaynamaya bırakıyoruz.
Pirinçler haslandiktan sonra yani 15 dk sonra 1 lt sütü üstüne bosaltiyoruz.
Hafifçe karıştırıp altı kısık ateşte kaynamaya birakirken bir kenarda
1 bardak sut
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker karıştırıyoruz ve kaynamakta olan tencerenin içine yavaşça döküyoruz karıştırarak bu şekilde 10 dk daha kaynattiktan sonra altını kapatıp kaplara doldurup üstüne tarçın ve fındık döküyoruz.
Fırına vermek isterseniz de fırın tepsisine dizip tepsinin yarısına kadar su doldurun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dk bekleyin tarçın fındık ilavesini soguduktan sonra yapın
Buyrun;
Afiyet olsun.